Kezdőlap arrow Egyház
Egyház
"HOL VAGY ISTVÁN KIRÁLY? TÉGED MAGYAR KÍVÁN" Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ö. Szabolcs   
2013. augusztus 22.

Image Valóban igaz, hogy a mi történelmünk különbözik a többi nép történelmétől. Ez is egyik oka annak, hogy sokszor nem tudnak mit kezdeni velünk. Már a kezdet kezdetétől feltűnik ez a különleges viselkedés, életszemlélet, melynek gyökere minden bizonnyal keleti hozomány. Nagy és zseniális alkotó volt csak képes arra, hogy ezt az eredeti, vad, ősi ösztönt beoltsa a nyugati szellem termőágával. Ez a személy a mi első királyunk, István, akinek eredeti, pogány neve Vazul.

Tovább...
 
Székesfehérvár fogadalmi szentmiséje Nyomtatás E-mail
Írta: Bertáné Pintér Katalin   
2013. augusztus 12.

Image "Ma, amikor megemlékezünk a Szent István-i felajánlásról, kérjük Máriát, segítse továbbra is népünket, segítse az európai népeket, és segítsen minden embert, hogy a szeretet parancsának engedelmeskedve, egymásra figyelve, mások érdekeit nem sértve és nem bántva tudjunk élni, és tudjuk ezer éves örökségünkkel gazdagítani és szebbé tenni az életet."

Tovább...
 
GAZDAGODNI AZ ISTENBEN Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ö. Szabolcs   
2013. augusztus 05.

Image Túl jól megy a dolgunk! A világválság ellenére jobban megy a sorunk, mint eleinknek. A probléma gyökere abban van, hogy igényeink folyton-folyvást növekednek. A test és a szemek kívánsága nem ismer határt. Ennek kielégítésére jött létre az ipar, a kereskedelem számos ágazata. Az emberek megszédítésén külön műfaj fáradozik: a reklám.

Tovább...
 
MI AZ AMIT BIZTOSAN MEGKAPUNK AZ ISTENTŐL? Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ö. Szabolcs   
2013. július 30.

Image Annyiszor panaszkodunk, hogy nem hallgatja meg kérésünket az Úr. A mai evangélium arről biztosít, hogy egyet mindig, mindenképpen megad: ha igazán, őszintén, kitartóan kérjük a Szentlelket.

Tovább...
 
Gyermektábor - hagyományteremtő céllal Nyomtatás E-mail
Írta: Bertáné Pintér Katalin   
2013. július 29.
Hagyományteremtő szándékkal, az idei évben először szervezte meg gyermektáborát a Szent István Művelődési Ház. Az elsősorban keresztény szülők gyermekei számára meghirdetett tábor programjai a népi játékokra, tánctanulásra, kézműves foglalkozásokra és hittan oktatásra épült.
Tovább...
 
NEM ÉREK RÁ! NINCS IDŐM? Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ö. Szabolcs   
2013. július 22.

Image A napokban egy jól sikerült családi drámának voltam a szemtanúja. Heteken keresztül azon vitatkoztak a fiatal házasok, hogy otthon egy fontos dolgot meg kell csinálni egyiküknek.(A tanmese miatt teljesen közömbös, hogy az illető férj vagy feleség volte). A válasz mindig az volt: Igen, de nincs rá időm. A másik gondolt egy merészet, és elhatározta, hogy többet nem hozza szóba, és maga fogja elvégezni. Igy is történt, de a következő, nem várt módon: Megkérte hitvesét, nézzen az órájára, miközben ő megcsinálja a kért dolgot….Csak 5 perc kellett hozzá.

Tovább...
 
LEHET-E PARANCSRA SZERETNI? Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ö. Szabolcs   
2013. július 16.

Image Az ilyen formában feltett kérdésre biztos azt válaszolnám, hogy NEM. Bár a száraz jog is törvénybe iktathat egy-egy személy tiszteletére vonatkozó rendeletet, ahogy ez történt Szent István, gróf Széchenyi István és mások esetében, de a mai evangéliumból így kiragadni ezt a témát, nem lehet. Másról,-egészen másról van szó.

Tovább...
 
CSATAK találkozó Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. július 15.

Image Július 21-én Bodajkon lesz a következő Csatak találkozó. A családiroda munkatársai szeretnék, ha az egyházmegye egy-egy lelkipásztori körzetében a keresztény családok megismerkednének egymással és eltöltenének egy tartalmas, maradandó élményt nyújtó napot egymással. Olyan találkozókra hívnak kicsiket és nagyokat egyaránt, amelyeken imádságban, lelki feltöltődésben, de vidám, önfeledt játékban is együtt lehetnek a családtagok.

Tovább...
 
JÉZUS MAI TANÍTVÁNYAI Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ö. Szabolcs   
2013. július 12.

Image Egyáltalában vannak ilyenek? A válasz teljesen tőlünk függ. A mai evangélium ugyanis arról szól, hogy Jézusnak nemcsak 12 apostola volt, hanem sokkal több. A mai beszámoló 72-ről tudósít. Útnak indította őket, hogy menjenek faluról falura, házról házra, és hirdessék, hogy itt van az Isten országa. Ne féljenek, legyenek szerények, és amivel megkínálják őket, fogadják el. Ha kidobják őket, csendesen menjenek tovább. Ha betegekkel találkoznak, gyógyítsák meg őket, a gonosz lelket, a sátánt űzzék ki.

Tovább...
 
A KERESZT MISZTÉRIUMA Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ö. Szabolcs   
2013. július 03.

Image A mai evangéliumban hárman is szerepelnek, akik vagy önként maguktól, vagy Jézus kérésére szolgálatába állnának. A kérdést nagyon kisarkítva tárgyalják az evangéliumok, nyilván azért, hogy annál jobban észrevegyük: a Krisztus követés nagy és igen komoly elhatározást igényel. Mindegyiknél van némi bizonytalanság: megyek, de előbb…

Tovább...
 
Je tien l affaire Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ö. Szabolcs   
2013. június 25.

Image Jézus előbb utóbb mindegyikünktől megkérdezi:”Kinek tartasz engem?”. Hallottuk a mai evangéliumot: az apostoloktól is megkérdezte. Vannak az életben kérdések, melyek sorsdöntőek…

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 100 - 110 / 728