Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Egyház
Egyház
Fénylő kereszt a város felett Nyomtatás E-mail
Írta: Egyházmegyei Hivatal   
2020. június 05.
Koncelebrált szentmisével és körmenettel ünneplik Úrnapját Székesfehérváron. A Prohászka emléktemplomban június 13-án, szombaton 20 órakor Spányi Antal megyés püspök a város papságával közösen tart szentmisét.
Tovább...
 
Püspöki szentmise a Szent Imre-templomban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. május 29.
Ünnepi szentmisét mutat be Spányi Antal megyés püspök Pünkösdvasárnap. Az esemény május 31-én 10.30 órától zajlik a Szent Imre templomban a rendelkezések betartásával.
Tovább...
 
Minden egyházi alkalom szünetel Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2020. március 18.
A koronavírus gyors terjedése miatt hozott kormányzati intézkedésekkel összhangban a Magyar Katolikus Püspöki Kar és a Magyarországi Református Egyház Zsinatának elnökségi tájékoztatása alapján sem a katolikus, sem a református egyházak nem tartanak nyilvános rendezvényeket.
Tovább...
 
Fogadalmi szentmisét tartottak Szent Sebestyén napján Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2020. január 20.
A hagyományokhoz hűen január 20-án fogadalmi misével emlékezett meg a fehérvári lakosság az 1739-ben pusztító pestisjárványtól való megszabadulásról a Szent Sebestyén-templomban. Az idei szentmise előtt, amelyet Spányi Antal megyés püspök celebrált, a Felsővárosi Általános Iskolások szokásosan „megölelték” a városrész templomát, ezzel is kifejezve tiszteletüket az ősök felé.
Tovább...
 
Krisztus Király Napok Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. november 21.
Szeretettel várják a híveket és minden érdeklődőt a Krisztus Király Napokra, amely vasárnapig tart a Zsolt utcai Templomban és Közösségi Házban. Lesz összejövetel az idősebb közösségi tagoknak, gyertyás körmenet, szentmise, Közéleti és Kulturális Szalon, majd vasárnap adják át a Krisztus Király-díjat.
Tovább...
 
Emlékmisét tartanak a 100 éve született dr. Barlay Ödön Szabolcs tiszteletére Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. október 30.
Szentmisével emlékeznek a száz éve született dr. Barlay Ödön Szabolcs atyára a Szent Imre-templomban. A szentmisét csütörtökön este Spányi Antal megyéspüspök mutatja be, a rendezvény ünnepélyességét orgona- és hegedűjáték, valamint egyházizene-kórus is emeli.
Tovább...
 
Autóbusz indul a doni hősökért celebrált emlékmisére Nyomtatás E-mail
Írta: Berdó Gábor Károly   
2019. október 30.
Emlékmisét celebrál Pákozdon Spányi Antal megyés püspök a II. világháború során a Don-kanyarban elesett hősökért. A Mészeg-hegyi emlékkápolnánál tartandó vasárnapi megemlékezésre a Doni Bajtársi és Kegyeleti Szövetség (DBKSZ) külön autóbuszt indít.
Tovább...
 
Barlay Ö. Szabolcs atya emlékére Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. október 28.
Barlay Ö. Szabolcs atya emlékére, születésének 100. évfordulóján, október 31-én, csütörtökön 18 órakor szentmisét tartanak a Szent Imre templomban (Székesfehérvár, Városház tér). A szentmisét Spányi Antal megyéspüspök mutatja be, közreműködik Lantos István Kossuth-, és Liszt-díjas zongora-, és orgonaművész, Rónaszéki Tamás hegedűművész és a budapesti Jézus Szíve Templom Musica Sacra Kórusa.
 
Szentmisére várják vasárnap a híveket a Szőlő utcai keresztnél Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. szeptember 20.
Vasárnap délután Tóth Tamás esperes Szentmisét celebrál a Szőlő utcai keresztnél. A hívek a kereszt felszentelésének az évfordulóján adnak hálát közös imáikkal, kapcsolódva a Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepéhez.
Tovább...
 
150 éve önálló a Székesfehérvári Evangélikus Egyházközség Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. szeptember 15.
Önállóságának 150. évfordulóját ünnepli a Székesfehérvári Evangélikus Egyházközség. Ez alkalomból a gyülekezet egy háromnapos programot szervezett.
Tovább...
 
A Napbaöltözött Asszony – Mária-ünnep Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2019. augusztus 16.
Augusztus 15-e Mária mennybevétele, Nagyboldogasszony napja. Legrégibb Mária-ünnepünkön a Szent Imre-templomban celebrált szentmisét Spányi Antal megyés püspök, a Szűzanya oltalmazó szeretetét kérve a jelenlévő hívekre, hazánkra és az egész világ keresztény közösségeire.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 56 - 66 / 807