Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Egyház
Egyház
A Napbaöltözött Asszony – Mária-ünnep Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2019. augusztus 16.
Augusztus 15-e Mária mennybevétele, Nagyboldogasszony napja. Legrégibb Mária-ünnepünkön a Szent Imre-templomban celebrált szentmisét Spányi Antal megyés püspök, a Szűzanya oltalmazó szeretetét kérve a jelenlévő hívekre, hazánkra és az egész világ keresztény közösségeire.
Tovább...
 
Fogadalmi szentmise a Szent Imre-templomban Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. augusztus 15.
Augusztus 14-én a Szent Istváni-i országfelajánlás napján, a Szent Imre-templomban tartották a Székesfehérvári Egyházmegye hagyományos fogadalmi ünnepét. A szertartás előtt a Püspöki Palotából körmenetben vitték a mise helyszínére a Magyar Szent Család (Szent István király, Boldog Gizella és Szent Imre herceg) ereklyéit.
Tovább...
 
14. Egyházmegyei Nap Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. június 05.
Idén is a Bregyó közi Ifjúsági Szabadidő Központban rendezik meg az Egyházmegyei Napot. A június 10-én, Pünkösdhétfőn sorra kerülő találkozó lelki-szellemi programjai 16.00 óráig tartanak. Ennek során lesz püspöki szentmise, szentségimádás és különböző fakultatív programok is.
Tovább...
 
Új "sapkát" kap a pátkai templom Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2019. május 23.
Magyarország kormányának 2018-as döntése alapján a Székesfehérvári Egyházmegye 45 plébániája 640 milliós forintos támogatásban részesül - a Katolikus Szeretetszolgálattal közösen -, összesen 66 projektre.
Tovább...
 
Bővelkedés, amely szolgálatra kötelez! Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. május 20.
Megvalósult a Budai úti református gyülekezet régóta dédelgetett álma, elkészült a templomhoz tartozó gyülekezeti ház, parókia és a minden igényt kiszolgáló megújult templomkert is. A közösségi tér felszentelése előtt hálaadó istentiszteletet tartott Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.
Tovább...
 
Hangos Biblia készül Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. május 08.
Egy mintegy ötezer ember bevonásával készült, kézzel írott Biblia hasonmáskiadása érkezett hétfőn a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házba. A Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia igazgatója, dr. Benyik György biblikus tanár, plébános által elindított kezdeményezés keretében a következő hónapokban önkéntesek olvassák föl az Ószövetség teljes szövegét, s születik meg a Hangos Biblia. Székesfehérváron erre az augusztus ünnepi időszakban kerül sor.
Tovább...
 
„SzépCél” a Székesfehérvári Baptista Gyülekezetnél Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. április 29.
Elkezdődött a Székesfehérvári Baptista Gyülekezet imaházának bővítése. A háromütemes fejlesztés során az elkövetkező években megújul majd a közösségi ház teljes épülete: az I. ütemben elkészül az új homlokzat és kiszélesítik a fogadóteret, a II. ütemben 350 fő befogadására alkalmas imaterem kerül kialakításra, míg a III. ütemben mélygarázs épül.
Tovább...
 
Gyertyaszentelő Boldogasszony napja Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. február 01.
Február 2-án ünnepli a katolikus egyház Gyertyaszentelő Boldogasszony napját és Jézus bemutatását. A Székesfehérvári Egyházmegye szentmisékkel és egyéb közösségi programokkal készül az alkalomra.
Tovább...
 
Szent Sebestyén-napi programok vasárnap a Felsővárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. január 18.
Sebestyén napja 1739 óta Székesfehérvár fogadalmi napja, Felsőváros búcsúja. A hagyományok szerint vasárnap szentmisére, majd a városrész közösségi házában zajló ünnepségre várják Székesfehérvár polgárait.
Tovább...
 
Így fejleszthetjük az emberi kapcsolatokat Fehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. január 17.
ImageHa úgy érzed, nehezen ismerkedsz... Ha nem kezdeményezel beszélgetéseket... Ha nem találod a közös hangot a kollegákkal, ismerősökkel... És ha ezeket felismerve úgy döntesz, hogy változtatsz a bezárkózott állapoton, nyitsz a külvilág felé, szabadabban fogsz kommunikálni, és mindeközben segítesz a hátrányos helyzetű embereknek (is) - akkor olvass tovább!
Tovább...
 
ÁTÜTŐ SIKERREL MUTATÁK BE A BLACK COMEDYT Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Bence   
2019. január 15.
ImageJanuár 12-én volt 2019 első premierje a Vörösmarty Színházban: Peter Shaffer Black Comedy című, 1965-ös bohózatát láthatta a közönség Mohácsi János rendezésében.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 67 - 77 / 808