Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Kreatív
Jár már Bercel! Nyomtatás E-mail
Írta: Bobory Zoltán   
2012. február 17.
Szeretettel adjuk közre Bobory Zoltán versét...
Tovább...
 
Séta Pozsony belvárosában Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. január 18.

ImageIgencsak szorgosnak bizonyult Fazekas Krisztina az elmúlt évben. A lelkes és tehetséges fotós (akinek képeit már többször is Olvasóink figyelmébe ajánlottuk) 2009-ben nyolcvankilenc helyszínről „jelentkezett”, s 1874 db. fényképet osztott meg a www.errearra.eoldal.hu – és a Fehérvári Hírek látogatóival. A „hála” pedig nem maradhatott el: honlapján mintegy háromszázezer oldalletöltést regisztrálhatott, amelyet ezúton is köszön mindenkinek.

Tovább...
 
Körmendi Gitta ünnepi versei Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 07.

ImageKét gyönyörű verssel kíván minden kedves olvasónknak áldott, meghitt ünnepeket Körmendi Gitta költőnő:

Tovább...
 
Temetői séta Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. november 02.

ImageHalottak napján, ősz környékén különös szépség költözik a temetőkbe. S nemcsak azért, mert a sírokhoz gyönyörű virágcsokrokat, koszorúkat és gyertyákat helyeznek el az „emlékezők”, hanem azért is, mert a sárguló-pirosló falevelek gyengéden betakarják az elhagyott sírokat is. Ezt a nyugalmas, békével teli hangulatot örökítette meg Fazekas Krisztina fényképein. Az egyik fotóján mókus szalad egy vén fa törzsén, a másikon gesztenye hull a levelek közé...

Tovább...
 
Népművészeti tárgyak Korondról Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 28.

Image„Hát nézzük. Korond pont az a hely, ahol érdemes az átutazónak megállni. Mikor..? Ha szuvenírt kíván vásárolni. És nem is érdemes máshol, mert itt autentice minden megkapható. Kézzel készített fatányér, kosár, irha, goblein, kerámia, ha szerencsénk van, falusi néni hozta kürtöskalács, tényleg minden….” – írja blogjában Fazekas Krisztina. A lelkes fotós pedig nemcsak leírja élményeit, hanem meg is örökíti azokat fényképezőgépe segítségével.

Tovább...
 
Pénzes Károly - Fotók IV. Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 07.

ImageNem pihenhet Pénzes Károly fényképezőgépe. Legalábbis erről tanúskodik a szerkesztőségünkbe beküldött sok gyönyörű felvétel.

Tovább...
 
Szántai Sándor - Versek I. Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 04.

65 évvel ezelőtt jelent meg Szantai Sándor első költeménye. Eleinte üzemi lapokban, majd budapesti újságokban publikált. Hamarosan saját kötetekkel is gazdagította a könyvesboltok kínálatát, s közel ötven antológiában mutatták be verseit. Több irodalmi társaság tagja, ő vezette Gödöllőn a Művészbarátok Egyesületét és a Helytörténeti Klubot. Kapott már Krúdy-emlékérmet, valamint a Magyar Kultúra Lovagja címet is magáénak tudhatja.

Tovább...
 
Farkas Tamás - Fotók I. Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 03.

ImageA fekete-fehér fényképek valahogy sokkalta letisztultabbak, mint színes változatuk: nem vonja el figyelmünket a "díszítés", s így a mondanivaló jobban kitűnik. Láthatóvá válik a "létezés valódisága", s ha a fotós kellőképpen érzékeny és érzéki, s nincsen híján a szépség-meglátásnak sem, akkor tökéletesen ki tudja használni a szürkés árnyalatok játékát - ahogy önmagáról is képet ad...

Tovább...
 
Matla József Attila - Versek I. Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 22.

Az 1986-ban született Matla József Attila azzal a kéréssel fordult szerkesztőségünkhöz, hogy jelentessük meg szerelmes verseit. Három költeményt küldött be, amelyekből kettőt most Önök elé tárunk. A harmadikat csak azért nem, mert abban olyan intimitásra utaló gondolatok is szerepelnek a szeretett hölgy nevének teljes feltüntetésével, amit csak az érintett hozzájárulásával érzünk etikusnak megjelentetni... Egyébiránt rendkívüli módon örülünk annak, hogy a romantikus fiatalember ily' módon is szerelmet kíván vallani kedvesének!

Tovább...
 
Etalon B. László: Furcsa történetek I. Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 21.

Etalon - Azt hiszem, még én neveztem el így (közel) tíz évvel ezelőtt. Mert Ő olyan. Olyan "Etalonos". Mindig tudja, hogy minek hol van a helye, mikor mit kell csinálni, s nem hajlandó a kompromisszumokra. Nem, ez nem azt jelenti, hogy öntörvényű, egoista és "szocializálatlan". Pont az ellenkezőjét: úgy véli, hogy az individumok nem olvadhatnak össze, mert akkor mivégre az egész létezés? Éppen ezért sosem siet, sose vágyik "nagy dolgok" után, hanem boldogsággal tölti el a "nemcselekvés" is. És ez így jó. Mindemellett valamiféle "áfonyás" fanyarságot is mindig vélek felfedezni humornak nevezett gondolat-kivetülései között. - Mert Ő: Etalon.

Tovább...
 
Dedik János - Versek I. Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 17.

Dedik János 1935-ben született Budapesten. 1966-tól ír verseket, de főleg novellákat, elbeszéléseket, és történeteket. Írásainak anyaga részben a külföldön töltött éveinek termése. Mondanivalói változatosak: a drámai fordulatoktól a könnyű műfajig terjednek. Ahogy ő mondja: „Igyekszek az olvasóknak rövid, tartalmas, úgynevezett „egy megállós” novellákat írni.”

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 11 / 26