Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Egyház
Egyház
Vége a felnőtt katekézisnek a Szent Istvánban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 14.

ImageA II. vatikáni zsinat óta egyre hangsúlyosabb feladattá vált, hogy ne csak a gyermekeket részesítsék hitoktatásban, hanem a felnőtteket is. Ezért a székesfehérvári Szent István Művelődési Házban minden szerdán felnőtt katekézist tart Ugrits Tamás püspöki tanácsos, irodaigazgató. Pontosabban tartott, hiszen előadás-sorozata immár véget ért.

Tovább...
 
Bérmálások Pünkösdkor Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 11.

ImageImmár több évtizedes hagyomány, hogy Pünkösd ünnepén a püspöki székvárosban bérmálásokat tartanak. A katolikus egyház számára ez a szentség a nagykorú, tudatosan vállalt keresztény élet kezdete.

Tovább...
 
"Térjetek meg és keresztelkedjetek meg valamennyien!" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 11.

ImageA keresztény világ a húsvét utáni 50. napon ünnepli a Szentlélek eljövetelét és az egyház megalapítását, azaz a Pünkösdöt. A Pünkösd (görögül: pentekosztész) minden évben május 10. és június 13-a közé esik, s ugyanúgy egy héten át tart, mint a húsvét, de csak az első két napja számít nyilvános ünnepnek. Többek között erről is beszélt vasárnapi igehirdetése során László Tibor református lelkész a Budai úti református templomban.

Tovább...
 
Pünkösdi búcsú Csíksomlyón Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 11.

Több százezer magyar részvételével kezdetét vette tegnap a 442. pünkösdi búcsú Csíksomlyón, amelynek idei mottója: „Egészen szép vagy, Mária!” A nagy hagyományokkal rendelkező székelyföldi ünnepre városunkból is igen sokan elzarándokoltak.

Tovább...
 
Spányi Antal a Szentatya előtt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 11.

XVI. Benedek pápa tegnap fogadta az egész Magyar Katolikus Püspöki Konferenciát a Vatikánban. (Így Spányi Antal megyéspüspököt is.) A találkozó az egy hetes ad limina látogatás végső állomását jelentette.

Tovább...
 
A Biblia a XXI. századi kérdésekre is választ ad Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 10.

Image„Mit nyújt a Biblia a XXI. század emberének?” – ezzel a címmel tartott előadást Somogyi László református lelkész elnök a Megyei Könyvtár olvasótermében. A helyszín-választás nem véletlen, hiszen az egyházak mindig is nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy ne csak a híveket szólítsák meg -templomokban, gyülekezeti házakban-, hanem a még keresőket is. Mert a Szentírás mindenkihez szól.

Tovább...
 
Spányi Antal a Vatikánban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 06.

ImageA Székesfehérvári Egyházmegye püspökét, Spányi Antalt tegnap fogadta XVI. Benedek pápa az „ad limina” látogatáson.

Tovább...
 
A nyugdíjjal még nem ér véget Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 05.

ImageA Vasútvidéki Prohászka – Jó Pásztor plébániáról a nyáron költözött el Brajnovits Ferenc, aki 1995 óta ápolta a hívek lelkét ehelyütt. Távozásának oka igencsak prózai: lévén, nyugdíjazták. Tegnap viszont visszatért egy kis időre, hogy a kápolnában keresztelőt tartson.

Tovább...
 
Gyermekkonfirmáció Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 04.

ImageA Székesfehérvári Református Egyházközségben ma délelőtt gyermekkonfirmációt tartottak. Az ünnepi alkalmak helyszínéül a Budai úton és a Széchenyi utcában lévő templomok szolgáltak. Ez utóbbiban tizennégy fiatal konfirmálhatot, miután tegnap délután sikeresen letették konfirmációs vizsgájukat.

Tovább...
 
Pályázati felhívás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 02.

A Székesfehérvári Vasárnapi Iskola Talentum pályázatot hirdet a Vasárnapi iskolások számára Bibliai történetekről/személyekről/ keresztény életvitelről szóló írásművek, zenék, rajzok, színdarabok, kreatív tárgyak megalkotására.

Tovább...
 
"A titkom a megelégedettség" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 01.

ImageUgrits Tamás irodaigazgató volt a vendég a Szent István Művelődési Ház legutóbbi disputáján. A püspöki tanácsosról általában nem tudnak túl sok személyes dolgot a hívek, mivel inkább a háttérbe húzódik, és minden pillanatban a szolgálatnak él. Ezért is számított olyan különlegesnek az az est, amelyen ő kapta a főszerepet. S nem, mint hivatalban lévő pap, hanem mint ember. Életútja, családi háttere, gondolatai, s persze mindaz, amely munkájának támaszául szolgál, s hivatása felé irányította.

Tovább...
 
<< Első < Előző 71 72 73 74 Következő > Utolsó >>

Eredmények 793 - 803 / 808