Kezdőlap arrow Egyház
Egyház
SPÁNYI ANTAL MEGYÉS PÜSPÖK MEGERŐSÍTETTE SZENT ISTVÁN FELAJÁNLÁSÁT Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. augusztus 15.

Image

Zsúfolásig megtelt a bazilika a tegnap esti fogadalmi szentmisén. Szent István halála előtti napon Mária oltalmába ajánlotta hazánkat, erre emlékeztek a megye és a város vezetői, az egyházmegye hívei. Szent István országfelajánlását a Székesfehérvári Egyházmegye püspöke, Spányi Antal megerősítette.
Tovább...
 
A CISZTERCI TEMPLOMBAN TART RUBINMISÉT Szabolcs atya Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. június 13.

Image

2014. június 15-én, vasárnap reggel 9 órakor a 95 éves ciszterci szerzetes, paptanár, Barlay Szabolcs atya a Ciszterci Templomban tart Rubinmisét. Ezt követően délelőtt 11 órakor Agapéra kerül sor a Ciszter Gimnázium nagytermében. Barlay atya Prohászka Ottokár püspök életrajzának, munkásságának páratlan alaposságú, termékeny kutatója. Barlay atyának a városért végzett kiemelkedő munkásságáért Székesfehérvár városa 2013-ban Pro Civitate díjat adományozott.
Tovább...
 
Húsvéti karitászakció a Fehérvári egyházmegyében Nyomtatás E-mail
Írta: Bertáné Pintér Katalin   
2014. április 17.

Image Befejeződött a Katolikus Karitász nagyböjti segélyakciója, a húsvét előtti tartós élelmiszergyűjtés, amelyhez idén is csatlakozott a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász önkéntes csoportjaival. Nagy Lajosné karitászvezető elmondta, ebben az évben rekordmennyiségű adomány gyűlt össze a felhívásra, több mint 165 tonna élelmiszerből országosan több mint 20 ezer család részesül a csomagokból még az ünnep előtt. A Székesfehérvári Egyházmegyében 4500 adományt tudnak kiszállítani. Az átlagosan 5 kilós csomagok tartalma: liszt, olaj, rizs, cukor, tészta, konzervek, tea, készétel konzervek és édesség.

Tovább...
 
Háromnapos püspöki nagyböjti lelkigyakorlat Nyomtatás E-mail
Írta: Bertáné Pintér Katalin   
2014. április 17.

Image A húsvéti szent három napra készülve Spányi Antal megyés püspök tartott lelkigyakorlatot a székesfehérvári bazilikában. Többéves hagyományra tekint vissza, hogy főpásztor a nagyhét első három egymást követő napján az esti szentmisében gyóntat és lelkigyakorlatos szentbeszédet tart a város híveinek.

Tovább...
 
Erőkről és ellenerőkről - nyílt előadás a reformátusoknál Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. április 07.

Image A Székesfehérvári Református Egyházközség Budai úti templomában nyílt előadássorozatot rendeznek április 9-ig  "Erők-ellenerők" címmel. Az alkalmakat április 7-9-ig (hétfőtől szerdáig) 18 órai kezdettel hallhatják az érdeklődők. Az előadás sorozat témája: " mindannyiunk élete erők-ellenerők hatásában zajlik. Sokszor azt hisszük, hogy játszik velünk az élet, vagy éppen próbál, vagy netalán nyomorgat. A Biblia arra biztat, hogy merjük használni Istentől kapott erőnket arra, hogy teljes, boldog életünk legyen! " Az alkalmak előadója Hajdú Szabolcs Koppány, lovasberényi református lelkész.

Tovább...
 
Hálaadó szentmise Fehérvárcsurgón Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. április 02.

Image A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Fehérvárcsurgói Csoportja fennállásának 15. évfordulóját hálaadó szentmisével ünnepli, melyet Mórocz Tamás atya celebrál a fehérvárcsurgói Alexandriai Szent Katalin katolikus templomban 2014. május 29-én, csütörtökön, 17 órakor, melyre szeretettel meghívja Olvasóinkat a szervező bizottság.

Tovább...
 
Léteznek, élnek és tovább dolgoznak Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs Gábor   
2014. április 01.

Image Bár kezdetben leginkább az egyházi lapok munkatársai képviseltették magukat benne, mára ez az arány változott, s a tagság jelentős része kiterjed a világi sajtóban dolgozó újságírók felé is. A Protestáns Újságírók Szövetsége (PRÚSZ) a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának székházában tartotta tisztújító közgyűlését, ahol megemlékeztek a szervezet fennállásának tizedik évfordulójáról is.

Tovább...
 
A Nemzeti Kegyhely kegyszobra Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Székesfehérvári Egyházmegye   
2014. március 21.
Örömmel adunk tájékoztatást arról, hogy a Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhely kegyszobrát 2014. március 22-én (szombaton) Székesfehérváron fogadjuk.
Tovább...
 
Fiatal felnőttek hétvégéje Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. március 17.

Image 2014. március 28-30. között "Fiatal felnőttek hétvégét" szerveznek a fehérvári reformátusok a Csetényi Református Gyülekezetben.

Tovább...
 
A megbombázott keresztyén értékrend Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs Gábor   
2014. március 13.

Image Országos konferenciára hívták a pedagógusokat, hitoktatókat Budapestre a Pasaréti Református Egyházközségbe. A Vasárnapi Iskolai Szövetség szervezésében megvalósuló rendezvényen a szervezők tartalmas előadások, játékos bemutatók és szemináriumok segítségével kívánták felhívni a hallgatók figyelmét napjainkban a fiatalokat érő káros lelki-szellemi hatásokra és ezek lehetséges kivédésére. Erre utalt találóan a rendezvény címe is: „Bombák és elhárítások”. A valójában Kárpát-medencei szintű találkozón a keresztyén értékelveket valló, a gyermekek bibliai nevelésének fontosságát hangsúlyozó szövetség 25. évfordulójáról is megemlékeztek. A szervezet szolgálatáról és a konferencia tapasztalatairól Draskóczy Gábor területi munkatárssal, az Örömhír főszerkesztőjével beszélgettünk.

Tovább...
 
A Nemzeti Kegyhely kegyszobra Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Bertáné Pintér Katalin   
2014. március 11.

Image Örömmel adunk tájékoztatást arról, hogy a Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhely kegyszobrát 2014. március 22-én (szombaton) Székesfehérváron fogadjuk.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 89 - 99 / 738