Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Egyház
Egyház
"Útkereső" Filmklub - Emberek és Istenek Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. március 11.

Image Útkereső filmklub keretében kerül sor ma, 18 órakor a Szent István Művelődési Ház Szent László teremében az Emberek és istenek című színes, feliratos francia filmdráma levetítésére.

Tovább...
 
Regnumos papok látogatása Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Bertáné Pintér Katalin   
2013. március 08.

Image A Regnum Marianum lelkiségi mozgalom egykori papjai látogatnak holnap Székesfehérvárra, ahol vendéglátójuk, Spányi Antal megyés püspök fogadja őket a Püspöki Palotában. A 25 fős zarándokcsoport tagjai megtekintik a belváros szakrális emlékeit, majd imádkoznak Prohászka Ottokár püspök és Kaszap István hitvalló kispap sírjánál.

Tovább...
 
TÉRJETEK MEG! Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ö. Szabolcs   
2013. március 07.

Image Már beszéltünk az aszkézisről, a misztikáról. Megértettük, hogy ezek az evangélium alappillérei. De mindkettőnek van feltétele. Most erről lesz szó: a megtérésről. Nem tudjuk gyakorolni az aszkézist, és soha se leszünk a misztika birtokában, ha mindenekelőtt nem térünk meg.

Tovább...
 
Az MKPK hirdetménye a nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtésre Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2013. március 01.

Image Ősi hagyomány az Egyházban, hogy a nagyböjti önmegtagadások idején a krisztushívők megtakarított javaikat a szegényeknek adják. Ezt a hagyományt felelevenítve és az elmúlt években kialakult szokást folytatva az idei nagyböjtben is tartós élelmiszereket gyűjtünk rászoruló testvéreinknek.

Tovább...
 
KILÁTÁS A HEGYRŐL Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ö. Szabolcs   
2013. február 25.

Image Sok mindenre rávezet minket a mai evangélium. Olyan fontos dolgokra, melyeket különben nem is veszünk észre... Jézus megszólít három apostolt, hogy menjenek vele. Péter, Jakab és testvére, János azonnal követték, bár nem tudták, hogy Jézusnak mi a célja.-  És már ez a kezdet is elegendő, hogy megálljunk és magunkra reflektáljunk. Hányszor szólít meg minket az Isten, és nem követjük, mondván, hogy hátha nem is olyan fontos utána menni.

Tovább...
 
A KISÉRTÉS TEOLÓGIÁJA Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ö. Szabolcs   
2013. február 18.

Image Önkéntelenül felmerül a kérdés, miért is van kisértés? Mi lehet a célja Istennek azzal, hogy életünk minden órájában ki vagyunk téve annak, hogy megkisértsen a sátán? Mert ugye azt mondanom sem kell, hogy minket ugyanaz a valaki kisért meg, mint Jézus Urunkat.

Tovább...
 
A KRISZTUSI PEDAGÓGIA Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ö. Szabolcs   
2013. február 11.

Image Egyértelmű, hogy a mai vasánap evangéliuma Péter apostol körül forog. Akkor válik érdekfeszítővé az egész, ha Péter helyébe magamat helyezem, hiszen, amit Jézus Péter hitének megerősítéséért tesz, azt mindannyiunkkal ugyanígy megteszi.

Tovább...
 
Előadássorozat indul "Kereszt-kérdésekkel" a Budai út reformátusoknál Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs Gábor   
2013. február 06.

Image Új, több héten át tartó rendezvénysorozat veszi kezdetét a Székesfehérvári Református Egyházközség Budai Úti templomában február 7-én, csütörtökön 18:00 – 20.30 óra között. Az előadássorozat címe: „Kereszt-Kérdések”. Ez a lehetőség egy 10 előadásból álló tanfolyam, életünk és hitünk nagy kérdéseiről. Ezen esték lényege, hogy meleg gyülekezeti vacsora után elhangzik egy előadás egy-egy fontos témáról, majd az est zárásaként a résztvevők kötetlen módon beszélik meg a hallottakat. A szervezők szándéka szerint a „Kereszt-kérdések” szeretné oldott légkörben, közvetlen módon bemutatni Jézust Krisztust azoknak, akik először találkoznak Vele. Semmiféle előzetes tudást nem várnak el a sorozat résztvevőitől.

Tovább...
 
Brückner Ákos Előd O.Cist aranymiséje Nyomtatás E-mail
Írta: Mariann   
2013. február 04.
Vasárnap délben a székesfehérvári Nagyboldogasszony (ciszterci) templomban Brückner Ákos Előd O.Cist tartotta aranymiséjét. A templom tele volt székesfehérvári, zirci és az ország egyéb helyeiről érkező hívekkel, kórusokkal, kisgyerekektől kezdve idős emberekig.
Tovább...
 
A PROFÁN ÉS A SZENT Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ö. Szabolcs   
2013. február 04.

Image Minél elesettebbek vagyunk, annál jobban szeretünk felnézni nagy emberekre. Szép és igen fontos tulajdonsága ez a földhöz ragadt embernek. Heroizálásnak nevezzük. Ugyanakkor egy veszélyforrás is: nem vesszük észre, hogy mi magunk is lehetünk „hősök”, ha úgy tesszük dolgainkat, ahogy azt tőlünk az Isten elvárja. Kis Teréz titka ez. Ő a kis dolgok, kis utak szentje. Mindent lehet közömbösen, sőt fáradt, unott közönnyel tenni, és lehet Istenért, Jézusért, családért, betegért felajánlva cselekedni. A legtöbb édesanya ilyen: mindent az új kicsiért tesz már akkor, amikor szíve alatt megfogant az élete.

Tovább...
 
FELELŐSSÉGÜNK ÓRIÁSI - AZ ACÉLEMBER Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ö. Szabolcs   
2013. február 01.

Image Saját szemünkkel láthatjuk, hogy a nyugati társadalom kétezer éves kultúrája romokban hever a liberális eszmék földrengései miatt. A mai evangélium mégis útat mutat, hogy miért nem szabad elkeserednünk. Van ugyanis a földi politikai berendezkedésen kívül egy másik eszmei világ: Jézus Krisztus nem e világból való országa, sőt birodalma. A két világ határai nem vágnak egybe,- és térképük is igen eltér egymástól. Jézus birodalma kis szigetekből áll, és éppen ezért retteg tőle a sátáni birodalom vezérkara. A szigetek ereje, lelki kultúrájának hatalma ugyanis nagyobb, mint az evilági birodalomé.

Tovább...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Eredmények 210 - 220 / 808