Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Egyház
Egyház
Makó Lajos Alapítvány - a papnevelésért Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 17.

ImageA Székesfehérvári Egyházmegye papnövendékeinek képzésének, nevelésének támogatására alapítványt hozott létre a Bécsben élő Makó Lajos atya. Bertáné Pintér Katalin, a Püspökség sajtóreferense elmondta honlapunknak, hogy a Székesfehérvári Egyházmegye nem rendelkezik saját szemináriummal, papnövendékeit más egyházmegyék által fenntartott szemináriumokban, illetve a Központi Papnevelő Intézetben helyezi el és viseli a képzésük költségeit.

Tovább...
 
Táborozás a székesfehérvári reformátusokkal Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 13.

ImageA Székesfehérvári Református Egyházközség egész nyáron tartalmas programokkal, táborokkal várja a híveket. A „többgenerációs táborra" még e hét szerdáig lehet jelentkezni a Hivatalnál, a további rendezvényekről pedig folyamatosan hírt adunk majd honlapunkon.

Tovább...
 
Felkerült a kereszt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 09.

ImageVégre felkerült a kereszt is az Evangéliumi Pünkösdi Közösség Székesfehérvári Gyülekezetének új imaházára. Az épületet ugyan már hetekkel ezelőtt birtokukba vették a hívek, ám teljes valójában csak most élvezhetik igazán: az imádkozókat beléptükkor óriási imaterem fogadja, a csecsemők az emeleti gyerekszobában pihenhetnek, míg szüleik áldásokon vesznek részt, a felső karzatokon pedig a kisgyerekek játszadozhatnak édesanyjukkal, akik mindeközben hallgathatják az istentiszteleteket.

Tovább...
 
Nyári szünet az Egyházmegyei Hivatalban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 08.

ImageNyári szünetet tart az Egyházmegyei Hivatal július 6 és július 28 között. – kaptuk a hírt Bertáné Pintér Katalintól, a Püspökség sajtóreferensétől, aki elmondta: A szabadság ideje alatt a hivatal 8-13 óra között ügyeletet tart. Ezt azonban csak azok vegyék igénybe, akiknek nagyon fontos és sürgős elintéznivalójuk van. Ők telefonon, előre egyeztetett időpontban kereshetik fel az iroda munkatársait panaszaikkal, kéréseikkel.

 
Püspöki szentmise Budajenő búcsúnapján Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 28.

ImageSpányi Antal megyés püspök ünnepi szentmisét tart ma Budajenőn. A hívek 16 órakor hallhatják megyés főpásztorunk beszédét, aki Szent Péter és Pál tiszteletére misézik. Ezt követően felszenteli a budajenői templom előtt Szent Pál szobrát, amelyet erre az ünnepre készítettek el.

 
Diakónussá szentelték Szemere János papnövendéket Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 24.

ImageA Székesfehérvári Egyházmegyében papszentelési misét tartottak Keresztelő Szent János születésének ünnepén. A mise néhány perccel ezelőtt fejeződött be a Székesegyházban, ahol Spányi Antal megyés püspök hálát adott a szolgálat kegyelmeiért egyházmegyénk jubiláns papjaival: a rubinmisés Gavora Bélával, a gyémántmisés Brajnovits Ferenccel, az aranymisés Harangozó Imrével, Nagy Lászlóval és Nagy Mihállyal, valamint az ezüstmisés Illéssy Mátyással, Lukács József Tamással és Száraz László atyával.

Tovább...
 
Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió a református gyülekezetben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 19.

ImageA Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió munkatársait látják vendégül a Székesfehérvári Református Egyházközség missziói ágakat bemutató sorozatának következő alkalmán. Szűcs Gábor sajtóreferenstől megtudtuk, hogy a drogterápiás otthon 1986-ban indult útjára egy lelkes, fiatal lelkésznő kezdeményezésére Ráckeresztúron, egy parasztházban. A keresztyén hit és elkötelezettség volt - és maradt is a terápiás program alapja.

Tovább...
 
Spányi Antal kanonokká nevezte ki Filó Kristófot Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 19.

ImageA Székesfehérvári Egyházmegye püspöke, Spányi Antal kitüntetésekkel jutalmazta azokat a papokat, akik huzamos időn keresztül bizonyították az egyházhoz való hűségüket: a budakeszi plébánost, Filo Kristófot kanonokká nevezte ki, mások pedig egyéb kitüntetéseket kaptak.

Tovább...
 
Spányi Antal megnyitotta a Papság Évét Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 19.

Image"Krisztus hűsége - a papok hűsége" - ez a témája a Papság Évének, amelyet XVI. Benedek pápa jelentett be március 16-án. A Szentatya június 19-én (a mai napon) nyitotta meg a Papság Évét a Szent Péter Bazilikában, s ugyanezen a napon Spányi Antal megyés püspök is a hívek elé állt a Székesegyházban, hogy hasonlóképp tegyen. A megyés főpásztor a mise végén kitüntetéseket is átnyújtott azoknak a papoknak, akik huzamosabb időn keresztül bizonyították az egyházhoz való hűségüket.

Tovább...
 
Hálaadó szentmisét tartott Spányi Antal a katolikus iskolásoknak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 18.

ImageA tegnap délutáni szentmise keretében köszönték meg a Jóistentől kapott kegyelmet a székesfehérvári Szent Imre Általános Iskola diákjai, tanárai és a szülők. Az iskolában ötvennyolcan fejezték be a nyolcadik osztályt idén – és nyertek sikeres felvételit gimnáziumokba és középiskolákba. Búcsúztatásuk pedig csodálatosra sikeredett, hiszen Spányi Antal megyés püspök indította útnak őket…

Tovább...
 
Úrnapi körmenet Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 16.

ImageÚrnapi szentmisét tartott a Székesegyházban Spányi Antal megyés püspök Székesfehérvár papságával együtt. A szentmise után a megyés főpásztor körmenetben vitte végig a Belvárosban az Oltáriszentséget. Az útvonal során négy felállított oltárt érintett a hívek kíséretében, ahol rövid szertartásokat tartottak evangéliumi olvasással, énekléssel és áldással.

Tovább...
 
<< Első < Előző 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Következő > Utolsó >>

Eredmények 584 - 594 / 808