Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Önök Írták
Életet mentett a Zsaru- Picur Tábor Nyomtatás E-mail
Írta: Müller Klára   
2010. július 26.

ImageA válságos idők ellenére, a hagyományokhoz híven idén is megrendezésre került a Zsaru- Picur Tábor Balatonkenesén, a Dunaújvárosi Önkormányzat üdülőjében, FRSZ. Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Tagszervezet tagjainak szervezésében. A húsz gyermek és az öt táborvezető felnőtt a támogatóknak köszönhetően az idén is jól érezhette magát a Balaton-parton.

Tovább...
 
Egy kis REND Nyomtatás E-mail
Írta: Pétervári Imre   
2010. július 02.

ImageGyülekezetünk közösségéből is ellátogattak Pápára a református napokra - 2010-ben június 25-27 között Pápa városa kapta meg a REND rendezvényének rendezési kötelezettségét. Ez a titokzatos betűszó a „Református Egyházi Napok - Dunántúl” cím szavaiból áll össze. Immáron Győr, Kaposvár és Komárom után Pápán gyűlt össze a Dunántúl reformátussága és érdeklődő polgársága. (Igaz, nem csak a Dunántúl volt képviseltetve, találkoztunk az Alföldről jött testvérekkel is.)

Tovább...
 
Évadzáró a kincsesi kosarasoknál Nyomtatás E-mail
Írta: Sallay Zsolt   
2010. július 01.

ImageA bajnoki év elteltével újabb kihívásnak kellett megfelelni a Kincsesi Amatőrök kosaras gárdájának. Ezúttal persze nem a palánk, a labda és az ellenfél játékosai késztették maximális erőbedobásra a fiúkat, hanem egy kerti party, de pontosan tudjuk, hogy ott is lehet számos próbatétellel szembesülni. A hagyományoknak megfelelően minden nyáron egy szabadtűzű főzéssel és egy éjszakába hajló beszélgetéssel igyekszünk mind teljesebbé tenni az összetartozás érzését. A lehetőség szerint ilyenkor együtt vannak a családok, eljönnek a házastársak, a gyerekek is és közös anekdotázással, eszem-iszommal múlatjuk az időt.

Tovább...
 
FIFA foci VB - a kommunizmus sem időben sem térben nem ért véget! Nyomtatás E-mail
Írta: Vida-Szűcs Lajos   
2010. június 26.

ImageA FIFA a minap igencsak vitatott döntést hozott. Nem véletlen ez, az emberek hitüktől, univerzumba beágyazódásuk tényleges kiterjedésének átélésétől már a ‘nagy francia elhomályosodás’ óta nyíltan megfosztásra kerülnek (milyen érdekes szó a privatizálás, mely jelentése pont: megfosztás) kommunizmus vagy neoliberális kapitalizmus álcája alatt. De hát csak a múlt, a hagyományok eltagadása, a ’se Isten, se haza, se család’ életélmény teheti az átlagembert engedelmes fogyasztóállattá, vagy ahogy leleményesen Bogár László megfogalmazta: ‘nyálafolyós konzumidiótává’, aki már képtelen a reklámok világának, a liberális értéktelenség ‘popsidörzsi’ médiájából rá zuhogó vásárlásösztönzésnek ellenállni.

Tovább...
 
Lengyel-magyar barátság "Simon M. Veronika módra" Nyomtatás E-mail
Írta: Enyedi Béla   
2010. június 26.

ImageBudapesten, a Sapientia Hittudományi Főiskola dísztermében, telt ház előtt –a kötetbemutató keretében - vette át Bábel Balázs kalocsai érsek megbízásából Pata J. Gábor, lajosmizsei káplán Simon M. Veronika, a lengyel mártír pap boldoggá avatására megfestett festményét. Ezzel emlékeztek meg Magyarországon is a nemrég boldoggá avatott Popieluszko atyáról. Erre az alkalomra eljött a varsói magyar nagykövet helyettes, Molnár Imre, Juliusz Janusz lengyel pápai nuncius, Pákh Tibor történész és a boldoggá avatott atya pályatársa, Severyn Jaworsky, Szolidaritásvezető is Lengyelországból.

Tovább...
 
Megnyilatkozás "Moróziából"... Nyomtatás E-mail
Írta: Káldor Márk   
2010. február 19.

ImageHabár már napok teltek el a Miskolc–MÁV Előre összecsapás után, mégis, kivételesen, – ezúttal különösen – megérte várni, hogy leülepedjenek a tapasztalatok. A sportélet érthető módon rohan tovább, a sportvezetőknek ezerszer több „oldaluk van”, a szurkolók már a következő etapra „melegítenek”… Minden bizonnyal értetlenül tekint most ránk „Heraklész” – a sport erős védője – is, hogy miért is szólal meg, miért is akar egyáltalán megszólalni, pláne a bánat hangján egy a diadal ízét napról-napra egyre-másra megkedvelő, megtapasztaló együttes.

Tovább...
 
Fehérvári festők a salzburgi Leonardo Festőakadémián Nyomtatás E-mail
Írta: Enyedi Béla Dipl. Eng.   
2009. november 20.

ImageSimon M. Veronika és V. Hedrik Judit székesfehérvári alkotók befejezték az Akadémia 2008/2009-es mesterkurzusát, a Meisterklasse-t. Az öt nap alatt gyakorlati és elméleti felkészültségből kellett nekik bizonyítani, délelőttönként Baier professzor irányításával csoportos „Diskussion”, kötetlen „kérdés-felelet” vizsgázás történt, délutánonként az Akadémia műtermében, a gyakorlatban, festéssel adtak számot arról, hogyan sajátították el az elmúlt években a művészeti ismereteket.

Tovább...
 
Kaszinók Sukoró körül Nyomtatás E-mail
Írta: Szabó Miklós   
2009. november 16.

ImageA sukorói kaszinóbotrány körüli történések, s nem kevésbé azon hírek, melyek szerint itt tulajdonképpen országos viszonylatban több kaszinó építéséről van szó, egy rövid kis kutatásra késztettek. Először is utána néztem, mi a helyzet a környező országokban. A felhasznált forrás szerint Szlovákia 5, Románia 4, Szerbia 1-2, Horvátország 10, Szlovénia 11, Ausztria 13 városában van 1 vagy több, kisebb vagy nagyobb kaszinó. (Ukrajnával nem foglalkoztam.) Magyarországon ez a szám 4-5.

Tovább...
 
Erdély is velünk van! Nyomtatás E-mail
Írta: Izing Máté   
2009. augusztus 25.

ImageEgyértelműen döntő jelentőségű mérközés volt a Velence SE - Bicskei TC meccs. Akár nyerünk, akár nem. A csapat felkészülése, edzőmérkőzései jól sikerültek, ez is befolyásolta a csapat hangulatát, mind lelkileg mind testileg. Sok bicskei szurkoló már a meccs előtt gondolkozás nélül kiegyezett volna egy döntetlennel is, hiszen az ellen a Velence ellen játszunk akik már többször is Megyei I. osztály bajnok volt és az NB III-ban is megpróbálkozott.

Tovább...
 
Fehérvári Szent Pio festője Szent Pionál járt, Rotondoban Nyomtatás E-mail
Írta: Enyedi Béla   
2009. június 08.

ImageNéhány nappal ezelőtt indult útnak egy lengyel zarándokcsoport, akik Rotondoba igyekeztek, meglátogatni Szent Pio szarkofágját. A 40 éve meghalt, azóta szentté avatott Pio teste csodával határos módon teljesen olyan állapotban került elő a koporsóból, mintha most temették volna el. Azóta zarándok csoportok tízezrei jártak már Szent Pio új üveg-szarkofágjánál, tisztelegni az utolsó stigmatizált szerzetes előtt! A zarándokút Sorentó, Nápoly, Pompei, Capri, Pietrelcina, Monte San Angelo, Manoppelló megtekintését is tartalmazta, de a fő program természetesen Rotondo volt.

Tovább...
 
Francia és fehérvári festők a Platán Hotel Galériájában Nyomtatás E-mail
Írta: Enyedi Béla   
2009. május 15.

ImageA Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör meghívására 2 francia neves festő, Térése Gehin és Roger Petit, valamint egy felvidéki író, publicista, Jakubecz Márta érkezett vendégségbe 2009. május 11-12-13-ára, Székesfehérvárra. Színvonalas programok és két napos kiállítás várta őket, szinte minden percüket beosztották a házigazdák.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő > Utolsó >>

Eredmények 23 - 33 / 67