Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Egyház
Egyház
Szent Liturgia a békéért Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. március 03.
Szent Liturgiát tartanak március 5-én, szombaton 10 órától a Rác utcai Szerb Ortodox Templomban. Az istentiszteleten a békéért, az Ukrajna és Oroszország nemzetei közötti háborús konfliktus megszüntetéséért imádkoznak.
Tovább...
 
Püspöki szentmise a betegek világnapján Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. február 08.
Püspöki szentmise lesz a betegek világnapján, február 11-én, pénteken a Szent Imre-templomban. Spányi Antal főpásztor a város papságával koncelebrált szentmisét mutat be, amelynek keretében kiszolgáltatja a betegek kenetének szentségét, valamint megemlékeznek mindazokról az orvosokról, nővérekről, betegápolókról, akik önzetlen szolgálatukkal enyhítik a szenvedők fájdalmait.
Tovább...
 
Fogadalmi ünnep a Szent Sebestyén-templomban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2022. január 21.
Szent Sebestyén-búcsúját, Székesfehérvár város fogadalmi ünnepét tartották tegnap a felsővárosi Szent Sebestyén-templomban. A nagy hagyományokkal rendelkező eseményen Spányi Antal, a Székesfehérvár Egyházmegye megyés püspöke celebrált szentmisét. Elhangzott: elődeinkre tisztelettel tegyünk fogadalmat életünk megjavítására azzal, hogy újra és újra odaállunk Isten mellé.
Tovább...
 
Legyen nyitva a szemünk! - megkezdődött az ökumenikus imahét Nyomtatás E-mail
Írta: Gáspár Péter   
2022. január 17.
Vasárnap a Széchenyi úti református templomban kezdődött el a 2022. évi ökumenikus imahét, ahol Spányi Antal, a Székesfehérvári Egyházmegye megyés püspöke mondott szentbeszédet. Jövő héten egészen január 23-ig minden nap 18 órakor kezdődnek a közös imádságok a város katolikus, evangélikus és református templomaiban, valamint baptista imaházában.
Tovább...
 
Ünnepi karácsonyi szentmisét és liturgiát tartanak Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. január 05.
A Székesfehérvári Szerb Nemzetiségi Önkormányzat ünnepi karácsonyi vecsernyét és Szent Liturgiát hirdet a Szerb Ortodox templomban. A csütörtökön és szombaton megrendezésre kerülő misékre minden hívőt és érdeklődőt várnak.
Tovább...
 
„Szabad csak az, kit nem rettent a holnap…” Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2021. október 25.
Imádságos megemlékezésre hívta a fehérváriakat a Székesfehérvári Egyházmegye. A Székesegyház emlékkeresztjénél az ’56-os áldozatok emlékére Spányi Antal megyés püspök meghívására együtt imádkoztak a történelmi egyházak helyi képviselői, majd a város és a megye önkormányzatának képviselői közösen helyezték el az emlékezés virágait.
Tovább...
 
„A ház az összefogás által, az Úr kegyelméből áll” Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2021. szeptember 27.
Ünnepélyes keretek között szentelték fel a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda megújult épületét. A több mint két éven át tartó fejlesztésnek köszönhetően öt új tanteremmel, tanári szobával, közösségi térrel, sport- és játszóudvarral gazdagodott a három nevelési, oktatási intézménynek otthon adó belvárosi épületegyüttes.
Tovább...
 
„Kövessük Máriát, a hit példaképét!” Nyomtatás E-mail
Írta: Lugosi Balázs   
2021. augusztus 16.
Nagyboldogasszony-napi szentmisét celebrált a Szent Imre-templomban Spányi Antal püspök vasárnap este. Nagyboldogasszony a legrégibb Mária-ünnepünk. Államalapító uralkodónk erre a napra hívta össze Székesfehérvárra a királyi tanácsot, és ekkor tartott törvénykezést. Az „Égbe felvett Szűz Mária” a Székesfehérvári Egyházmegye védőszentje is.
Tovább...
 
Új vezetéssel folytatja szolgálatát az Öreghegyi Karitász Csoport Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2021. augusztus 16.
Bensőséges ünnepség keretében adta át a stafétát az Öreghegyi Plébánia Karitász Csoportjának vezetője. A Nagyboldogasszony-napi szentmisét követően tartott ünnepségen Kádár Sándorné leköszönő elnöktől Bíró Beáta vette át a botot jelképező kendőt.
Tovább...
 
Fogadalmi szentmise a Szent Imre-templomban Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla, Lugosi Balázs   
2021. augusztus 16.
A Szent Istváni-i országfelajánlás napján, augusztus 14-én a Szent Imre-templomban tartották a Székesfehérvári Egyházmegye hagyományos fogadalmi ünnepét. A szertartás előtt a Püspöki Palotából körmenetben vitték a mise helyszínére a Magyar Szent Család (Szent István király, Boldog Gizella és Szent Imre herceg) ereklyéit. A szertartást követően az ereklyéket Szent István király sírjához, a Nemzeti Emlékhelyre, vitték, ahol elhangzott a felajánlási ima, majd az ereklyéket visszakísérték a Szent Imre-templomba.
Tovább...
 
Mária-tisztelet a Kárpát-medencei népi kultúrában Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. június 03.
A 100 éve született Erdélyi Zsuzsanna néprajztudós tiszteletére indul előadássorozat a Szent István Művelődési Házban pénteken. A nyitó rendezvény egy jelentős gyűjtemény bemutatása lesz: a Mária anya – Mária anyánk című monumentális kötet a magyar népi Mária-költészet felől mutatja be Mária alakját, a folklorista tudós gyűjtése alapján. Az ötszáznál is több népének, ballada és parasztbibliai történet a mennyei édesanya földi életének időrendjében tárul az olvasók elé, akik az előénekesek autentikus előadásában meg is hallgathatják a Mária-énekeket.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 34 - 44 / 808