Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Egyház
Egyház
Pápai kitüntetésben részesült Nobilis Márió atya Nyomtatás E-mail
Írta: Székesfehérvári Egyházmegye   
2009. október 02.

ImageXVI. Benedek pápa a szűkebb Pápai Család tagjává fogadta a székesfehérvári egyházmegye papját, Nobilis Márió atyát, aki az Országos Lelkipásztori Intézet igazgatója, püspöki tanácsos, a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda iskolabiztosa, az Egyházmegyei Ifjúsági Iroda irodavezetője. Nobilis Máriót a lelkipásztorkodás és különösen az ifjúsági pasztoráció terén végzett munkája elismeréseként tüntette ki a Szentatya pápai kápláni címmel.

Tovább...
 
Veszprémi milleneum Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 17.

"Katolikus püspökök a nyilasok fogságában (Mindszenty József és Shvoy Lajos elhurcolása)" - címmel előadást tart Veszprémben, az "Ezeréves megyék" rendezvénysorozat részeként Mózessy Gergely, székesfehérvári püspöki és káptalani levéltáros. A programra szeptember 17-én (a mai napon), a délután folyamán kerül sor.  

 
Egyházmegyei Zarándoklat Bodajkra Nyomtatás E-mail
Írta: Székesfehérvári Egyházmegye   
2009. szeptember 14.

ImageA Papság Éve kiemelt eseményeként meghirdetett bodajki zarándoklatra több mint kétezer ember zarándokolt el, hogy a Székesfehérvári Egyházmegye ősi búcsújáró helyén együtt imádkozzon a Segítő Szűzanyához. A kegyhelyen, amelynek kialakulását Szent István királyhoz és Imre herceghez köti a hagyomány, Spányi Antal megyés püspök tartott búcsúi szentmisét.

Tovább...
 
Református Napok Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 14.

ImageIsten iránti hálaadással mondható el, hogy ebben az esztendőben is megrendezésre kerül - immár másod ízben - a Székesfehérvári Református Napok programsorozata. Szűcs Gábor sajtóreferenstől megtudtuk, hogy idén városunk több pontján is helyet kapnak a rendezvények. Az elmúlt évhez hasonlóan a történelmi ismereteket gyarapító előadások, színvonalas színpadi produkciók, evangéliumi történetek és zenés műsorok színesítik ez évben is a kínálatot.

Tovább...
 
ÉJJEL-NAPPAL TARTÓ FOLYAMATOS SZENTSÉGIMÁDÁS Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 11.

ImageEgész napos szentségimádást tartanak a Vízivárosi Jézus Szíve templomban. Magyarországon 2005. júliusa óta minden negyedik héten 24 órás imádságos szolgálaton vesznek részt a hívek, amikor nemzetünk Istenhez fordulásáért, megtéréséért engesztelnek, hogy országunk újra Pannónia Sacra, azaz Szent Magyarország legyen. Székesfehérvár 51.-ként csatlakozott az országos szentségimádáshoz, amely ma reggel, a 7 órás szentmise után kezdődött, s a holnap reggeli szentmiséig tart.

 
Folytatódik a Bibliaismereti - sorozat a református gyülekezetben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 06.

ImageAz elmúlt esztendőben, a 2008-as Biblia Éve idején fogalmazódott meg sokak részéről a Székesfehérvári Református Egyházközségben igény olyan alkalmakra, melyek keretében lehetőség nyílik a Szentírás napjainkban is érvényes üzentét még alaposabban megismerni. Ennek megfelelően egy esztendeje, a vasárnap esti istentisztelet keretében indult útjára a Bibliaismereti sorozat az egyházközség Széchenyi utcai gyülekezeti központjában.

Tovább...
 
A Magyar Katolikus Egyház kéri a felelősöket, hogy cselekedjenek végre! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 05.

Image"Az Evangélium tanításával és XVI. Benedek pápa megnyilatkozásaival összhangban kötelességünknek érezzük, hogy az aktuális társadalmi helyzet egy szomorú erkölcsi problémájával kapcsolatban szót emeljünk a társadalom alapvető értékei és különösen legkiszolgáltatottabb honfitársaink mellett." - kezdődik a MKPK közleménye, majd így folytatódik: - "Miután püspöki konferenciánk tagjai az elmúlt időszakban többször felszólaltak ezekben a kérdésekben, most együttesen is kifejezzük álláspontunkat."

Tovább...
 
Katolikus tanévnyitó a Bazilikában Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 03.

ImageSpányi Antal megyés püspök ünnepi tanévnyitó szentmisét tartott a Székesegyházban. Főpásztorunk szavára nemcsak a székesfehérváriak voltak kíváncsiak, hanem az egész megyéből, sőt, azon túlról is érkeztek hívek. Így Tatabányáról, Bicskéről, Ráckevéről, Budaörsről, Mórról, Érdről és Budakesziről is láthattunk a Bazilikában pedagógusokat, iskolás- és óvodás korú gyermekeket egyaránt.

Tovább...
 
Tanévnyitó ünnepi istentiszteletet rendeztek egyházközségünkben Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs Gábor   
2009. szeptember 02.

ImageReformátus Általános Iskolánk ünnepi tanévnyitó istentiszteletét rendezték meg a gyülekezet Széchenyi utcai templomában. A 2009-2010 - es ciklus egyben jelentős egyháztörténeti tanévnek számít az oktatási intézmény életében, hiszen a tanév végeztével az iskola első ballagásán az intézmény első végzős „Fecskéi” kirepülnek .

Tovább...
 
Személyi változások a Székesfehérvári Egyházmegyében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. augusztus 25.

ImageSpányi Antal megyés püspök 2009. szeptember 1-i hatállyal személyi változásokat rendelt el a Székesfehérvári Egyházmegyében. - tájékoztatta a Fehérvári Híreket Bertáné Pintér Katalin, a Püspökség sajtóreferense. A személyi változások pontos menetéről és a érintett személyekről alább találhatnak részleteket olvasóink.

Tovább...
 
Karitász igazgatók találkozója Agárdon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. augusztus 24.

ImageÖsszegyűltek Agárdon az egyházmegyei karitászvezetők. Itt tartják ugyanis - a mai napon -  országos találkozójukat, amelyen részt vesz Spányi Antal megyés püspök, a Katolikus Karitász püspök-elnöke is.

 
<< Első < Előző 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Következő > Utolsó >>

Eredmények 562 - 572 / 808