Kezdőlap arrow Egyház
Egyház
Gyertyaszentelő Boldogasszony napja Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. február 02.
ImageFebruár 2-án, kedden, Urunk bemutatása és Gyertyaszentelő Boldogasszony napján, rendhagyó módon a Szent Imre templomban Spányi Antal megyés püspök tart ünnepi szentmisét a város papságával délután öt órakor. Ezen a napon ünnepli az Egyház a Megszentelt élet világnapját, amelyet boldog emlékű II. János Pál pápa rendelt el 1997-ben. A megyés főpásztor vezetésével adnak hálát az egyházmegyés papok és a szerzetesek, Istentől kapott hivatásukért.
Tovább...
 
Imahét a Krisztus-hívők egységéért Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. január 18.
ImageA 2016. évben az ökumenikus imahetet január 17-24. között tartják, melynek alapgondolatát a lettországi keresztények választották: „Arra hívattunk, hogy az Úr nagy tetteit hirdessük!”. Fehérváron a Bazilikában, a Budai úti és Széchenyi úti református templomban, az Evangélikus templomban és a Baptista imaházban is várják a híveket.
Tovább...
 
Ortodox karácsony - ünnepi Vecsernye és tűzgyűjtás Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. január 05.
ImageA Székesfehérvári Szerb Nemzetiségi Önkormányzat és a Szerb Ortodox Egyházközség 2016 január 6-án este fél ötkor tartja az Ortodox Karácsony esti ünnepi Vecsernyét és az ilyenkor hagyományos tüzgyújtást. Az ortodox karácsonyi szent liturgia pedig január 8-án délelőtt 10-órakor lesz ugyancsak a Rác utcai Szerb Ortodox Templomban.
Tovább...
 
Szűz Mária Isten Anyja - szentmise és két napos szentségimádás Nyomtatás E-mail
Írta: Bertáné Pintér Katalin   
2015. december 31.
ImageJanuár 1-jén, pénteken 10.30-kor az újév első napján, a Székesegyházban Spányi Antal megyés püspök tart szentmisét Szűz Mária Isten Anyja ünnepén. A szentmise után kezdődik a két napos újévi szentségimádás, amelyre a város egyházközségeiből érkeznek hívek, hogy közösen imádkozzanak az újesztendő kegyelmeiért.
Tovább...
 
Ferenc pápa üzenete Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. december 31.
Ferenc pápa üzenete: Győzd le a közömbösséget és szerezd meg a békét!
Tovább...
 
Sikeres évet zárt a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász Nyomtatás E-mail
Írta: Bertáné Pintér Katalin   
2015. december 27.
ImageA Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász idén is nagy gondot fordított a rászorultak megsegítésére, többek között adománygyűjtéssel, ruha- és ételosztással, valamint gyógyszer, fűtés, iskolakezdés és lakhatás támogatásával, idősgondozással, adventi vásárral.
Tovább...
 
Rugby Bajnokság - I. forduló Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. szeptember 15.

Image

Székesfehérváron, a Köfém rugby pályán rendezték meg az Olimpiai női rugby bajnokság első fordulóját. A Fehérvár Rugby Club lányai az első mérkőzésükön az újonc Medvék csapatát verték 55 - 5 re, majd a Fogócska SE csapatát 32 -7-re, az követően pedig a Király DSE együttesét 43-12- re sikerült legyőzni, így tornagyőzelmükkel vezetik a bajnokságot.
Tovább...
 
XII. Egyházmegyei Látónap Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. augusztus 31.

Image

Szombaton tizenkettedik alkalommal kerül sor a Székesfehérvári Egyházmegye életének megújítására szervezett éves konferenciára. Idén keresztény családok tesznek tanúságot.
Tovább...
 
Kántorképzés Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. augusztus 27.
2015. szeptember 1-ig lehet leadni a jelentkezéseket az Egyházmegyei Kántorképző Tanfolyamra.
Tovább...
 
Egyházmegyei Zarándoklat Bodajkra Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. augusztus 27.

Image

Szeptember 12-13-án kerül megrendezésre a hagyományos bodajki búcsú, a püspöki szentmisére pedig vasárnap 10 óra 30-kor kerül sor. Ezen a zarándoklaton - hazánk kiemelt kegyhelyére, ahova a hagyomány szerint István király is járt imádkozni fiával, Imre herceggel - a megyés főpásztor kiemelten hívja azokat a gyerekeket szüleikkel és hitoktatóikkal együtt, akik az idén voltak elsőáldozók.
Tovább...
 
Szent István király ünnepén szentmise Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. augusztus 19.

Image

Ünnepi szentmisével veszi kezdetét augusztus 20-án a Szent István király napi rendezvénysorozat Székesfehérváron.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 56 - 66 / 732