Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Egyház
Egyház
Szentmisével emlékeznek Kaszap Istvánra Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2017. március 21.
Március 25-én szombaton 17 órakor megemlékezés és szentmise lesz Kaszap István születésének 101. évfordulója alkalmából a Prohászka Ottokár-emléktemplomban. Kaszap István jezsuita novícius nyughelye a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság tavalyi döntése alapján már nemzeti sírkertnek számít.
Tovább...
 
Protestáns énekek 1560-ból Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. március 20.
Ma este Dinnyés József előadásában szólal meg Huszár Gál 1560-as énekeskönyve a Református Gyülekezeti Központban. A Reformáció Emlékéve programsorozatának rendezvényére minden érdeklődőt szeretettel várnak!
Tovább...
 
Megkezdődhet az imaház bővítése Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2017. március 13.
Vasárnap hálaadó istentisztelettel mondott köszönetet a Székesfehérvári Baptista Gyülekezet abból az alkalomból, hogy hamarosan megkezdődik az imaház bővítése. Az építkezés nyár elején kezdődik, majd 3 ütemben folytatódik annak érdekében, hogy az egész épületet ne kelljen lezárni. Az új épület mintegy 400 fő befogadására lesz alkalmas, mely harmonikusan illeszkedik majd az utcaképhez.
Tovább...
 
Országos templomi gyűjtés indul az iskolák javára Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. február 21.
ImageA katolikus iskolák javára gyűjtenek Magyarország összes katolikus templomában február 26-án, a hónap utolsó vasárnapján. Az adakozás évről évre bizonyítja, hogy milyen sokan viselik szívükön az egyház oktatási-nevelési szolgálatának támogatását. A Magyar Katolikus Egyház a 2015/2016-os tanévben összesen 116 650 fiatal oktatásáról gondoskodott.
Tovább...
 
Öszzegyházmegyei papi rekollekciók: Emberség-kereszténység-papság Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. február 15.
ImagePár nappal ezelőtt megkezdődtek a rekollekciók a székesfehérvári egyházmegyében, az egyházmegye papjainak részvételével. Az idei továbbképzésre Dr. Lukácsi Zoltánt, a Győri Hittudományi Főiskola rektorát kérte fel a megyés főpásztor. A hat alkalomból álló előadás-sorozatot "Emberség - kereszténység - papság" címmel hirdették meg.
Tovább...
 
Püspöki szentmise a betegek világnapján Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. február 10.
ImageFebruár 11-én szombaton délelőtt 10 órakor Spányi Antal megyés püspök a Szent Imre templomban koncelebrált szentmisét mutat be a város papságával, amelynek keretében kiszolgáltatja a betegek kenetének szentségét. A beteg hívek mellett megemlékeznek mindazokról az orvosokról, nővérekről, betegápolókról, akik önzetlen szolgálatukkal enyhítik a szenvedők fájdalmait.
Tovább...
 
Püspöki szentmise lesz Urunk bemutatása napján Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. február 02.
ImageFebruár 2-án, Urunk bemutatásának ünnepén, Gyertyaszentelő Boldogasszony napján, csütörtökön 17 órakor, Spányi Antal megyés püspök tart koncelebrált ünnepi szentmisét, a város papságával a Szent Imre templomban. A Megszentelt élet világnapján a főpásztor együtt imádkozik az ünnepre meghívást kapott szerzetesekkel, szerzetesnővérekkel, a Prohászka Imaszövetség tagjaival és a plébániákon működő közösségek képviselőivel.
Tovább...
 
Frissítő forrás Nyomtatás E-mail
Írta: Kész-Varga Mónika   
2017. január 27.
ImageA Megújulás éve 2017 – 500 éves a reformáció mottóval január 28-án indul útjára a Reformáció Emlékéve székesfehérvári programsorozata. A Városháza Dísztermében 18 órakor kezdődő nyitó ünnepségen köszöntőt mondanak protestáns egyházi vezetők, valamint a város polgármestere. Az esten fellép az Ökumenikus kórus és előadást tart Kovács Eleonóra főlevéltáros. A rendezvényre mindenkit szeretettel várnak!
Tovább...
 
Megmaradás és ragaszkodás - Szent Sebestyén-napját ünnepelték Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2017. január 23.
Szent Sebestyén tiszteletére rendezték meg a Felsőváros hagyományos közösségi programjait. A városrész fogadalmi miséjét követően a helyi közösségi házban folytatódott a nap, ahol a szokásoknak megfelelően ízletes fánkkal, finom forralt borral és teával kínálták az egybegyűlteket.
Tovább...
 
Pénteken tartják Felsőváros búcsúját Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. január 20.
ImageA hagyományokhoz hűen Székesfehérvár polgárai január 20-án, Szent Sebestyén napján tartják Felsőváros búcsúját. Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a pénteken 10.00 órakor kezdődő fogadalmi misére, majd a Szent Sebestyén templom előtti térre, végül a Felsővárosi Közösségi Házba.
Tovább...
 
500 év  a Reformáció Emlékéve Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó, Samu Miklós   
2017. január 18.
A Reformáció Emlékévének tiszteletére Székesfehérvár nívós programsorozattal készül, amelynek ünnepélyes megnyitójára január 28-án, szombaton kerül sor a Városházán. Az 500 évvel ezelőtti eseményre irodalmi estekkel, koncertekkel emlékeznek, kiállításokra, fáklyás felvonulásokra invitálják a városlakókat, valamint felállításra kerül egy „Óriás könyv” is. A városi rendezvények mellett a felekezetek és a felekezetek intézményei is sokszínű programokkal készülnek.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 100 - 110 / 808