Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Egyház
Egyház
Mise és közös imádság vasárnap a Szőlő utcai keresztnél Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. szeptember 15.
Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is szerveznek szabadtéri misét a Szőlő utcai keresztnél, a Szent kereszt felmagasztalásának ünnepéhez kapcsolódva. A vasárnap délutáni misét Tóth Tamás esperes celebrálja.
Tovább...
 
A ma emberének üzen Szent István Nyomtatás E-mail
Írta: Kész-Varga Mónika   
2017. augusztus 15.
ImageA Magyar Szent Család ereklyék Bazilikába történő átkísérésével vette kezdetét tegnap este a Székesfehérvári Egyházmegye fogadalmi ünnepe. Majd a Szent István-székesegyházban Spányi Antal megyés püspök celebrálta a szentmisét, melynek keretében megújította hazánk felajánlását Szűz Máriának, ahogy azt halála előtt Szent István király tette.
Tovább...
 
Szent Donát búcsú Öreghegyen Nyomtatás E-mail
Írta: Kész-Varga Mónika   
2017. augusztus 04.
ImageSpányi Antal megyés püspök augusztus 6-án, vasárnap 18 órakor a Szent Donát-kápolnában koncelebrált szentmisét mutat be Szent Donát püspök tiszteletére. A villámcsapás és jégverés elleni védőszent öreghegyi búcsújára minden hívőt szeretettel várnak!
Tovább...
 
Miben áll a keresztyénség ereje? Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. május 31.
ImageCsütörtökön este Miben áll a keresztyénség ereje? címmel hittudományi párbeszéd kezdődik a Vörösmarty Színház aulájában. A római katolikus, a református és az evangélikus teológusok közreműködésével megvalósuló rendezvény a Reformáció Emlékévéhez kapcsolódik.
Tovább...
 
Karitász-est Anyák napja előestéjén Nyomtatás E-mail
Írta: Kész-Varga Mónika   
2017. május 05.
ImageAz édesanyák tiszteletére szervez Ajándék Estet a Prohászka Karitász Csoport május 6-án, szombaton 19 órai kezdettel a Prohászka templomban. A rendezvény fővédnöke Spányi Antal megyés püspök, védnöke Tóth Tamás esperes-plébános.
Tovább...
 
Reményben élve Nyomtatás E-mail
Írta: Kész-Varga Mónika   
2017. április 19.
ImageSoltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, Spányi Antal megyés püspök, Hajdu Ferenc provikárius, Smohay András művészettörténész és Zalavári Fruzsina fémműves tervező adtak tájékoztatást azokról a fejlesztésekről, programokról, melyek az elmúlt időszakban történtek a Székesfehérvári Egyházmegyében, illetve azokról az újdonságokról, melyek a közeljövőben fognak megvalósulni.
Tovább...
 
Nagyszombat - Húsvét vigíliája Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. április 15.
Nagyszombaton, a Székesegyházban 19 órakor kezdődik a nagyszombati feltámadási szertartás és szentmise, melyet Spányi Antal megyés püspök celebrál. A szentmise a hagyományos húsvéti körmenettel fejeződik be.
Tovább...
 
Nagypéntek - Székesfehérvár város keresztútja Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. április 14.
ImageNagypénteken, 15 órakor kezdődik Spányi Antal püspök vezetésével a város papjainak és híveinek közös keresztútja. 18 órai kezdettel pedig Spányi Antal püspök tartja a nagypénteki szertartást a Székesegyházban.
Tovább...
 
Nagycsütörtöki olajszentelési mise Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. április 13.
ImageNagycsütörtökön, a Székesegyházban 10 órakor kezdődik a hagyományos olajszentelési szentmise (krizmaszentelés), melyen az egyházmegye teljes papsága részt vesz és ünnepélyesen megújítja papi ígéreteit.
Tovább...
 
Szentmisével emlékeznek Kaszap Istvánra Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2017. március 21.
Március 25-én szombaton 17 órakor megemlékezés és szentmise lesz Kaszap István születésének 101. évfordulója alkalmából a Prohászka Ottokár-emléktemplomban. Kaszap István jezsuita novícius nyughelye a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság tavalyi döntése alapján már nemzeti sírkertnek számít.
Tovább...
 
Protestáns énekek 1560-ból Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. március 20.
Ma este Dinnyés József előadásában szólal meg Huszár Gál 1560-as énekeskönyve a Református Gyülekezeti Központban. A Reformáció Emlékéve programsorozatának rendezvényére minden érdeklődőt szeretettel várnak!
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 89 - 99 / 806