Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Önök Írták
Negyven éves a Batsányi Cserhát Művész Kör Nyomtatás E-mail
Írta: Lovag Bornemisza Attila   
2013. április 23.

Image Negyven éves a Batsányi Cserhát Művész Kör. Milyen nagy szám is ez! Negyven év egy élet, és éppen, ennyi ideje alapítottuk Veszprémben a fiatal írók, művészek klubjából a Cserhát Művész Kört.

Tovább...
 
Jegyzetek egy fesztiválról Nyomtatás E-mail
Írta: Lovag Bornemisza Attila   
2012. november 28.

Image A Batsányi - Cserhát Művész Kör, immár ez évben másodszor mondhatja el, hogy nagyszerűen szervezett fesztiválján több mint 250 személy vett részt, az Erzsébetligeti színház „Harmónia termében”.L egelőször Ihász-Kovács Éva: Árpád sírja, majd Lovag Bornemisza Attila: Élőjátéka: Aletta van der Maatról hangzott el. Utána a „ Magyarok Világhimnusza c. dal alatt bevonult a „ Magyar Korona” és a királyi ékszerek, amelyeket Dáma Kapu Júlia és Lovag Kapu Lajos házaspár készített.

 

Tovább...
 
Adventi készülődés az oviban Nyomtatás E-mail
Írta: Meiszter Judit   
2012. november 20.

Image Minden évben december elején van egy szülői délután a székesfehérvári Gyöngyvirág Óvodában, ahol együtt készülünk gyermekek/szülők az ünnepre. Jó a hangulat, szorgos kezek dolgoznak és a végén közösen énekelünk, mielőtt hazaindulnánk. Idén -kissé talán túlbuzgó első éves SZMK tagként - rávettem az óvónéniket, hogy hozzuk kicsit előbbre a készülődést.

Tovább...
 
72 óra kompromisszum nélkül Nyomtatás E-mail
Írta: Kovács Krisztina - Madzag Ifjúsági Információs Iroda   
2012. október 24.

Image Magyarországon ötödször került megrendezésre a 72 óra kompromisszum nélkül címet viselő országos ökumenikus önkéntes akció, melyben az önkéntesek 5-25 fős csapatokban (katolikusok, reformátusok, evangélikusok és felekezethez nem tartozók) 3 nap során végeztek közhasznú feladatokat. Idén országosan 350 regisztrált projekt volt, melyben közel 9000 önkéntes vett részt.

Tovább...
 
A szerelem rózsaszín felhője borítson be a szűklátókörűség sötét köde helyett! Nyomtatás E-mail
Írta: Simonyi Gyula, a Bocs Alapítvány elnöke   
2012. február 14.

Image A BOCS Alapítvány már az 1993-ban kiadott Környezetvédelmi Lexikonban úgy szerepel, mint a jövő nemzedékek jogaiért küzdő szervezet. Valentin nap kapcsán is követeljük: A jövő nemzedék minden tagjának joga, hogy kívánt gyermekként foganjon meg, aki felnőve elmondhatja: szeretőbb szülőket, jobb kort s helyet nem is kívánhattam volna.

Tovább...
 
Jelmezbál napnyugtától napkeltéig Nyomtatás E-mail
Írta: Izing Máté   
2012. január 24.

ImageNapnyugtától napkeltéig tartott a Bicskei Fesztivál Fúvószenekar szervezésében a Petőfi Művelődési Központban a már hagyománnyá váló Jelmezbál. A rendezvény ismét sikerrel zárult.

Tovább...
 
"A jókedvű adakozót megáldja az Úr!" Nyomtatás E-mail
Írta: Oláh László   
2010. december 14.

ImageMegható élményt jelentett átélni azt, hogy a felhívás nyomán mennyi szép dolgot ajánlottak fel az emberek jótékonysági vásárra. Köszönjük szépen, a jókedvű adakozót megáldja az Úr! A tegnapi, tűrhetően hideg reggelen a a Spar és a Penny közötti területen felállított asztalainkat érdeklődve nézegették az arra járók, közülük sokan vásároltak is tőlünk. A bevétel a hittanosok karácsonyi ajándékára szánt összeget gyarapítja.

Tovább...
 
Múlt, jelen, jövő - Választások előtt, ahogy mi látjuk Nyomtatás E-mail
Írta: Szatzker Csaba, Báthoryné Gitta   
2010. szeptember 24.

ImageA Kincsesbányára haza, vagy visszalátogatótól több alkalommal hallottuk, hallhatták: Itt semmi sem változik, mintha megállt volna az idő. Tény, hogy látványos változások nem történtek hosszú évek, de inkább évtizedek alatt... Ha körülnézünk a környező településeken hiányérzetünk, támad. Sokkal látványosabb fejlődést érzékelünk, tapasztalunk másutt. Tény, hogy Kincsesbánya nem állt fejlődési pályára. A legfontosabb pályázatok sikere elkerült.

Tovább...
 
A sofőr elmondása szerint Nyomtatás E-mail
Írta: Szatzker Csaba   
2010. szeptember 15.

ImageA sofőr elmondása szerint a fehérvári Pláza II. földmunkálataiból került kb 300 köbméternyi vegyes, - föld, beton, aszfalt – hulladék a Kincsesbánya Felső-Kincsesi bányagödör melletti területen illegálisan elhelyezésre. A helyszínre érkező vállalkozó szerint a sofőr tévedett, mert az árút a Szeghegyi gödörhöz kellett volna szállítania. A vállalkozó cége ellen a Szeghegyi gödörbe történt hulladék betöltés miatt folyik rendőrségi, környezetvédelmi eljárás. A körzeti megbízott a teherautó sofőrjét, illetve a dózerrel, a leborított hulladékot, egyengető személyt tetten érte.

Tovább...
 
Tamás: fogadjuk szeretettel az új plébánost Nyomtatás E-mail
Írta: Izing Antal   
2010. augusztus 07.

ImageSok-sok ember gyűlt össze a plébánia udvarán, hogy elköszönjünk Tamástól, aki 9 éve, 27 éves korában kezdett nálunk plébánosként és Balázs Józseftől, aki 7,5 éven át vezette a plébánia titkárságát. Tamás azt mondta róla, nélküle nem tudta volna munkáját ellátni. Nemcsak mi, bicskeiek búcsúztunk tőlük, hanem szárligeti, alcsúti, felcsúti, csabdi és vasztélyi testvérek is eljöttek. Vagy húsz hosszú asztal mellett ültünk, a tornácon végig álltak és a bejárati út mentén is, de legalább ennyi ember állt a kórusban mint amennyien ültek. Ők Tamás kedvenc dalait énekelték, például a "Jó lovas katonának, de jól vagyon dolga..." Mi pedig sütiztünk a jó kis "hazaiból".

Tovább...
 
Úgy kezdődött... Nyomtatás E-mail
Írta: KRAJCZÁROS ALAPÍTVÁNY   
2010. augusztus 04.

ImageA címből eredően akár egy iskolai verekedésre is asszociálhat a kedves Olvasó. Esetünkben azonban ennél jóval komolyabb dologról van szó: a Nemzeti Civil Alaptól elnyert pályázati forrás segítségével székesfehérvári és nagyváradi civil szervezetek, valamint partnereik, köztük a területet kiválóan ismerő hadtörténészek, valamint a magyar parlament egyik illetékes képviselője és önkormányzati képviselők, lelkes aktivisták, Oradea alpolgármestere, Bíró Rozália asszony – Görög István ezredes vezetésével - július 27-től augusztus 01-ig közös kutatóútra indultak a Doberdó környékére.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő > Utolsó >>

Eredmények 12 - 22 / 67