Kezdőlap arrow Egyház
Egyház
Öszzegyházmegyei papi rekollekciók: Emberség-kereszténység-papság Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. február 15.
ImagePár nappal ezelőtt megkezdődtek a rekollekciók a székesfehérvári egyházmegyében, az egyházmegye papjainak részvételével. Az idei továbbképzésre Dr. Lukácsi Zoltánt, a Győri Hittudományi Főiskola rektorát kérte fel a megyés főpásztor. A hat alkalomból álló előadás-sorozatot "Emberség - kereszténység - papság" címmel hirdették meg.
Tovább...
 
Püspöki szentmise a betegek világnapján Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. február 10.
ImageFebruár 11-én szombaton délelőtt 10 órakor Spányi Antal megyés püspök a Szent Imre templomban koncelebrált szentmisét mutat be a város papságával, amelynek keretében kiszolgáltatja a betegek kenetének szentségét. A beteg hívek mellett megemlékeznek mindazokról az orvosokról, nővérekről, betegápolókról, akik önzetlen szolgálatukkal enyhítik a szenvedők fájdalmait.
Tovább...
 
Püspöki szentmise lesz Urunk bemutatása napján Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. február 02.
ImageFebruár 2-án, Urunk bemutatásának ünnepén, Gyertyaszentelő Boldogasszony napján, csütörtökön 17 órakor, Spányi Antal megyés püspök tart koncelebrált ünnepi szentmisét, a város papságával a Szent Imre templomban. A Megszentelt élet világnapján a főpásztor együtt imádkozik az ünnepre meghívást kapott szerzetesekkel, szerzetesnővérekkel, a Prohászka Imaszövetség tagjaival és a plébániákon működő közösségek képviselőivel.
Tovább...
 
Frissítő forrás Nyomtatás E-mail
Írta: Kész-Varga Mónika   
2017. január 27.
ImageA Megújulás éve 2017 – 500 éves a reformáció mottóval január 28-án indul útjára a Reformáció Emlékéve székesfehérvári programsorozata. A Városháza Dísztermében 18 órakor kezdődő nyitó ünnepségen köszöntőt mondanak protestáns egyházi vezetők, valamint a város polgármestere. Az esten fellép az Ökumenikus kórus és előadást tart Kovács Eleonóra főlevéltáros. A rendezvényre mindenkit szeretettel várnak!
Tovább...
 
Megmaradás és ragaszkodás - Szent Sebestyén-napját ünnepelték Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2017. január 23.
Szent Sebestyén tiszteletére rendezték meg a Felsőváros hagyományos közösségi programjait. A városrész fogadalmi miséjét követően a helyi közösségi házban folytatódott a nap, ahol a szokásoknak megfelelően ízletes fánkkal, finom forralt borral és teával kínálták az egybegyűlteket.
Tovább...
 
Pénteken tartják Felsőváros búcsúját Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. január 20.
ImageA hagyományokhoz hűen Székesfehérvár polgárai január 20-án, Szent Sebestyén napján tartják Felsőváros búcsúját. Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a pénteken 10.00 órakor kezdődő fogadalmi misére, majd a Szent Sebestyén templom előtti térre, végül a Felsővárosi Közösségi Házba.
Tovább...
 
500 év  a Reformáció Emlékéve Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó, Samu Miklós   
2017. január 18.
A Reformáció Emlékévének tiszteletére Székesfehérvár nívós programsorozattal készül, amelynek ünnepélyes megnyitójára január 28-án, szombaton kerül sor a Városházán. Az 500 évvel ezelőtti eseményre irodalmi estekkel, koncertekkel emlékeznek, kiállításokra, fáklyás felvonulásokra invitálják a városlakókat, valamint felállításra kerül egy „Óriás könyv” is. A városi rendezvények mellett a felekezetek és a felekezetek intézményei is sokszínű programokkal készülnek.
Tovább...
 
Ökumenikus imahét kezdődik január 15-én Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. január 06.
ImageÖkumenikus imahét lesz Székesfehérváron január 15-e és január 22-e között. Az imahét alapgondolata: „Megbékélés; Krisztus szorongató szeretete”. A több mint 100 éves hagyománnyal rendelkező Ökumenikus Imahét rendezvénysorozatot a Székesegyházban, az evangélikus, a református templomokban valamint a baptista imaházban tartják.
Tovább...
 
Jézus születésének ünnepére készül az egyház Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. december 23.
ImageJézus születésének ünnepén a megtestesülés misztériumának egyházi programjaira várják a híveket Székesfehérváron. A karácsonyi éjféli szentmisét december 24-én, szombaton a Prohászka templomban, a karácsony-napi ünnepi szentmisét 25-én, vasárnap 10.30 órakor a Székesegyházban celebrálja Spányi Antal megyés püspök.
Tovább...
 
Éjféli szentmise a Prohászka templomban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. december 20.
ImageDecember 24-én, a karácsonyi éjféli ünnepi szentmisét Spányi Antal megyés püspök celebrálja a szokásostól eltérő helyszínen, a Prohászka templomban. A misét a Vörösmarty Rádió élőben közvetíti, a Fehérvár Televízióban másnap reggel nyolc órakor felvételről lesz látható! December 25-én, fél 11-kor, a karácsonynapi ünnepi szentmisét már a Székesegyházban celebrálja Spányi Antal megyés püspök.
Tovább...
 
Gyertyagyújtás, koszorúzás, imádság Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. november 16.
A Lehet utcai kereszthez való zarándoklattal veszi kezdetét pénteken délután a Krisztus Király Egyházközség Búcsúja, ami szombaton szentmisével, emléktábla-koszorúzással, valamint kiállítás-megnyitóval és előadással folytatódik. A Zsolt utcában lévő templomba és a mellette levő közösségi házba minden hívőt szeretettel várnak!
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 34 - 44 / 738