Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Egyház
Egyház
Spányi Antal levele Szabolcs Atyának Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 18.

Image„Főtisztelendő Szabolcs Atya! Kedves Jubiláló Paptestvér! - A jeles évfordulókon egy percre megállni, visszagondolni a megtett útra, és hálát adni Istennek a kapott kegyelmekért, mindannyiunk kötelessége. Isten kegyelméből Főtisztelendőséged elérkezett papszentelése 65-ik évfordulójához, a vasmiséhez!” – kezdődik a levél, amelyet a megyés főpásztor küldött Barlay Ö. Szabolcsnak, s amit Nobilis Márió olvasott fel a Barátok templomában.

Tovább...
 
"Egy kis időre hernyókból pillangókká lettünk." Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 18.

Image„Gyere el minden misémre, mert bármelyik percben meghalhatok, s nem tudhatod, mikor hallasz utoljára!” – invitál mindig a Barátok templomába egyik legkedvesebb atyám, Barlay Ö. Szabolcs, akinek szavait nemcsak a hívek figyelme övezi, hanem a még keresőké is, hiszen oly’ érzelemdús és tanulságokkal teli. Hazánk egyik legnépszerűbb Prohászka-kutatója tegnap tartotta vasmiséjét, amelyen óriási tömeg gyűlt össze megmutatva, mennyire szeretik és tisztelik őt.

Tovább...
 
Katolikus könyvbemutatót és vásárt rendeznek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 13.

ImageA vidéki városok közül egyedül Székesfehérváron rendeznek Katolikus könyvbemutató- és vásárt, amely minden évben igen nagy sikernek örvend. A tavalyi program egyik fő eleme dr. Takács Nándor nyugalmazott püspök legújabb könyvének (címe: Kisbojtárból főpásztor) bemutatója volt, s idén is hasonló érdekességekkel várják a látogatókat a Szent István Művelődési Ház udvarán.

Tovább...
 
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia közleménye Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2009. május 11.

ImageAz Országgyűlés által megszavazott bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló törvény a Katolikus Egyház tanítása szerint komoly veszélyt jelent a társadalom alapvető intézménye, a család számára. Az Egyház, a természeti törvény és a magyar Alkotmány is azt vallja, hogy a család egy férfi és egy nő kizárólagos, a társadalom számára is hasznos életközössége, amelynek célja a házastársak java és az élet továbbadása.

Tovább...
 
Evangelizációs hét Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 07.

ImageEvangelizációs hét kezdődik a Budai úti református templomban. – kaptuk a hírt Szűcs Gábor sajtóreferenstől - A nyílt előadás-sorozatot 2009. május 7. és 10 - e között (csütörtöktől vasárnapig) naponta 18 órai kezdettel rendezik meg a Székesfehérvári Református Egyházközség Budai úti templomában. Az előadások napjaiban Horváth Levente kolozsvári lelkipásztor szolgálatában hallhatnak az érdeklődők Isten szeretetéről, megújító kegyelméről.

Tovább...
 
Brajnovits Ferenc gyémántmiséje Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 06.

ImageA 60 éves papi szolgálatért ad ma hálát Brajnovits Ferenc a maroshegyi templomban. A nyugalmazott plébános miséje 18 órakor kezdődik. Brajnovits Ferenc 2007 nyarán költözött el a Vasútvidéki Prohászka – Jó Pásztor plébániáról (ahol Bodai József vette át helyét), ám azóta sem tétlenkedik: változatlanul ápolja a hívek lelkét, temet, esket, keresztel…

Tovább...
 
Mindszenty József életútjáról Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 05.

ImageMindszenty József hercegprímás életútját bemutató ünnepi műsorra várják az érdeklődőket ma, 18 órakor a Szent István Művelődési Házba. A Hittel A Nemzetért Alapítvány által szervezett rendezvényen közreműködik a Kovász Egyesület Irodalmi Csoportja, Dr. Horváth Attila, a PPKE docense és a Székesegyház Kórusa Wasztl János karnagy vezényletével. Fővédnök: Spányi Antal püspök.

Tovább...
 
Spányi Antal a Püspöki Konferencián Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 27.

ImageA Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ünnepi ülésén vesz részt ma Spányi Antal. A megyés főpásztor a Szent Pál Évében tartott rendezvényen képviseli a Székesfehérvári Egyházmegyét a Központi Papnevelő Intézetben. A programot Erdő Péter bíboros, a püspöki konferencia elnöke nyitja meg, majd előadást tart Albert Vanhoye bíboros, a Pápai Biblikus Bizottság korábbi elnöke és Jelenits István piarista szerzetes. Az ülést követően ünnepi szentmisét mutatnak be, melynek főcelebránsa Magyarország prímása lesz.

 
Házaspárok délutánja Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 26.

ImageA házaspárok számára rendeznek összejövetelt a Székesfehérvári Református Egyházközség Széchenyi utcai gyülekezeti épületében. – tudtuk meg Szűcs Gábor sajtóreferenstől – A program ma, 15 és 17 órakor kezdődik, lelki üzenete pedig: „Szenvedjétek el egymást szeretetben”. (Efézus 4,2) A házaspári délután címe: „Türelem és felelősség a házasságban”. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak az alkalomra!

 
Határok nélküli a magyarságtudat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 20.

ImageFelekezeti hovatartozás nélkül - katolikusok, reformátusok, baptisták, evangélikusok és még keresők - is részt vettek a hétvégén tartott Magyar-Magyar Testvérgyülekezeti találkozón a Régió Házában. A Székesfehérvári Református Egyházközség szervezésében létrejött programot a helyi Csomasz Tóth Kálmán Kórus nyitotta meg, Steinbach József püspök „A krisztusi szeretet-parancsolat aktualitása a magyarság és a környező népek viszonylatában” címmel tartott áhítatott, s bemutatkoztak a határon túlról érkezett testvérgyülekezeti delegációk is.

Tovább...
 
Magyar-magyar testvérgyülekezeti találkozó Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 18.

ImageMagyar-magyar testvérgyülekezeti találkozót rendeznek ma délután a székesfehérvári Régió Házában. A programra a jubileumi Kálvin év égisze alatt kerül sor. A találkozón közreműködik a Csomasz Tóth Kálmán Kórus, a nyitó áhítatot Steinbach József püspök mondja, s a határon túlról is érkeznek testvérgyülekezeti delegációk.

Tovább...
 
<< Első < Előző 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Következő > Utolsó >>

Eredmények 606 - 616 / 808