Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Egyház
Egyház
Megvalósult a Covid ápoló álma! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2021. május 17.
Scneider Gábor, a Fejér Megyei Szent György Kórház covid szakápolója Masters Országos Bajnoki címet szerzett!
Tovább...
 
Fogadalmi mise Szent Sebestyén napján Nyomtatás E-mail
Írta: Lugosi Balázs   
2021. január 21.
Székesfehérvár 1739 óta emlékezik január 20-án a város fogadalmára, hálát adva azért, hogy szerencsésen megmenekült a pestisjárványtól. Az idei Szent Sebestyén-napon, számos ünnepélyes szokást ezúttal mellőzve, a város papságával koncelebrált püspöki szentmisével ünnepelte a város a közel 300 éves hagyományt a Felsővárosi templomban.
Tovább...
 
Püspöki szentmisét tartanak szerdán Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. január 19.
Rendhagyó módon tartják meg idén a Szent Sebestyén napja alkalmából rendezett fogadalmi ünnepet a Felsővárosban. A járványhelyzet miatt a hagyományos közösségi program a Felsővárosi Közösségi Házban elmarad, azonban a püspöki fogadalmi misét megtartják január 20-án 10 órától.
Tovább...
 
A mai nap a katolikusoknál a karácsonyi ünnepkör vége Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. január 06.
A római katolikus egyház Jézus keresztségét ünnepli január 6-án, ez a vízkereszt napja – ezzel zárul a karácsonyi ünnepkör. A julián naptár szerint ma december 24-e van, az ortodox hagyományokat követők ekkor ünneplik a szentestét. A Rác utcai templomban ünnepi vecsernyére, majd karácsonyi tűzgyújtásra várják a híveket.
Tovább...
 
Ünnepi istentiszteleteiről döntött a Református Egyházközség Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2020. december 23.
Az aktuális járványügyi helyzetet figyelembe véve a Székesfehérvári Református Egyházközség arról döntött, hogy minden személyes istentiszteleti alkalmat szüneteltetnek. A karácsonyi időszakban a hívek online követhetik az istentiszteleteket.
Tovább...
 
Idén nem lesz éjféli mise Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2020. december 22.
Az aktuális járványügyi helyzetet figyelembe véve a Székesfehérvári Egyházmegye arról döntött, hogy nem tartanak hagyományos éjféli misét a város templomaiban. A karácsonyi időszakra kialakított rendről Spányi Antal megyéspüspök adott tájékoztatást. Az Egyházmegye honlapján már az is olvasható, hogy december 25-én délelőtt fél 11-kor a megyés püspök tartja a karácsonynapi ünnepi szentmisét a Szent Imre-templomban. A kiadott nyilatkozat az alábbiakban olvasható:
Tovább...
 
Krisztus Király Napok - 2020 Nyomtatás E-mail
Írta: Zemlényi Katica   
2020. november 24.
Az Almássy-telepi híveknek különösen kedves Krisztus Király napja, hiszen egyházközségük oltalmazójának ünnepe. Hosszú évek óta „Krisztus Király Napok” című rendezvénysorozattal ünnepelnek, az idén a pandémia miatt szerényebb, de annál felemelőbb volt az ünnep.
Tovább...
 
Új szabályokat léptet életbe a Magyar Katolikus Egyház Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2020. november 12.
Magyarország Kormánya a szerda éjféltől életbe léptetett, a koronavírus-járvány megfékezése érdekében hozott rendeleteiben felkérte a vallási közösségeket, hogy szertartásaik során a magatartási szabályokat az általános szabályokkal összhangban hozzák meg. Ennek tükrében a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, a rájuk bízottak iránt érzett felelősségtől vezérelve, a járványügyi szakemberek véleményét szem előtt tartva, visszavonásig az alábbi intézkedéseket hozta:
Tovább...
 
Online térbe költözik a Református Egyház Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2020. november 12.
A koronavírus-járvány megfékezése érdekében hozott kormányrendeletekben megfogalmazott kéréssel összhangban a Magyar Református Egyház Zsinatának elnöksége – a rájuk bízottak iránt érzett felelősségtől vezérelve és a járványügyi szakemberek véleményét szem előtt tartva – visszavonásig az alábbi kérésekkel fordul a gyülekezetek, lelkipásztorok és egyháztagok felé.
Tovább...
 
Püspöki pásztorlevélben jelentette be intézkedéseit az Evangélikus Egyház Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2020. november 12.
A Magyar Evangélikus Egyház püspökei is intézkedéseket tettek, az érvényben lévő védekezési szabályok alapján útmutatást adva a közösségnek. A rájuk bízottak iránt érzett felelősségtől vezérelve és a járványügyi szakemberek véleményét is szem előtt tartva, visszavonásig az alábbiakban ismertetett rend lépett életbe.
Tovább...
 
A közösség erejét példázza az evangélikus gyülekezeti ház Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. október 05.
Hálaadó istentiszteletet tartottak vasárnap a székesfehérvári evangélikus templomban abból az alkalomból, hogy 25 évvel ezelőtt szentelték fel az evangélikus egyházközség gyülekezeti házát a Szekfű Gyula utcában. Az eseményen Becze András evangélikus lelkész, Szebik Imre nyugalmazott püspök és dr. Cser-Palkovics András polgármester is a közösség fontosságát, annak teremtő és megtartó erejét hangsúlyozták.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 45 - 55 / 808