Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Önök Írták
Őcsényben otthonra leltek a régi mesterségek Nyomtatás E-mail
Írta: Enyedi Béla   
2008. szeptember 01.

ImageNéhány nappal ezelőtt az őcsényi Közösségi Ház nagyterme adott otthont annak a vándorkiállításnak, amely 2008-ban Sahy(Ipolyság), Tápiószele, Kisbér és Nagyveleg után érkezett meg ebbe a kicsiny, Szekszárd melletti helyiségbe, Őcsénybe, hosszú Ő-vel! Az itt élő emberek büszkék az Őcsény névre, hiszen a honfoglalás idejéből származó tulajdonnév viselése egyedivé teszi őket.

Tovább...
 
"Egy könnycsepp az arcodon": könnycsepp Sajó Sándor portréjára Nyomtatás E-mail
Írta: Enyedi Béla Dipl. Eng.   
2008. augusztus 29.

Image2008. augusztusának egyik estéjén, Révfülöpön, a Tóparti Galériában az irodalom, a festészet és a zene ünneplésére gyűltek össze a városka nyári látogatói. P. Tófeji Valéria költő, a Pápai Kristály főszerkesztője, Stancsics Erzsébet Bodnár-díjas költő, Szántai Sándor, a Magyar Kultúra lovagja író és Simon M. Veronika Munkácsy-érmes festőművész volt az est vendége, Enyedi Béla Krúdy-díjas daltulajdonos gitárkísérettel előadott dalai adták meg az este végső hangulatát.

Tovább...
 
Részleges napfogyatkozás  felhők között Nyomtatás E-mail
Írta: Trupka Zoltán   
2008. augusztus 02.

ImageNincs látványosabb égi jelenség a teljes napfogyatkozásnál. Akik látták a csodát 1999-ben, soha nem fogják elfelejteni az élményt. Sajnos augusztus 1-jén be kellett érnünk egy részleges fogyatkozással, mely Fehérvárról nézve maximum 18%-osnak ígérkezett. Sajnos sokáig úgy tűnt, hogy a fogyatkozás ismét „teljes” lesz, ezúttal azonban nem a Hold, hanem a felhők takarták el központi csillagunkat.

Tovább...
 
Dr. Mohácsy Károly halálára Nyomtatás E-mail
Írta: Bakonyi István   
2008. július 31.

Ma reggel nagy veszteség ért bennünket. Örökre elaludt Dr. Mohácsy Károly, a köztiszteletben állt középsikolai tanár, Székesfehérvár díszpolgára, a közismert tankönyvszerző. Abból a fajtából való volt, akit tudós tanárnak hívnak. Irodalomkönyvei a középiskolákban igen nagy sikert arattak. A szó szoros értelméne TANÁR volt, akár órát tartott vagy éppen szakfelügyelt.

Tovább...
 
Csomagolás nélkül Nyomtatás E-mail
Írta: Izing Antal   
2008. július 27.

ImageBöjte Csaba "pap bácsi" gyermekeinek gyűjtött ajándékok július 15-én érkeztek meg a tusnádfürdői Anna villában működő gyermekotthonba. Tusnádfürdő Bicske testvértelepülése, ahol szeretettel fogadtak minket a Tusnádfürdői Önkéntes Tűzoltók és Albert Tibor polgármester is. Az adományokat száz gyerek és Böjte Csaba ferences szerzetes is köszöni Önöknek és Nektek.

Tovább...
 
Három generáción átívelő, családi kiállítás nyílik Nyomtatás E-mail
Írta: Enyedi Béla   
2008. július 20.

ImageEgy család három generációja állít ki 2008. augusztusában a székesfehérvári Bányató Étterem Galériájában. Bármilyen szokatlan, először a kis unoka, Miliás Dóra kezdett el festeni, még alig járt iskolába, majd kedvet kapott a nagymama, T. Tatai Zsuzsa (Zsuma), és ő is csatlakozott unokájához, aki az SMV 2000 Festőtanodában ismerkedett az olajfestészet rejtelmeivel. Sikereiken felbátorodva Dóra édesanyja, Temesvári Judit is elkezdett festeni, és a nagyi, Zsuma padlástérben kialakított három festősarka azóta szinte állandóan foglalt.

Tovább...
 
Bernáth Aurél kiállítása Tihanyban, ráadásként Ujházival& Nyomtatás E-mail
Írta: Bakonyi István   
2008. július 19.

Ha valaki a Balaton mellett nyaral, s éppen fürdőzés helyett kirándulni van kedve, érdemes Tihanyba látogatnia. Bizonyára nem szükséges ecsetelni a szakrális hely értékeit, a történelmi és a természeti szépségeket. Aki egyszer járt ott, biztosan visszavágyik. Most a művészetbarátok is kivételes élményben részesülhetnek. Az apátságban augusztus 31-ig még megnézhetik a múlt század egyik legnagyobb magyar festőjének, Bernáth Aurélnak kiállítását.

Tovább...
 
Az "Egy mindért, mind egyért" művész formáció a Felvidéken járt Nyomtatás E-mail
Írta: Enyedi Béla Dipl.Eng.   
2008. július 09.

Image2008. június 28-án temették újra az egri hőst, Dobó Istvánt a felvidéki Dobóruszkán. Az Ukrajna közelében, Ungvár mellett található kis, 500 fős falu fantasztikus napokat élt át, a Magyarok világszövetsége mellett hagyományőrző- és lovagrendek, a Szent korona Szövetség, Vitézi rendek és 4 ország delegációja vett részt a Dobó család maradványainak újratemetésén.

Tovább...
 
Segítsenek az Őssejt-beültetésemhez! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 06.

ImageSzeretném a segítségüket kérni a következő dologban, mivel Nekem egy ritka gén-betegségem van (spinocelleberalis ataxia), amit anyámtól örököltem, és szeretnék egy őssejt-beültetést, mert szerintem csak ez az egyetlen megoldás számomra. Ebben szeretném kérni a segítségüket: hogy eljussak Kínába, az őssejt-beültetéssel foglalkozó klinikára, ahol a www.sosalapitvany.hu tevékenységeink, s amely beültetésre váró betegei között vagyok!

Tovább...
 
Egy rövidke levél pár szó helyett Nyomtatás E-mail
Írta: Balajthy Ferenc   
2008. július 04.

ImageDrága Jó Barátaim! Kedves Szerkesztők! (Fotóitokat a helyi lap közölte) Engedjétek meg, hogy korosodásom kapcsán ne menjek el pár szó nélkül a „Pár szó” (Fm. Hírlap 2008.06.28.) önbemutató írásotok mellett. Jómagam a régi Árgust ismertem, az újat csak irodalomkedvelő olvasótábor nélkül ízlelgetem. Lehet, hogy régi módi és öreg is vagyok egy kicsikét, ezért a kulturális jelenségeket radikális kritikai attitűddel lehet, hogy nem vagyok képes megközelíteni. A kultúra mindennapi vizsgálatát (nem uralkodó osztályok kultúrája) nem tudom úgy szemlélni, hogy ami kommunikáció, az egyenlő a kultúrával!

Tovább...
 
95 éves korában meghalt Ünnep Margit Nyomtatás E-mail
Írta: Bakonyi István   
2008. július 03.

„Kis, piros, pöttyös napcsoda, a régi, osztatlan oskola pattogó labda-mosolya. Írni, olvasni tanított. Szeretem Ünnep Margitot. Sze-re-tem Ün-nep Mar-gi-tot.” Így ér véget Bella István Kossuth-díjas költő verse, amelyben tiszteleg gyermekkorának sárkeresztúri tanítónője előtt. A gyönyörű nevű asszony túlélte „Pityét”, a hajdani kedves tanítványt, aki viszont beemelte az irodalomtörténetbe írni-olvasni tanítóját. És most a tanító követi tanítványát. 95 éves korában meghalt Ünnep Margit. Temetése július 8-án fél 11- kor lesz a székesfehérvári Csutora temetőben.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő > Utolsó >>

Eredmények 45 - 55 / 67