Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Egyház
Egyház
Női csendesnap a reformátusoknál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 02.

ImageA Székesfehérvári Református Egyházközség női csendesnapot rendez a Budai úti templomban április 4 - én, szombaton 10 órakor. – kaptuk a hírt Szűcs Gábor sajtóreferenstől - Az alkalmon az egészséges, megfelelő életvitel fontosságáról, valamint a homeopátiás szerek használatának veszélyeiről is szó lesz. Az előadás címét Péter második levele 1,5. versének igéjéből választották: “a ti hitetek mellé ragasszatok ………tudományt“. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak a programra.

 
Ima és adomány a szentföldi keresztényekért Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 29.

ImageA Katolikus Egyház a XVII. század eleje óta szervez nagyböjt idején templomi gyűjtést a Szentföldön élő keresztények megsegítésére, a világ számos pontján. Hazánkban idén március 29-én adakozhatnak a hívek e célra. Szentföld a kereszténység bölcsője, ezért a keresztény világ mindig nagy figyelmet fordított arra, hogy támogassa az ott élőket. Az utóbbi években a szentföldi keresztények száma rohamosan csökkent.

Tovább...
 
Emlékmise Kaszap István születési évfordulóján Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 27.

ImageKaszap István születésének 93. évfordulóján ünnepi szentmisét tartott a Prohászka templomban Spányi Antal megyés püspök. A megemlékezés hasonlóképp zajlott, mint amikor halálának évfordulóján gyűltek össze a hívek ehelyütt: a megyés főpásztor röviden méltatta e kivételes egyházfi életét, erkölcsi tisztaságát, igazhitűségét, majd a tömeg a templom oldalánál lévő sírhoz vonult, hogy lerója tiszteletét, s imádkozzon Kaszap István mielőbbi boldoggá avatásáért.

Tovább...
 
Medveczky Borbála fáradt, de nagyon boldog Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 26.

ImageMeglátogattuk az iszkaszentgyörgyi lelkésznőt, Medveczky Borbálát, akinek hat héttel ezelőtt született meg harmadik gyermeke. A kisfiúról már láthattak fényképet olvasóink honlapunkon, s most újabbakkal örvendeztetjük meg a kíváncsi híveket. A gyermekek mellett Medveczky Borbálának nagyon kevés ideje marad önmagára és a pihenésre, de elmondása szerint férje nagyon sokat segít neki, s ha mégis elfogy az ereje, az Úrhoz imádkozik – ahogy tette akkor is, amikor gyarapítani szerette volna családját.

Tovább...
 
Francesco testvér városunkba látogat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 23.

ImageSzékesfehérvárra látogat Francesco testvér, a Taziéi Közösség Magyarországért felelős tagja, aki március 16. és 24. között hazánkban tartózkodik, hogy megtekintse a helyi közösségeket. A testvérrel ma este találkozhatnak a hívek és az érdeklődők városunkban: a szervezők 18 órától a Szent Imre templomban tartanak imaórát, majd a Szent István Művelődési Házban biztosítanak lehetőséget arra, hogy bárki beszélgessen egy kicsit a "vendéggel".

Tovább...
 
Gállné Medveczky Borbála - két hét múlva ismét igét hirdet Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 23.

ImageNemsokára ismét „munkába áll” Gállné Medveczky Borbála, az Iszkaszentgyörgyi Református Gyülekezet lelkipásztora, aki néhány héttel ezelőtt adott életet harmadik gyermekének. A lelkészt már csak egyetlen vasárnap helyettesítik, így április 5-én (Virágvasárnap) újra fellép a szószékre igét hirdetni. A templomban nagy valószínűséggel ott hallgatja majd a család legfiatalabb tagja, Barnabás is, aki nem hasfájós, sokat alszik és az anyuka elmondása szerint az sem zavarja, ha zajonganak körülötte a testvérei.

Tovább...
 
Magyar-magyar testvérgyülekezeti találkozó Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 23.

ImageA jubileumi Kálvin-évben magyar-magyar testvérgyülekezeti találkozót szervez a Székesfehérvári Református Egyházközség április 18-án. A program során koncertet ad a Marosvásárhelyi Református Kollégium Énekkara, Steinbach József püspök a krisztusi szeretetparancsolat aktualitásáról beszél, s több előadás is hallható lesz a testvériség jegyében. A találkozóra küldöttségek érkeznek majd Gyulafehérvárról, Bácskossuthfalváról, Husztról, Martosról is.

Tovább...
 
Hitoktatói, világi lelkipásztori munkatársi nagyböjti lelkinap Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 21.

ImageHitoktatók és világi lelkipásztori munkatársak részére nagyböjti lelkigyakorlatot tartanak ma Székesfehérváron. A program 10 órakor kezdődik a Székesegyházban Bárány Béla zuglói plébános, a Budapest-Esztergom Főegyházmegye hitoktatási felügyelőjének szentmiséjével, majd a Szent István Művelődési Házban folytatódik előadásokkal – Szent Pál Évéhez kapcsolódóan. Spányi Antal mindeközben (délelőtt) Pannonhalmán lesz, ahol Várszegi Asztrik főapát felkérésére szentmisét tart Szent Benedek tiszteletére.

 
Gulyás Dénes szerint a hitnek mindent át kell fonnia az életünkben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 18.

Image„Választhatunk, hogy egyenes háttal élünk-e vagy sem. A gerinces létet viszont Isten nélkül nem tudjuk megvalósítani. Az Ő segítsége nélkül nincsen elég erőnk ahhoz, hogy legyőzzük a Gonoszt.” – hallottam Gulyás Dénestől nemrég, amikor egy Csákváron megrendezett jótékonysági esten találkoztam vele. Most pedig Székesfehérvárra látogatott a Fidesz Székesfehérvári Szervezetének meghívásának eleget téve. S mivel legutóbb oly’ nagy hatást tett rám, ismét elbeszélgettem vele a hitéről és a márciusi ünnepség összefonódásáról.

Tovább...
 
Elmélkedés az élet dolgairól Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 18.

Image„Az egyház fontosnak tartja, hogy minden formában, ahogyan csak teheti, hirdesse azt, hogy az Úristen számára mindannyian fontosak vagyunk. Ehhez hozzátartozik az is, hogy nemcsak a templomokban közölt verbális igehirdetéssel ismertetjük az emberekkel az Evangéliumot, hanem felhasználjuk a tömegkommunikációs eszközöket is.” – nyilatkozta honlapunknak Tornyai Gábor plébános, amikor az Öreghegyi Plébánia újfajta, „filmes kezdeményezésérő” kérdeztük.

Tovább...
 
4 éves a LEA Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 10.
ImageÉvfordulót ünnepelnek ma a Székesfehérvári Egyházmegye fenntartásában működő LEA Családok Átmeneti Otthonában. A szervezet négy évvel ezelőtt kezdte meg működését, azaz a bántalmazott, nehéz helyzetbe került anyák és gyermekük támogatását, befogadását. A Lea 2008. január 1-től tartozik a Székesfehérvári Egyházmegye fennhatósága alá. Az erről szóló megállapodást Spányi Antal megyéspüspök és a Leány, Anya, Gyermekalapítvány elnöke, Bedő Eleonóra még tavaly novemberben írta alá.
Tovább...
 
<< Első < Előző 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Következő > Utolsó >>

Eredmények 628 - 638 / 808