Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Egyház
Egyház
Péntektől vasárnapig tart az idei Krisztus Király Napok programja Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. november 21.
ImageSzeretettel várnak minden érdeklődőt a Krisztus Király Napokra, amely péntektől vasárnapig tart a Zsolt utcai templomban és a Közösségi Házban. A programok között szerepel megemlékezés és vetítés Mattioni Eszter műveiről, aki a templom hímeskő-mozaik falát készítette, gyertyás körmenet, kézműves foglalkozás, ünnepi szentmise és vendégváró agapé. A programsorozaton énekel a Vox Angelorum gyermekkar is.
Tovább...
 
Az egyház kilép a templomból – fesztivál a Belvárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. szeptember 06.
ImageSzeptember 7-9. között rendezik meg a Katolikus Társadalmi Napokat. A fesztivál jellegű rendezvénysorozatban az előadások és pódiumbeszélgetések mellett számos koncert, tárlatvezetések, társasjáték, színielőadások, sport- és ökológiai programok is helyet kapnak.
Tovább...
 
Legrégibb Mária-ünnepünk alkalmából celebrált misét a megyés püspök Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2018. augusztus 16.
ImageNagyboldogasszony-napi szentmisét celebrált a Szent Imre-templomban Spányi Antal püspök szerdán este. Nagyboldogasszony napja a legrégibb Mária-ünnepünk. Államalapító uralkodónk ekkorra hívta össze Székesfehérvárra a királyi tanácsot, és ekkor tartott törvénykezést.
Tovább...
 
V. Keresztény Színházi Fesztivál az Újszínházban Nyomtatás E-mail
Írta: Bata Zsuzsa   
2018. március 15.
ImageIdén ötödszörre rendezik meg a Keresztény Színházi Fesztivált. A szervezők céla az, hogy a színes és változatos programokkal minél szélesebb réteghez szóljunk a színház nyelvén. A fesztivál fő témája és irányvonala továbbra is a kereszténység megélése itt és most, valamint a szeretet parancsa és ereje, amely a művészet által nyer felmagasztosulást és útmutatást.
Tovább...
 
Vasárnap operaparádé, hétfőn zenés jubileumi ünnepség Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. február 07.
Izgalmas zenei eseménnyel zárul ez a hét és kezdődik a jövő hét Székesfehérváron. Vasárnap este Miklós Erika világhírű operaénekes közreműködésével rendez farsangi operaparádét a Vox Mirabilis Kamarakórus, míg hétfőn 10 éves fennállását ünnepli A Zenei Nevelésért Alapítvány.
Tovább...
 
Felsőváros ünnepe Szent Sebestyén napján Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. január 22.
Szent Sebestyén napja nagy ünnep a Felsővárosban. A hagyományoknak megfelelően, a búcsú alkalmából idén is fogadalmi misét tartottak a városrész híres templomában, majd a felújított közösségi házban folytatódtak a programok, ahol fánkkal és forralt borral kínálták a vendégeket.
Tovább...
 
Szűz Mária Isten Anyja - püspöki szentmise Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. december 28.
ImageJanuár 1-jén, 10.30-kor az újév első napján, a Székesegyházban Spányi Antal megyés püspök tart szentmisét Szűz Mária Isten Anyja ünnepén.
Tovább...
 
Krisztus Király Napok a hétvégén Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. november 24.
ImageA hétvégi Krisztus Király Napokra készülve szépítették meg az önkéntes hívek a Lehel utcai kereszt környékét. Zarándoklattal és kiállítás-megnyitóval kezdődik pénteken a rendezvény, ami szombaton a 60 éves Vox Mirabilis Kórus énekkel egybekötött múltidézésével és szentmisével folytatódik; az ünnepi szentmisére pedig vasárnap várják a híveket.
Tovább...
 
A reformáció Isten ünnepe Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2017. november 20.
ImageÜnnepélyes keretek között zárult a Reformáció 500. székesfehérvári eseménysorozata. A „Frissítő forrás” éves programját tartalmas koncertekkel, könyvbemutatókkal, beszélgetésekkel töltötték meg a szervezők. Az Alba Regia Sportcsarnokban tartott szombati rendezvényen a megújulásnak szentelt Emlékévet a protestáns egyházak képviselői értékelték, a részvevőket Székesfehérvár polgármestere köszöntötte.
Tovább...
 
Isteni erő van tenálad,/ tégy vele most nagy, szép csodákat. Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. november 17.
ImageSzombaton este az Alba Regia Sportcsarnokban tartják a Reformáció 500 emlékév zárórendezvényét. Az ünnepi zenés-verses műsor keretében a programsorozatban résztvevő protestáns egyházak képviselői összefoglalják a székesfehérvári eseményeket és vetítéssel elevenítik fel a megvalósult rendezvényeket.
Tovább...
 
MÁRIA NAGYBOLDOGASSZONY ÜNNEPE ÉS A SZENT ISTVÁNI FELAJÁNLÁS Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. október 06.
Amint Fejér megye címere is tükrözi, Szent István Mária oltalmába ajánlotta „édes hazánkat”, amikor szeretett fiát, az uralkodásra termett és nevelt Imre herceget elveszítette. Mária Nagyboldogasszony – már Gellért püspök is így említi bemutatkozó levelében – olyan kincse, patrónája a hősi küzdelmekben edzett nemzetünknek, hogy ünnepnapját a Primavera Kórus szeretné Isten adta énekszóval megünnepelni évről évre.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 78 - 88 / 806