Kezdőlap arrow Egyház
Egyház
Püspöki szentmise Szent Donát ünnepén Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. július 31.
Augusztus 2-án, 18 órakor a Donát kápolna búcsúján Spányi Antal megyés püspök tart szentmisét.
Tovább...
 
SZENT DONÁT KÖZBENJÁRÁSÁÉRT IMÁDKOZNAK VASÁRNAP AZ ÖREGHEGYEN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. július 29.

Image

Augusztus 2-án, 18 órakor a Donát kápolna búcsúján Spányi Antal megyés püspök tart szentmisét. A Szent Donát-tisztelet Székesfehérváron is XVIII. századi eredetű. Öreghegyen, a város legmagasabb pontján 1733-ban építettek Donát tiszteletére kápolnát a szőlőművelő polgárság kérésére a szőlőskertek és szőlősgazdák védőszentjéhez, kérve közbenjárását a bő és jó termésért.
Tovább...
 
ÜNNEPI SZENT LÁSZLÓ EMLÉKMISÉT CELEBRÁL SPÁNYI ANTAL PÜSPÖK Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. július 29.

Image

Július 31-én a Szent László piarista templomban a magyar lovagkirály Nyitrán történt halálának 920. évfordulója alkalmából, az ünnepi szentmisét celebrál a felvidéki magyar családokért Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök. Köszöntőt mond Ďurčo Zoltán, a Nyitrai egyházmegye magyar püspöki helynöke. A szentmise előtt 14 órától Szent Lászlót dicsőítő éneklésre várják a hívőket Nyitrán.
Tovább...
 
A SZERB ORTODOX TEMPLOM VÉDŐSZENTJÉNEK ÜNNEPE Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. július 03.

Image

Július 5-én vasárnap tartják a Székesfehérvári Szerb Ortodox Templom védőszentjének ünnepét, amely a székesfehérvári szerbség egyik jeles napja. Az idén 235 éves templomban ezen a napon kerül sor a templom és ikonjainak újraszentelésére is a felújítás és restaurálás után. A nap 10 órakkor Püspöki Szent Liturgiával kezdődik,majd kalács és koljivo szentelésre kerül sor.
Tovább...
 
Mi közöm hozzá? Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. március 31.

Image

"Mi közöm hozzá?" - címmel "Interaktív keresztút" - kiállítás nyílt Székesfehérváron, az evangélikus gyülekezeti házban ( Székesfehérvár, Szekfű Gyula utca 1.). A tárlat másfél hétig vendégeskedik városunkban. Megtekinthető minden nap: 9 – 14, illetve 17 – 19 között.
 
Szabolcs atya lelkigyakorlatokat tart Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. március 30.

Image

A NAGYHETI SZERTARTÁSOK keretében Barlay Szabolcs atya az idén is megtartja a liturgikus lelkigyakorlatot csütörtökön, pénteken és szombaton 18 órakor a székesfehérvári Szent Donát kápolnában.
Tovább...
 
MEGKEZDŐDNEK A KASZAP-ÉV PROGRAMJAI Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. március 24.

Image

Március 25-én 17 órakor a fehérvári Vasútvidéki Prohászka templomban Spányi Antal megyés püspök nyitja meg a Kaszap István emlékévet. A Szerzetesek Évében Kaszap István születésének 100., halálának 80. évfordulójához kapcsolódva jubileumi programsorozatot szervez a Székesfehérvári Egyházmegye, a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya, a Ciszterci Rend és a Magyar Cserkészszövetség.
Tovább...
 
JANUÁR 25-IG TART AZ ÖKUMENIKUS IMAHÉT Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. január 19.

Image

Vasárnap este kezdődött és január 25-ig, minden este 18 órai kezdettel közös istentiszteletet tartanak a helyi egyházak lelkipásztorai a Krisztus-hívők egységéért az ökumenikus imahéten a város templomaiban. A több mint 100 éves hagyománnyal rendelkező Ökumenikus Imahét rendezvénysorozatot Székesfehérváron a Székesegyházban, az evangélikus, a református templomokban valamint a baptista imaházban tartják.
Tovább...
 
276 éve tettek fogadalmat Szent Sebestyén napján Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. január 19.

Image

1739-ben, a pestisjárvány idején a felsővárosiak böjtöt tartottak és körmeneteken kérték Szent Sebestyén közbenjárásával Istent, hogy menekítse meg őket a fekete haláltól. A járvány megfékezését követően a fehérváriak fogadalmukat megtartották és Szent Sebestyénnek a Felsővárosban először kápolnát, majd templomot emeltek. Székesfehérvár azóta emlékezik minden évben január 20-án püspöki szentmisével és búcsúval a város fogadalmára.
Tovább...
 
Adventi Udvar a püspökségen - III. Adventi gyertyagyújtás Nyomtatás E-mail
Írta: Bertáné Pintér Katalin   
2014. december 15.

Image

Közeleg karácsony ünnepe. - Az öröm gyertyája is ég már az Adventi udvarban.
Tovább...
 
Zarándoklat a Szőlő utcai kereszthez Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. szeptember 19.
A hagyományoknak megfelelően idén is zarándoklatot rendeznek a Vasútvidéki Prohászka és a Maroshegyi Egyházközség hívei a tavaly felújított Szőlő utcai kereszthez. A résztvevők szeptember 21-én, vasárnap 17.00 órakor indulnak a Maroshegyi Szent Kristóf plébánia elől.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 78 - 88 / 738