Kezdőlap arrow Önök Írták
Önök Írták
MÁV: káosz és nyári menetrend Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. június 24.

Image

Életbe lépett a MÁV nyári menetrendje, ami főleg a balatoni vasúti személyforgalmat érinti jótékonyan, hiszen ez által jóval sűrűbben közlekednek - és állnak meg a legtöbb helyen - a vonatok a magyar "tenger" partján. Remélhetőleg nem csak menetrend szerint, hanem a valóságban is normálisan és legalább viszonylag pontosan közlekednek augusztus végéig a szerelvények, s lesz a feladatokhoz elég mozdony és mozdonyvezető is, nem úgy, mint a napokban két családi utam kapcsán...
Tovább...
 
Valóra vált álom Nyomtatás E-mail
Írta: Enyedi Béla   
2014. december 15.

Image

Sok-sok éves álma vált valóra Simon M. Veronika Cserhát-Munkácsy és Holló László díjas festőművésznek, 2014 karácsonyára. Az idei karácsonyfája alá a Télapó 120 oldalas, színes, A/4-es formátumú festményalbumot tett.
Tovább...
 
ÁLHÍREK ÉS HOAXOK Nyomtatás E-mail
Írta: Turós Margaréta   
2014. január 10.
A News of Tunisia című arab lapban - Z. Ahmed aláírásával-, 2014. január 3-án megjelenik Balkis Melhem szaud-arábiai írónő gyönyörű képe, és egy tömegeket sokkoló cikk, miszerint: „az írónőt két bátyja megölte, mert túl toleránsan írt, s életében és munkája során túlságosan közel került a laikusokhoz.” A hír megjelenését követően egy napon belül a fél világ siratja a tehetséges, felvilágosult nőt a közösségi oldalakon – kivéve a BBC-t, CNN-t és az Aljazeera-t, ahol a külpolitikai szerkesztők mintha érzéketlenül „nem törődnének” ezzel a szörnyű esettel. Az egyik cikk első kommentjében – egy anonim felhívásban –, azonban az áll, hogy „Balkis meggyilkolásának híre már előző évben is megjelent, nem kell most sem bedőlni: a nő portréképe egy arab divatlapból átvett fotó, az írónő nem is létezik.”
Tovább...
 
Volt egyszer egy fesztivál.... Nyomtatás E-mail
Írta: Lovag Bornemisza Attila   
2013. november 26.

Image Volt egyszer egy fesztivál a Batsányi Cserhát Művész Körben, ahol Dáma Ihász-Kovács Évára emlékeztünk...

Tovább...
 
Jótékonysági tárlat, koncert, aukció& Nyomtatás E-mail
Írta: Enyedi Béla   
2013. október 21.

Image Népes közönség látogatott el a pesterzsébeti Lajtai Zeneiskola koncerttermébe. Az összejövetel oka az volt, hogy az iskolának pénzre van szüksége, a versenyzongorájuk renoválására. Ezért jótékonysági tárlatot, koncertet, aukciót szerveztek erre az estére.

Tovább...
 
Jézus és Szent Paraszkéva festmény templomi megáldása Nyomtatás E-mail
Írta: Enyedi Béla   
2013. október 16.

Image A székesfehérvári Simon M. Veronika Cserhát-Munkácsy és Erdélyi Szent István díjas festőművésznő által megfestett „Jézus és Szent Paraszkéva” festmény templomi megáldására, elhelyezésére gyűltek össze a hívők, Gyulán, a Szent Paraszkéva ortodox plébánia templomban. E képet a Szent Vince Borrend Békés Megyei Lovagi Székének lovagja, Cséfán Tivadar és felesége, Éva felkérésére festette meg a Művésznő.

Tovább...
 
MŰVÉSZI EMLÉKTÁBLA SOMORJAI FERENC EMLÉKÉRE Nyomtatás E-mail
Írta: Csutiné Schleer Erzsébet és Poklosi Péter   
2013. szeptember 13.

Image Somorjai Ferenc zenetanár, karnagy 1963 óta Székesfehérvár zenei életének meghatározó, közismert, derűs egyénisége volt, 2009-ben bekövetkező haláláig. Nyughelyén, a Palotai úti Hosszú-temetőben tavaly a Székesfehérvári Városszépítő és Védő Egyesület felhívására közadakozásból méltó sírkő felállítására került sor. Az emlékezők népes körében tartott bensőséges, szép ünnepségen, zenés főhajtással felavattuk az aranybetűs feliratú fehér márvány sírkövet.

Tovább...
 
Elhunyt Ihász-Kovács Éva író, költő a Magyar Kultúra Lovagja Nyomtatás E-mail
Írta: Lovag Bornemisza Attila   
2013. szeptember 03.

Image Ihász-Kovács Éva 1930 - május 16-án született Székesfehérváron. Édesanyja Tördemiczy Somogyi Terézia az utolsó Tördemiczy nemes-báró leány volt. Pápán járta az „ Irgalmasok zárdájában” az iskoláit, majd Balatonfüreden érettségizett ahol élt. Budapestre kerül német kisasszonynak a Váncza sütőpor gyáros gyermekei mellé, és végül Márai Sándor író feleségének Lola asszonynak felolvasója két évig.

Tovább...
 
Volt egyszer egy fesztivál a Batsányi Cserhát Művész Körben Nyomtatás E-mail
Írta: Batsányi Cserhát Művész Kör   
2013. május 22.

Image Volt egyszer egy fesztivál a Batsányi Cserhát Művész Körben. - A székesfehérvári alkotókat is magába foglaló Művész Kör beszámolója alább olvasható el a rendezvényről.

Tovább...
 
Negyven éves a Batsányi Cserhát Művész Kör Nyomtatás E-mail
Írta: Lovag Bornemisza Attila   
2013. április 23.

Image Negyven éves a Batsányi Cserhát Művész Kör. Milyen nagy szám is ez! Negyven év egy élet, és éppen, ennyi ideje alapítottuk Veszprémben a fiatal írók, művészek klubjából a Cserhát Művész Kört.

Tovább...
 
Jegyzetek egy fesztiválról Nyomtatás E-mail
Írta: Lovag Bornemisza Attila   
2012. november 28.

Image A Batsányi - Cserhát Művész Kör, immár ez évben másodszor mondhatja el, hogy nagyszerűen szervezett fesztiválján több mint 250 személy vett részt, az Erzsébetligeti színház „Harmónia termében”.L egelőször Ihász-Kovács Éva: Árpád sírja, majd Lovag Bornemisza Attila: Élőjátéka: Aletta van der Maatról hangzott el. Utána a „ Magyarok Világhimnusza c. dal alatt bevonult a „ Magyar Korona” és a királyi ékszerek, amelyeket Dáma Kapu Júlia és Lovag Kapu Lajos házaspár készített.

 

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 11 / 65