Kezdőlap arrow Egyház
Egyház
II. Egyházmegyei Ki mit tud! - felhívás Nyomtatás E-mail
Írta: Szent István Művelődési Ház   
2014. február 14.

Várakozáson felüli siker volt a 2013. februárjában meghirdetett I. Egyházmegyei „Ki mit tud?”. Hatalmas, szívet melengető összefogást tapasztalhattunk meg, mind a versenyzők, mind pedig a támogatók részéről. A közösen elért eredmény a folytatásra kötelez mindannyiunkat. Így tehát az Egyházmegyei Szent István Művelődési Ház meghirdeti a II. Egyházmegyei „Ki mit tud?”-ot. Egy olyan versenyt, amelynek középpontjában az Istentől kapott tehetség áll.

Tovább...
 
Ferenc pápa, a világra nyitott ember Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. január 23.

P. Vértesaljai László jezsuita szerzetes: "Ferenc pápa, a világra nyitott ember" című előadására invitálunk mindenkit 2014. január 24-én pénteken 17.30 órakor a Szent István Művelődési Házba.

Tovább...
 
Az egyetemes imahét előt Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. január 08.

Image Az egyetemes imahét előtt. - Sok szeretettel hívjuk kedves Olvasóinkat Bakonyi István beszélgetésére Somogyi László református lelkipásztorral 2014. január 15-én, 18 órakor a Királykút Emlékházba.

 
Német nyelvű misét celebrál Ujfalussy Ottó atya Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. december 07.
A Székesfehérvári Német Nemzetiségi Önkormányzat örömmel értesíti Olvasóinkat, hogy 2013. 12. 8-án vasárnap 10:30 órai kezdettel német nyelvű misét celebrál Ujfalussy Ottó atya a Nagyboldogasszony Ciszterci templomban (Székesfehérvár, Fő utca) A szervezők mindenkit sok szeretettel várnak a programra!
 
Hatodik alkalommal rendeznik meg a református napokat Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs Gábor   
2013. október 11.

Image A Székesfehérvári Református Egyházközségben hatodik alkalommal rendeznek kulturális programsorozatot. Ebben az esztendőben a Dunántúl meghatározó református közössége kiemelt figyelmet fordít székesfehérvári Szent István Emlékévre. Így számos korosztályt megszólítani kívánó kulturális és bibliai tartalmú rendezvényeivel a gazdag programkínálattal rendelkező emlékév eseményeihez kíván csatlakozni - ezzel is gazdagítva a város és a megye értékeit.

Tovább...
 
EGYSZERRE KÉT ÚRNAK NEM LEHET SZOLGÁLNI Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ö. Szabolcs   
2013. szeptember 27.

Image Ez a mai evangélium üzenete. És ez akkor is igaz, ha mi mégis ezt kíséreljük meg nap, mint nap jó formán mindenben. Ezért van az, hogy hiteltelenek vagyunk sokszor még legszűkebb családi körünkben is. Tudniillik ez a jézusi mondat teljességet jelent. Nem lehet kicsit szeretni, mert ez eleve azt jelentené, hogy a pohár csak félig van tele. Azon meg ne csodálkozzunk, hogy ezt a fele más állapotot általában úgy itélik meg az emberek, hogy miért csak félig van, amikor lehetne tele is!

Tovább...
 
GYÉMÁNTÉRT SZÍNES ÜVEGGOLYÓT? Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ö. Szabolcs   
2013. szeptember 20.

Image A történet röviden így szól. Dél- Afrika legnevesebb gyémántlelőhelye az un. Kék-föld. Egy utazó vetődött arra, és látta, hogy a gyerekek kövekkel játszanak. Arra gondolt, hátha ezekben is van gyémánt. Az egyik gyereket megszólította: Nem adnád cserébe ezért a színes üveggolyóért? A gyerek szívesen belement a cserébe. A közeli ékszerész megnézte, és kijelentette, hogy ez egy gyönyörű gyémánt, amely vagyonnal ér fel. A történet azzal fejeződik be, hogy az utazóból dúsgazdag milliárdos lett.

Tovább...
 
A HA TEOLÓGIÁJA Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ö. Szabolcs   
2013. szeptember 11.

Image Bevezető gondolatként hadd utaljak az irodalom egyik legősibb műfajára, a mesére. Régen ezt nem gyerekeknek szánták. Aesopustól Fenelonig, Ijjés Gyuláig, a mesét a felnőtteknek írták. Nos, most csak annyit, hogy a mesékben mindig valami elérhetetlen, szinte teljesíthetetlen dolgot kíván a király, a nagyúr, az édesapa, a felnőtt a szegény egyszerű pásztorfiútól, vagy kocsis gyerektől, általában az olvasótól.

Tovább...
 
AZ EVANGÉLIUMI ÜLÉSREND Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ö. Szabolcs   
2013. szeptember 06.

Image Azért „modern” az evangélium, mert minduntalan olyan témákkal áll elő, amely minden korszak emberéhez szól. Ma Jézus a vendégek ülésrendjéről mond olyan példabeszédet, melynek csattanója ma is érvényes igazságot tartalmaz. Ünnepélyek, lakodalmak alkalmával a meghívottak legtöbbje a jobb helyekre pályázik. A példabeszédben akkor következik be a fordulat, amikor a házigazda megváltoztatja az ülésrendet. A becsvágyók megszégyenülnek, az alázatosak felemelésben részesülnek.

Tovább...
 
AZ UTOLSÓKBÓL ELSŐK, AZ ELSŐKBŐL UTOLSÓK Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ö. Szabolcs   
2013. szeptember 02.

Image A mai evangélium utolsó mondatát idéztem. Ez is egyike azoknak a kijelentéseknek, melyek mellbe vágják az embert, különösen minket, úgynevezett „modern embereket. Mi azt szeretjük, hogy aki utolsó (gazembet), az maradjon is az, egy életen át. Aki pedig felküzdötte magát az első helyre, maradjon is ott.

Tovább...
 
"HOL VAGY ISTVÁN KIRÁLY? TÉGED MAGYAR KÍVÁN" Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ö. Szabolcs   
2013. augusztus 22.

Image Valóban igaz, hogy a mi történelmünk különbözik a többi nép történelmétől. Ez is egyik oka annak, hogy sokszor nem tudnak mit kezdeni velünk. Már a kezdet kezdetétől feltűnik ez a különleges viselkedés, életszemlélet, melynek gyökere minden bizonnyal keleti hozomány. Nagy és zseniális alkotó volt csak képes arra, hogy ezt az eredeti, vad, ősi ösztönt beoltsa a nyugati szellem termőágával. Ez a személy a mi első királyunk, István, akinek eredeti, pogány neve Vazul.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 100 - 110 / 738