Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Egyház
Egyház
Zarándoklat Rómába Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. augusztus 22.

ImageA ferencesek 800 éves bölcsőjébe, Assisibe szervez zarándoklatot Bodai József esperes, püspöki tanácsos, a Vasútvidéki Prohászka – Jó Pásztor plébánia plébánosa. A lelkivezető pápai kihallgatással összekötött útjára várja a hívek jelentkezését. A részletes program-leírás alább olvasható el.

Tovább...
 
Ervin atya "nyugdíjas" ugyan, de továbbra is lelki vígaszt nyújt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. augusztus 22.

ImageDíszpolgári címet kapott Glósz Ervin, Fejér megye egyik leghíresebb és legkedveltebb papja a székesfehérvári Öreghegy katolikus szellemiségének megteremtője. – adtuk hírül néhány nappal ezelőtt, s ennek kapcsán egy rövid „életút-bemutatást” adunk most közzé az immár 80. életévében lévő plébánosról. Az atya még most is a Magyarok Nagyasszonya plébánián lakik, ahol mindig nagy örömmel fogadja a hozzá betérőket.

Tovább...
 
Szentmise Szent István ünnepén Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. augusztus 21.

ImageA Székesegyházban megtartott ünnepi szentmisével kezdődött meg a Szent István -napi rendezvénysorozat Székesfehérváron. A szentmisét Spányi Antal megyés püspök tartotta, akinek hívó szavára idén is érkeztek határon túlról is hívek városunkba, hogy meghallgassák gondolatait, és részt vegyenek a programokon. A szentmisén és az azt követő körmeneten jelen voltak a megye és a város vezetői (a Polgári Frakció szinte teljes tagsorával képviseltette magát), a lovagrendek, a cserkészek is.

Tovább...
 
Székesfehérvár fogadalmi szentmiséje Nyomtatás E-mail
Írta: Székesfehérvári Egyházmegye   
2009. augusztus 16.

ImageSzent István országfelajánlásának évfordulóján, fogadalmi szentmisét koncelebrált Spányi Antal megyés püspök Takács Nándor nyugalmazott püspökkel, a városból és az egyházmegyéből érkező papsággal együtt a Székesegyházban. A szentmisén a hagyománynak megfelelően jelen voltak a közélet személyiségei: a megye, a város, a honvédség, a rendőrkapitányság és a katasztrófavédelem vezetői.

Tovább...
 
Fogadalmi szentmise a Székesegyházban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. augusztus 14.

ImageSpányi Antal megyés püspök fogadalmi szentmisét celebrál ma, 18 órakor a Székesegyházban. Szent István ország-felajánlásának évfordulóján megyés főpásztorunk megújítja hazánk felajánlását Szűz Máriának, ahogy azt Szent István király is tette 1038-ban, a halála előtti napon. A megyéspüspök az ünnepi liturgiában a Szent Istváni hagyományhoz hűen a Magyarok Nagyasszonya pártfogását, közbenjárását kéri az egész magyar népért. Imádkozni fog minden magyar emberért, határokon innen és túl, hívőkért, nem hívőkért egyaránt.

Tovább...
 
Új honlapja van a székesfehérvári reformátusságnak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. augusztus 10.

ImageDigitális megújulás történt - Külső megjelenésében és belső tartalmában egyaránt változásokat élt át a Székesfehérvári Református Egyházközség honlapja. Így augusztus első hete óta áttekinthetőbb formában találkozhatnak a portállal olvasói. - kaptuk a hírt Huszár Zsolttól. A kommunikációs vezető a Fehérvári Híreknek elmondta, hogy a honlapon végrehajtott nagyszabású változásokat az indokolta, hogy az olvasók szeretnék látni a legújabb programozási megoldásokat, a megszokott tartalmak mellett.

Tovább...
 
A magyarországi történelmi egyházak nyilatkozata a szlovákiai nyelvtörvényről Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2009. augusztus 09.

Image"Mi, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, a Magyarországi Református Egyház, a Magyarországi Evangélikus Egyház és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége vezetői aggasztónak tartjuk, hogy Szlovákiában a közelmúltban elfogadott ún. nyelvtörvény értelmében büntetni lehet a magyar nyelv használatát."

Tovább...
 
A SZÉKESFEHÉRVÁRI PÜSPÖKSÉG AUGUSZTUS HAVI PROGRAMJA Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. augusztus 04.

ImageAugusztus 3-tól 6-ig tart a Szent Gellért Tanulmányi Házban a Székesfehérvári Egyházmegye papjainak éves lelkigyakorlata, amelyen idén Dr. Lukács László SchP. tanszékvezető egyetemi tanárt (Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola) köszönthetik a résztvevők. Augusztus 6-án, csütörtökön, a szárazréti templomban este 6 órakor a város egyházközségeinek közös elsőcsütörtöki eucharisztia ünnepén Spányi Antal püspök tart szentmisét a város papságával, amely után a hívekkel együtt engesztelő szentségimádásra kerül sor.

Tovább...
 
Nők az egyházközségek megújulásáért Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 30.

ImageAz Egyházközségi Nővérek lelkigyakorlatot szerveznek az egyházközségekben tevékenykedő nők számára. A programot augusztus 6-8 között rendezik meg az Egyházközségi Nővérek Társaságának Központi Házában, Piliscsabán. A lelkigyakorlatot Ferling György atya vezeti „Nők az egyházközségek megújulásáért” címmel.

Tovább...
 
József és testvérei a középpontban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 29.

ImageA Pusztavámi Római Katolikus Egyházközség már nyolc éve szervez táborokat a helyi fiatalok számára. A programokon idén hatvanan vettek részt, akik hat napot töltöttek együtt a Vértesben: pár percre az otthonuktól és mégis távol a megszokott hétköznapoktól.

Tovább...
 
Ellenárban úszva igaz döntések születnek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 29.

ImageA rendszerváltás előtt nagyon nehéz volt a hitben élőknek. Nem járhattak szabadon templomba, és ha valaki papnak készült, a rendszer mindent megtett azért, hogy letérítse útjáról. Száraz László esperes, c. prépost, püspöki tanácsos, a móri Szent Kereszt plébánia plébánosa úgy véli, ezek a megpróbáltatások hozzásegítették ahhoz, hogy megerősödjön hitében.

Tovább...
 
<< Első < Előző 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Következő > Utolsó >>

Eredmények 573 - 583 / 808