Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Önök Írták
Nyári Játékok a Velencei-tónál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 21.

Megkezdődött a III. Velencei-tavi Nyári Játékok programsorozat. A nyolc Velencei-tavi település összefogásával megvalósuló rendezvény ezen a hétvégén Velencén zajlik, június 27-28-29-én Gárdonyban folytatódik, majd Nadap, Kápolnásnyék, Pákozd, Pázmánd, Zichiújfalu és Sukoró következik. Így augusztus 10-ig minden hétvégén máshol várják az érdeklődőket a családi programok, amelyeket a Magyar Honvédség bemutatói színesítenek. A részletes program elérhető a http://www.vnyarijatekok.hu/ címen.

 
Társadalmi közmegegyezés és szakmai támogatás kell a Nemzeti Emlékhelyhez Nyomtatás E-mail
Írta: Kaszás István   
2008. június 10.

ImageA Nemzeti Emlékhellyel kapcsolatos cikkeinkre reagálva kaptunk egy levelet Kaszás Istvántól, aki a Fehérvári Polgári Védegylet – és természetesen saját - véleményét szeretné elmondani Önöknek – rajtunk keresztül. Az alább közölt gondolatokat a legutóbbi közgyűlésen a képviselők elé akarta tárni, ám erre nem volt lehetősége, így hozzánk fordult segítségért.

Tovább...
 
Eger, Nyírbátor, New York, Csetény Nyomtatás E-mail
Írta: Enyedi Béla Dipl. Eng.   
2008. június 07.

ImageNem lenne egyszerű feladat e teljesen különböző helyiségeket össze kapcsolni egy mondatban. Hiszen a hatalmas metropolisz, de még a megyeszékhely is óriásinak tűnik a kicsiny, az alig 2000 lakosú Veszprém megyei falu, Csetény mellett. 2008 áprilisa óta azonban amellett, hogy a csetényi Simon M. Veronika Munkácsy-érmes festőművész mindegyik helyen már többször is kiállította festményeit, még egy dolog összeköti őket. Ugyanis mindegyik helyre elvitte, odaajándékozta a művésznő Kálvin János festményét.

Tovább...
 
Legyünk jók, ha tudunk! Nyomtatás E-mail
Írta: Izing Antal   
2008. május 27.

ImageIzing Antal író, újságíró a következő közleményt juttatta el szerkesztőségükhöz:

Tovább...
 
Román Károly 75 éves Nyomtatás E-mail
Írta: Bakonyi István   
2008. május 16.

Bizony mondom, jól írta Berzsenyi Dániel A közelítő télben: „Oh, a szárnyas idő hirtelen elrepül, / S minden míve tűnő szárnya körül lebeg! / Minden csak jelenés, minden az ég alatt, / Mint a kis nefelejcs, enyész.”

Tovább...
 
Egyházmegyei nap a Gaja-völgyben Nyomtatás E-mail
Írta: Bakonyi István   
2008. május 14.

A székesfehérvári római katolikus püspökség szervezésében pünkösdhétfőn mintegy 3000 ember vett részt az egyházmegyei napon a Bodajk és Balinka közötti Gaja-völgyben.

Tovább...
 
Pünkösdi tűz  Isteni érintés Nyomtatás E-mail
Írta: Somogyi Tamás   
2008. május 11.

Ma van Pünkösd napja. Nem a néphagyományra gondolok, hanem a tűzben alászálló Szent Lélekre. Nézzük csak, mi is történt az apostolokkal Jézus mennybe menetele után: „Amikor pedig eljött a pünkösd napja, és mindnyájan együtt voltak ugyanazon a helyen, hirtelen hatalmas szélrohamhoz hasonló zúgás támadt az égből, amely betöltötte az egész házat, ahol ültek. Majd valami lángnyelvek jelentek meg előttük, amelyek szétoszlottak, és leszálltak mindegyikükre. Mindnyájan megteltek Szentlélekkel, és különféle nyelveken kezdtek beszélni; úgy, ahogyan a Lélek adta nekik, hogy szóljanak.” (ApCsel 2, 1-4)

Tovább...
 
Rigó József költészetéről Nyomtatás E-mail
Írta: Bakonyi István   
2008. május 08.

Óhatatlanul is mindig előkerül a kérdés: honnan jön a költő, s a kibocsátó közeg milyen hatással van lírájára? Azt hiszem, jogos ez a kérdés, bár másfelé is vihet a gondolat. Minden ember számára természetesen fontos a szűkebb haza, egy embercsoport, egy falu, egy kert, egy ház. Különösen erőteljes lehet ez a hatás egy olyan költő esetében, aki a viszontagságos sorsot kapott kisebbségből érkezik, hogy megmutatassa magát, és azokat is, akikből vétetett.

Tovább...
 
Anyák napjára Nyomtatás E-mail
Írta: Bakonyi István   
2008. május 04.

Megint eljött az orgonavirágos május és az első vasárnap. Kicsiny gyermekek, ifjú férfiak, fiatal nők, meglett emberek köszöntik anyjukat. Otthon vagy a temetőben.

Tovább...
 
Bácskossuthfalván született meg a gondolat Nyomtatás E-mail
Írta: Enyedi Béla Dipl. Eng.   
2008. április 27.

2007 szeptemberében a bácskossuthfalván működő 9+1 művésztelep alkotó művésznek hívta meg a Munkácsy-érmes székesfehérvári Simon M. Veronika festőművészt Magyarországról. A festőművész erre az alkalomra Szent Imre festményt vitt magával ajándékba, ezzel erősítve Székesfehérvár és Bácskossuthfalva kapcsolatát.

Tovább...
 
FISZ-est a Vörösmarty Társaság termében Nyomtatás E-mail
Írta: Bakonyi István   
2008. április 26.

A rejtelmes mozaikszó ezt takarja: Fiatal Írók Szövetsége. És elérkeztek az ifjak a 10. születésnaphoz, amit országos turnével ünnepelnek. Így jutottak el nemrégiben Székesfehérvárra is, ahol a Vörösmarty Társaság vendégei voltak.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő > Utolsó >>

Eredmények 56 - 66 / 67