Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Önök Írták
Emlékezés Paál Gyulára Nyomtatás E-mail
Írta: Balogh Zoltánné (Kiss Éva)   
2018. január 16.
Image„Emléked őrzi mind , ki hű barát , /  Elrabolt az ár élted hajnalán , /  Fájdalmas szívünkből egy dallam kiált : / Miért vitt Téged el ez a rút világ ? „ (Paál Gyula 1954-2017)
Tovább...
 
A 2017-es Móri Bornapok koronája Nyomtatás E-mail
Írta: Enyedi Béla Beőthy Nagydíjas szépíró   
2017. október 05.
ImageSimon M. Veronika Cserhát-Munkácsy és Holló László díjas festőművészt erős szálak fűzik a borrendekhez. A Brindisi Szent Lőrinc Borrend tagja és 5 borrendnek és a móri Borbarát hölgyeknek tiszteletbeli tagja. Nagyon szép alkotást hoztak létre a móri Borbarát Hölgyek, az ötlet is tőlük származik. Simon M. Veronika 12 borvédő szentről készített festményt több ország Borrendjeinek (többek között: Szent István,- Imre Herceg,- Donát,- György, a sárkányölő,- Vince,- Márton,- Vencel,- Rita,- Orbán,- Lőrinc, János Apostol ) és ezek kerültek fel a Szent Koronára.
Tovább...
 
MÁV: káosz és nyári menetrend Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. június 24.

Image

Életbe lépett a MÁV nyári menetrendje, ami főleg a balatoni vasúti személyforgalmat érinti jótékonyan, hiszen ez által jóval sűrűbben közlekednek - és állnak meg a legtöbb helyen - a vonatok a magyar "tenger" partján. Remélhetőleg nem csak menetrend szerint, hanem a valóságban is normálisan és legalább viszonylag pontosan közlekednek augusztus végéig a szerelvények, s lesz a feladatokhoz elég mozdony és mozdonyvezető is, nem úgy, mint a napokban két családi utam kapcsán...
Tovább...
 
Valóra vált álom Nyomtatás E-mail
Írta: Enyedi Béla   
2014. december 15.

Image

Sok-sok éves álma vált valóra Simon M. Veronika Cserhát-Munkácsy és Holló László díjas festőművésznek, 2014 karácsonyára. Az idei karácsonyfája alá a Télapó 120 oldalas, színes, A/4-es formátumú festményalbumot tett.
Tovább...
 
ÁLHÍREK ÉS HOAXOK Nyomtatás E-mail
Írta: Turós Margaréta   
2014. január 10.
A News of Tunisia című arab lapban - Z. Ahmed aláírásával-, 2014. január 3-án megjelenik Balkis Melhem szaud-arábiai írónő gyönyörű képe, és egy tömegeket sokkoló cikk, miszerint: „az írónőt két bátyja megölte, mert túl toleránsan írt, s életében és munkája során túlságosan közel került a laikusokhoz.” A hír megjelenését követően egy napon belül a fél világ siratja a tehetséges, felvilágosult nőt a közösségi oldalakon – kivéve a BBC-t, CNN-t és az Aljazeera-t, ahol a külpolitikai szerkesztők mintha érzéketlenül „nem törődnének” ezzel a szörnyű esettel. Az egyik cikk első kommentjében – egy anonim felhívásban –, azonban az áll, hogy „Balkis meggyilkolásának híre már előző évben is megjelent, nem kell most sem bedőlni: a nő portréképe egy arab divatlapból átvett fotó, az írónő nem is létezik.”
Tovább...
 
Volt egyszer egy fesztivál.... Nyomtatás E-mail
Írta: Lovag Bornemisza Attila   
2013. november 26.

Image Volt egyszer egy fesztivál a Batsányi Cserhát Művész Körben, ahol Dáma Ihász-Kovács Évára emlékeztünk...

Tovább...
 
Jótékonysági tárlat, koncert, aukció& Nyomtatás E-mail
Írta: Enyedi Béla   
2013. október 21.

Image Népes közönség látogatott el a pesterzsébeti Lajtai Zeneiskola koncerttermébe. Az összejövetel oka az volt, hogy az iskolának pénzre van szüksége, a versenyzongorájuk renoválására. Ezért jótékonysági tárlatot, koncertet, aukciót szerveztek erre az estére.

Tovább...
 
Jézus és Szent Paraszkéva festmény templomi megáldása Nyomtatás E-mail
Írta: Enyedi Béla   
2013. október 16.

Image A székesfehérvári Simon M. Veronika Cserhát-Munkácsy és Erdélyi Szent István díjas festőművésznő által megfestett „Jézus és Szent Paraszkéva” festmény templomi megáldására, elhelyezésére gyűltek össze a hívők, Gyulán, a Szent Paraszkéva ortodox plébánia templomban. E képet a Szent Vince Borrend Békés Megyei Lovagi Székének lovagja, Cséfán Tivadar és felesége, Éva felkérésére festette meg a Művésznő.

Tovább...
 
MŰVÉSZI EMLÉKTÁBLA SOMORJAI FERENC EMLÉKÉRE Nyomtatás E-mail
Írta: Csutiné Schleer Erzsébet és Poklosi Péter   
2013. szeptember 13.

Image Somorjai Ferenc zenetanár, karnagy 1963 óta Székesfehérvár zenei életének meghatározó, közismert, derűs egyénisége volt, 2009-ben bekövetkező haláláig. Nyughelyén, a Palotai úti Hosszú-temetőben tavaly a Székesfehérvári Városszépítő és Védő Egyesület felhívására közadakozásból méltó sírkő felállítására került sor. Az emlékezők népes körében tartott bensőséges, szép ünnepségen, zenés főhajtással felavattuk az aranybetűs feliratú fehér márvány sírkövet.

Tovább...
 
Elhunyt Ihász-Kovács Éva író, költő a Magyar Kultúra Lovagja Nyomtatás E-mail
Írta: Lovag Bornemisza Attila   
2013. szeptember 03.

Image Ihász-Kovács Éva 1930 - május 16-án született Székesfehérváron. Édesanyja Tördemiczy Somogyi Terézia az utolsó Tördemiczy nemes-báró leány volt. Pápán járta az „ Irgalmasok zárdájában” az iskoláit, majd Balatonfüreden érettségizett ahol élt. Budapestre kerül német kisasszonynak a Váncza sütőpor gyáros gyermekei mellé, és végül Márai Sándor író feleségének Lola asszonynak felolvasója két évig.

Tovább...
 
Volt egyszer egy fesztivál a Batsányi Cserhát Művész Körben Nyomtatás E-mail
Írta: Batsányi Cserhát Művész Kör   
2013. május 22.

Image Volt egyszer egy fesztivál a Batsányi Cserhát Művész Körben. - A székesfehérvári alkotókat is magába foglaló Művész Kör beszámolója alább olvasható el a rendezvényről.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 11 / 67