Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Egyház
Egyház
Istentisztelet a Biblia Évében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 14.

ImageFolytatódnak az istentiszteleti alkalmak a Széchenyi utcai Gyülekezeti Ház nagytermében. Hagyományteremtő szándékkel a Biblia Évéhez kapcsolódóan a lelkipásztorok egy-egy bibliai könyvről tartanak rövid kortörténeti tájékoztatót - hasznos háttér információkat a szerzőkről, és a bibliai korszakokról, - majd a könyv egy kiemelt Igéjéről hallhatnak a résztvevők igehirdetést. A ma esti istentisztelet témája: Mózes második könyve.

 
Istentisztelet a Biblia Évében Nyomtatás E-mail
Írta: Albaref   
2008. szeptember 10.

ImageA nyári szünet után szeptember 14 -én, vasárnap este 18 órakor folytatódnak az istentiszteleti alkalmak a Széchenyi utcai Gyülekezeti Ház nagytermében. Hagyományteremtő szándékkel a Biblia Évéhez kapcsolódóan a lelkipásztorok egy-egy bibliai könyvről tartanak rövid kortörténeti tájékoztatót - hasznos háttér információkat a szerzőkről, és a bibliai korszakokról, - majd a könyv egy kiemelt Igéjéről hallhatnak a résztvevők igehirdetést. A következő vasárnapi istentisztelet témája: Mózes második könyve.

 
Búcsú a Szent Pál évre Nyomtatás E-mail
Írta: Székesfehérvári Egyházmegye   
2008. szeptember 09.

ImageXVI. Benedek pápa Szent Pál-évet hirdetett 2008. június 28-tól 2009. június 29-ig az apostol születésének 2000. évfordulója alkalmából. A jubileumi év megnyitása alkalmából a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevelet bocsátott ki, melyet június 29-én olvasnak fel a templomokban.

Tovább...
 
Egyházmegyei Látónap Nyomtatás E-mail
Írta: Székesfehérvári Egyházmegye   
2008. szeptember 08.

ImageÖtödszörre tartott Egyházmegyei Látónapot a Székesfehérvári Püspökség. A találkozók a papság és világi hívek együttmûködését szolgálják. Témája a „Hivatások ébresztése”. A gyülekező, majd imádság után és Spányi Antal megyés püspök bevezetőjével nyitotta meg az ötödik Látónapot. Elsőként Filó Kristóf plébános beszélt a papi hivatások helyzetéről, ébresztéséről és megtartásáról a plébániai közösségben.

Tovább...
 
Istentisztelet a Biblia Évében Nyomtatás E-mail
Írta: Albaref   
2008. szeptember 07.

ImageA nyári szünet után szeptember 7-én, vasárnap este 18 órakor újra kezdődnek az istentiszteleti alkalmak a Széchenyi utcai Gyülekezeti Ház nagytermében. Vasárnaptól kezdődően – a Biblia Évéhez kapcsolódóan – a lelkipásztorok egy-egy bibliai könyvről tartanak rövid kortörténeti tájékoztatót - háttér információkat a szerzőkről, és a bibliai korszakokról, - majd a könyv egy kiemelt Igéjéről hallhatnak a résztvevők igehirdetést.

Tovább...
 
Püspöki szentmisével emlékeznek Calcuttai Teréz anyára Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 07.

ImageSpányi Antal megyés püspök pénteken Érdre látogatott, ahol délután 15 órakor részt vett a Szeretet Misszionáriusai Rendházának udvarán tartott megemlékezésen: Calcuttai Teréz anya halálának 11. évfordulóján megemlékező szentmisét tartott a híveknek... 

Tovább...
 
Veni Sancte Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 03.

ImageVeni Sance-t tartottak a Székesfehérvári Egyházmegye katolikus oktatási és nevelési intézményei számára tegnap délután. Az ünnepi koncelebrált szentmise helyszínéül – a hagyományokhoz híven – most is a Székesegyház szolgált, ahol az iskolák és az óvodák harminc fős csoportokkal képviseltették magukat.

 
Gyülekezeti nap a reformátusoknál Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs Gábor sajtóreferens   
2008. szeptember 01.

ImageEgész napos programmal várja a híveket és minden érdeklődőt a református gyülekezet szeptember 6-án, szombaton 9 órakor a Széchenyi utcai Gyülekezeti Központban a „Közösségeiben elő gyülekezet”című rendezvényére. A program során bemutatkozik a gyülekezet óvodájának és általános iskolájának egy-egy munkatársa, továbbá a közösségben szolgáló csoportok egy-egy tagja.

Tovább...
 
Dr. Fejérpataky László síremlékének megáldása Iváncsán Nyomtatás E-mail
Írta: Székesfehérvári Egyházmegye   
2008. szeptember 01.

ImageA hétvégén Iváncsa község temetőjében Spányi Antal megyés püspök megáldotta Dr. Fejérpataky Lászlónak a Magyar Heraldikai és Genealógiai Társaság egyik Alapítójának, a Magyar Nemzeti Múzeum egykori igazgatójának megújult sírhelyét. A professzor születésének 150., halálának 85. évfordulójára Iváncsa község a síremléket felújítatta, amelyet a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság az ünnepség keretében a Nemzeti Sírkert részévé nyilvánít.

 
Egyházmegyés papi zarándoklat Nyomtatás E-mail
Írta: Székesfehérvári Egyházmegye   
2008. augusztus 31.

ImageNegyedik alkalommal zarándokolt el Bodajkra, az ősi Mária zarándokhelyre a székesfehérvári egyházmegye papsága. A főpásztor, Spányi Antal, személyes hangú levélben hívta meg papjait a találkozóra, amelyen részt vett Takács Nándor, az egyházmegye korábbi püspöke is. Az idén több, mint nyolcvanan jelezték részvételüket, hogy a személyes találkozás keretében mélyítsék el hivatásukat, gondolkodjanak együtt a papi megújulásról, a hivatások helyzetéről, a hivatások ébresztéséről.

Tovább...
 
Minden ember kiéhezve vágyik a szeretetre Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 27.

ImageOrszágos találkozóra készülnek a székesfehérvári Szent Mónika Közösség tagjai. Tercsi Zoltán esperes plébános atya és hívei augusztus 30-ára hívták össze a hazánkban működő Szent Mónika Közösségeket, amely helyszínéül Budapesten a XIX. kerületi, Kós Károly téren lévő Munkás Szent József templom szolgál. A program 9-16 óráig tart, a szentmisét pedig Dr. Márfi Gyula veszprémi érsek atya celebrálja 12 órakor. Az eseményeket a Mária Rádió is nyomon követi.

Tovább...
 
<< Első < Előző 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 Következő > Utolsó >>

Eredmények 727 - 737 / 808