Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Egyház
Egyház
HISZEK A SZERETET VÉGSŐ GYŐZELMÉBEN Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ö. Szabolcs   
2013. április 23.

Image Most, a Jó Pásztor vasárnapja után hivatásunkról elmélkedjünk. Mert nekünk, Krisztus- követőknek nem állásunk, hanem hívatásunk van. Ezt Jézustól tudjuk, aki nyíltan figyelmeztette tanítványait:”Nem ti hívtatok engem, hanem én hívtalak titeket”. És azt is mondta, hogy hozzá csak az jöhet, akit az Atya vonz.

Tovább...
 
SZERETSZ TE ENGEM? Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ö. Szabolcs   
2013. április 18.

Image A mai evangélium a krisztusi életszemléletnek, a Filozofia Christinek ars poétikáját tárja elénk. Ez a fundamentuma, élő gyökérzete annak, amit Szent Pál foglal össze szeretet- himnuszában. Az a szeretet, amiről Jézus Krisztus tett tanúságot, ismeretlen volt a földön. Arisztotelész ismerte a Primus Motort, aki „mindent mozgat, de őt senki sem mozgatja”. De hogy ezt a motort a Szeretet, a Primo Amore szentháromságos tüze fűti és mozgatja, arról csak Jézus óta tudunk.

Tovább...
 
Gyógyulás vakságainkból Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs Gábor   
2013. április 18.

Image Megkezdődik a hagyományos tavaszi "Nyílt előadássorozatot" a Székesfehérvári Református Egyházközség Budai úti templomában a Budai út 113. szám alatt. A sorozat címe: "Gyógyulás vakságainkból", a meghívott előadó Varga Zsolt. Az alkalmak április 18-20-a között, csütörtöktől szombati napig 18 órakor kezdődnek, a záró alkalmat április 21-én, vasárnap 10 órakor az istentisztelet keretében rendezik. Az előadássorozat mindenki számára nyitott és ingyenes .

 
Előadás a napjaink missziói technikai lehetőségeiről Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs Gábor   
2013. április 12.

Image Takács Ferenc református önkéntes misszionárius tart előadást a Székesfehérvári Református Egyházközség Gyülekezeti Központjában 2013. április 14. vasárnap, 15 órai kezdettel misszióról, azaz hogyan adjuk tovább az evangélium üzenetét napjaink technikai eszközeinek segítségével? Takács Ferenc az interneten is fogható Radió6 kereskedelmi adó munkatársa, aki a "Nem vagy egyedül" című lelki műsorával jelentkezik hétfő esténként 20- és 22 óra között.

Tovább...
 
IRGALMASSÁG VASÁRNAPJA Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ö. Szabolcs   
2013. április 09.

Image Teremtményi létünk, emberi mivoltunk következménye az, hogy mindenben és mindennel kapcsolatban valamiféle hiányérzetünk van. Váci Mihály világirodalmi szinten is kiváló költeményt írt erről. Címe: Valami nincs sehol: „az Emberből hiányzik valami, a Világból hiányzik a mi világunk…talpunk alól hiányzik valami…”. Ilyesféle hiányérzetről van szó a mai evangélium főszereplőjénél, a kételkedő Tamás apostolnál.

Tovább...
 
AVE hétvégék egyedülálló szülőknek Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. április 05.

Image A Székesfehérvári Egyházmegye és az Emmánuel Közösség 2013 tavaszán három alkalomból álló AVE-hétvégét szervez Iszkaszentgyörgyön egyedülálló szülők számára.

Tovább...
 
Zenés áhítattal emlékeztek a virágvasárnapra a Budai úti református templomban Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs Gábor   
2013. április 03.

Image Ne Jézus passióját lássuk a virágvasárnapban, hanem egy olyan ünnepet, amelyben Isten Jézus Krisztust királyunkká tette. S ezért okunk van a hálaadásra – ezen gondolatokat fogalmazták meg a Budai úti templomban a nagyhetet megelőző vasárnapi zenés rendezvényen. Az ünnepi hangulatot méltóképpen szolgálta a helyőrségi zenekar műsora és Juhász Illés, a Vörösmarty Színház művészének a bibliai üzenet megértését segítő felolvasása.

Tovább...
 
A SÍR PEDIG ÜRES VOLT Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ö. Szabolcs   
2013. április 03.

Image Hihetetlen, hogy micsoda politikai, teológiai és pszichológiai szenzációt tud előídézni egy üres sír. Ritkán hallani olyasmiről, ami azokban a napokban történt Jeruzsálemben.- Legizgatottabbak a hatalom birtokosai, mindkét szinten: vallási, államhatalmi körökben egyaránt. Érthető, mert egyre világosabbá vált, hogy hiába végezték ki Jézust, Ő újból megjelent és tehetetlenek vele szemben.

Tovább...
 
NAGYHÉT Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ö. Szabolcs   
2013. március 27.

Image Az év 52 hete közül ezt az egyet nevezi a liturgia n a g y-nak. Minden oka megvan, hogy nagynak nevezze, hiszen ez az a hét, amikor az emberiség élete alapjaiban megváltozott. Olyan történt, amire évezredek óta várt. Eljött a messiás, aki megváltott, kiváltott minket, és helyettünk „lefizette” tartozásunkat.

Tovább...
 
JÉZUSSAL A KÖRÖN BELÜL Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ö. Szabolcs   
2013. március 20.

Image A mai evangéliumban körbe vették Jézust a vele szembeforduló, őt állandóan kritizáló farizeusok. Rajta ütött egy hangoskodó, ordítozó társaság, mely maga előtt kergetett egy szép asszonyt, akit „tetten értek”, magyarán házasságtörésen: in fragranti. A mózesi törvények szerint az ilyet meg kell kövezni. Ha Jézus nem ezt válaszolja, az nyílt lázítás lenne a Törvény ellen.

Tovább...
 
TÉKOZLÓ SZERETET Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ö. Szabolcs   
2013. március 12.

Image Magyar anyanyelvünk óriási kincsesbánya. Olyan árnyalatokat is ki tudunk fejezni, melyeket más nyelv csak körülírva tud valamelyest megközelíteni. Itt van például a tékozlás, pazarlás szavunk. Csak egy kis előszót kell alkalmaznunk, és már is két pólusú lesz a mondanivalónk. Hiszen mást jelent az elpazarolni és egészen mást a rád pazarolni kifejezés.

Tovább...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Eredmények 199 - 209 / 808