Kezdőlap arrow Egyház
Egyház
Közönségtalálkozót szervez Fehérváron a Katolikus Rádió Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. április 11.
ImageSzeretettel várnak minden kedves rádióhallgatót és érdeklődőt a Katolikus Rádió munkatársai 2016. április 11-én, 17 órakor közönségtalálkozóra, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házba. A délutáni találkozás műsorának vendége lesz Spányi Antal megyés püspök. Az eseményt a Bonum Tv élőben közvetíti.
Tovább...
 
Püspöki áldás a felújított Vasútvidéki Prohászka Plébániára Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. március 30.
ImageAz Irgalmasság vasárnapján, április 3-án délelőtt Spányi Antal megyés püspök megáldja a Prohászka Egyházközség felújított közösségi termét, amihez az önkormányzat jelentős anyagi támogatást nyújtott.
Tovább...
 
"Ne sírjatok, mennyei születésnap ez" Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. március 29.
A 19 éves korában elhunyt egykori jezsuita novícius, Kaszap István száz évvel ezelőtti születésére szentmise és koszorúzás keretében emlékeznek március 29-én, kedden az ifjú testet őrző Prohászka Ottokár-emléktemplomban, ahova mindenkit szeretettel várnak!
Tovább...
 
Vidi: slusszpoén a 95. percben Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. február 29.
ImageMegyei, egyben házi rangadóra került sor a labdarúgó NB I 22. fordulójában Felcsúton. A Videoton a Puskás Akadémia vendége volt, legalábbis papíron, hiszen jelenleg éppen a Pancho Aréna mindkét csapat otthona.
Tovább...
 
Éjjel-nappal tartó folyamatos szentségimádás Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. február 08.
Huszonnégyórás szentségimádást tartanak a Vízivárosi Jézus Szíve templomban február 12-én reggel 7 órától február 13-án reggel 7 óráig. A résztvevők a magyar nemzet Istenhez fordulásáért, megtéréséért engesztelnek, hogy az ország újra Pannónia Sacra, Szent Magyarország legyen. Székesfehérvár 51. városként csatlakozott az országos szentségimádáshoz.
Tovább...
 
Házasság, irgalmasság  iránymutató értékek Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2016. február 03.
ImageKiemelten a Házasság Hete és az Irgalmasság Szentéve köré szerveződnek a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház februári programjai, melyeket sajtótájékoztatón ismertettek az intézményben.
Tovább...
 
Gyertyaszentelő Boldogasszony napja Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. február 02.
ImageFebruár 2-án, kedden, Urunk bemutatása és Gyertyaszentelő Boldogasszony napján, rendhagyó módon a Szent Imre templomban Spányi Antal megyés püspök tart ünnepi szentmisét a város papságával délután öt órakor. Ezen a napon ünnepli az Egyház a Megszentelt élet világnapját, amelyet boldog emlékű II. János Pál pápa rendelt el 1997-ben. A megyés főpásztor vezetésével adnak hálát az egyházmegyés papok és a szerzetesek, Istentől kapott hivatásukért.
Tovább...
 
Imahét a Krisztus-hívők egységéért Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. január 18.
ImageA 2016. évben az ökumenikus imahetet január 17-24. között tartják, melynek alapgondolatát a lettországi keresztények választották: „Arra hívattunk, hogy az Úr nagy tetteit hirdessük!”. Fehérváron a Bazilikában, a Budai úti és Széchenyi úti református templomban, az Evangélikus templomban és a Baptista imaházban is várják a híveket.
Tovább...
 
Ortodox karácsony - ünnepi Vecsernye és tűzgyűjtás Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. január 05.
ImageA Székesfehérvári Szerb Nemzetiségi Önkormányzat és a Szerb Ortodox Egyházközség 2016 január 6-án este fél ötkor tartja az Ortodox Karácsony esti ünnepi Vecsernyét és az ilyenkor hagyományos tüzgyújtást. Az ortodox karácsonyi szent liturgia pedig január 8-án délelőtt 10-órakor lesz ugyancsak a Rác utcai Szerb Ortodox Templomban.
Tovább...
 
Szűz Mária Isten Anyja - szentmise és két napos szentségimádás Nyomtatás E-mail
Írta: Bertáné Pintér Katalin   
2015. december 31.
ImageJanuár 1-jén, pénteken 10.30-kor az újév első napján, a Székesegyházban Spányi Antal megyés püspök tart szentmisét Szűz Mária Isten Anyja ünnepén. A szentmise után kezdődik a két napos újévi szentségimádás, amelyre a város egyházközségeiből érkeznek hívek, hogy közösen imádkozzanak az újesztendő kegyelmeiért.
Tovább...
 
Ferenc pápa üzenete Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. december 31.
Ferenc pápa üzenete: Győzd le a közömbösséget és szerezd meg a békét!
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 56 - 66 / 738