Kezdőlap arrow Egyház
Egyház
Márton Áron püspökre emlékeznek a Szent István Művelődési Házban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. november 15.
November 22-én, kedden 17 órakor a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban a Márton Áron Emlékév Bizottság szervezésében a vértanú püspökre emlékeznek születésének 120. évfordulója alkalmából. Márton Áron 1949 után hat évet töltött börtönben, tízet pedig házi őrizetben, mártíromságát többen Mindszenty bíboroséhoz hasonlítják.
Tovább...
 
Ökumenikus megemlékezés Mindenszentek napján Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. október 31.
ImageA hagyományoknak megfelelően idén is közös ökumenikus megemlékezést tart a Béla úti köztemetőben a katolikus, a református, az evangélikus, valamint a baptista egyház november 1-jén 16 órakor, amikor az emlékezőket a temető ravatalozójához várják.
Tovább...
 
Mise a Szőlő utcai keresztnél Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. szeptember 17.
ImageAz elmúlt évekhez hasonlóan a Vasútvidéki Prohászka és a Maroshegyi Egyházközség a 2013-ban felújított Szőlő utcai keresztnél a Szent kereszt felmagasztalásának ünnepéhez kapcsolódva, idén is szabadtéri szentmisét szervez, amit Tóth Tamás esperes celebrál.
Tovább...
 
Egyházi rendezvények az ünnepi programsorozatban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. augusztus 15.
ImageA Szent István ünnepe köré szervezett programsorozatban több egyházi rendezvényen vehetnek részt a hívek Székesfehérváron. Vasárnap fogadalmi szentmisét mutatott be Spányi Antal megyés püspök a Bazilikában, hétfőn a Nagyboldogasszony-napi ünnepi szentmisére várják a híveket.
Tovább...
 
Éjjel-nappal tartó folyamatos szentségimádás a Jézus Szíve templomban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. augusztus 11.
ImageHuszonnégy órás szentség- imádást tartanak a Vízivárosi Jézus Szíve templomban augusztus 12-én reggel 7 órától augusztus 13-a reggel 7 óráig. A résztvevők a magyar nemzet Istenhez fordulásáért, megtéréséért engesztelnek, hogy az ország újra Pannónia Sacra, Szent Magyarország legyen. Székesfehérvár 51. városként csatlakozott az országos szentségimádáshoz.
Tovább...
 
Szentmisével emlékeznek a 100 éve született Szakos Gyula püspökre Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. augusztus 10.
A székesegyházban augusztus 10-én szerdán 18 órakor szentmisére kerül sor Szakos Gyula püspök születésének 100. évfordulóján. Az 1992-ben elhunyt Szakos Gyula püspökként is lelkipásztor maradt, békeszerető, közkedvelt egyéniségnek bizonyult papi körökben és hívei között egyaránt.
Tovább...
 
Püspöki szentmise Szent Donát ünnepén Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. augusztus 05.
ImageAugusztus 7-én, 18 órakor a Donát kápolna búcsúján Spányi Antal megyés püspök tart szentmisét. A Szent Donát-tisztelet Székesfehérváron is XVIII. századi eredetű. Öreghegyen, a város legmagasabb pontján 1733-ban építettek Donát tiszteletére kápolnát a szőlőművelő polgárság kérésére. A megyés püspök a búcsúi szentmisén imádkozik a szőlőskertek és szőlősgazdák védőszentjéhez, kérve közbenjárását a bő és jó termésért.
Tovább...
 
A Krisztushordozó szent közbenjárását kérik Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. július 22.
ImageAz utazók védőszentjéről elnevezett maroshegyi templom július 25-én, Szent Kristóf napján tartja hagyományos búcsúnapját. Az esti szentmise keretében a hívek az úton járók patrónusához fohászkodnak, majd a szertartás a járművek megáldásával fejeződik be.
Tovább...
 
Csillagtúra tábor az Egyházmegyei Múzeumban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. július 18.
A Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum napközis tábort hirdet augusztus 8-12. között. A táborokban a múzeumi játékos programok mellett minden napra jut egy úti cél is. Lehetőség lesz a Püspöki Palota könyvtárában és kódextermében megvizsgálni a régi könyveket.
Tovább...
 
A város közös Úrnapi körmenete lesz vasárnap Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. május 27.
Image2016. május 29-én, vasárnap 9 órakor Székesfehérvár város közös Úrnapi szentmiséjét mutatja be Spányi Antal megyés püspök a székesegyházban. A Krisztus titokzatos testének tiszteletére tartott szentmise után lesz a körmenet a belvárosban. Az Úr napját kötelező ünneppé 1264-ben IV. Orbán pápa tette, Lüttichi Szent Julianna látomásának hatására.
Tovább...
 
"Jó nekünk itt lenni" Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. április 13.
ImageA hétvégén lesz a Prohászka templom búcsúja. Szombaton a Karitász Csoport szervezésében jótékonysági koncertre kerül sor, melyen kodályos diákok lépnek fel, míg Jó Pásztor Napján, azaz vasárnap reggeltől egészen délutánig érdekes programokkal várják mind a gyerekeket, mind a felnőtteket!
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 45 - 55 / 738