Kezdőlap arrow Kék hírek
Kék hírek
Minden ötödik lakástűz a kéményben keletkezik Nyomtatás E-mail
Írta: Szabó-Bisztricz Anett   
2020. január 21.
A lerakódott kátrány égett egy családi ház kéményében Fehérvárcsurgón. Az épülethez elsőként kiérkező bodajki önkéntes tűzoltók kikotorták a kályhából az éghető anyagot, és egy porral oltóval fojtották el a lánggal égést a kéményben. A székesfehérvári hivatásos tűzoltók kéményseprő szakemberrel közösen vizsgálták át a füstelvezetőt. Mivel a vastagon lerakódott szurok a kéményt több helyen eltömítette, megtiltották annak használatát. Személyi sérülés nem történt. Az épületben a fűtést gázkazánnal biztosítják.
Tovább...
 
Új rádiók erősítik az önkéntesek helytállását Nyomtatás E-mail
Írta: Szabó-Bisztricz Anett   
2020. január 21.
Az önkéntes mentőszervezetek támogatására kiírt európai uniós pályázatnak köszönhetően kilenc új EDR kézi rádiót vehetnek birtokba a járási mentőcsoportok képviselői Fejér megyében Az első készüléket Vizi Ignác tűzoltó ezredes, igazgatóhelyettes adta át Koppán Viktor Dávidnak, a Fehérvári Tűzoltó Egyesület elnökének a megyeszékhelyen.
Tovább...
 
Ismét életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Szabó-Bisztricz Anett   
2020. január 21.
Szivárgott a szén-monoxid egy családi házban Székesfehérváron. A Németh László utcai épületben a fürdőszobai szén-monoxid-érzékelő figyelmeztette a lakókat a mérgező gázra. A szén-monoxidot a székesfehérvári hivatásos tűzoltók mérései is kimutatták. A helyiségben két nyílt égésterű, gázüzemű vízmelegítő üzemelt, és az egyik működése közben áramlott vissza a mérgező gáz. A gázszolgáltató szakembere mindkét készüléket kizárta a hálózatból, és ideiglenesen megtiltotta a használatukat.
Tovább...
 
Jég van, de csak nézni lehet... Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2020. január 08.
Az éjszakai mínuszoknak köszönhetően befagyott a Balaton, miként részben vagy egészben a Velence-tó és szinte minden állóvíz az országban. A jég nagyon vékony, s nem is fog hízni a következő időszakban, mivel - bár éjjelente a legtöbb helyen fagypont alatt marad a hőmérsékleti minimum - nap közben egyre enyhébb lesz az időjárás.
Tovább...
 
Hogyan ne szilveszterezzünk a tűzoltókkal Nyomtatás E-mail
Írta: Szabó-Bisztricz Anett   
2019. december 30.
Szilveszter éjjel országos átlagban ötven tűzeset keletkezik tűzijátékok miatt. Jellemzően csak kisebb tüzek alakulnak ki, mégis minden évben előfordulnak többmilliós kárral járó esetek. A leggyakrabban fenyők, tuják és szeméttárolók gyulladnak ki, de nem ritka az sem, hogy egy rakéta erkélyre repül, vagy szoba ablakán jut be és tüzet okoz. Íme, huszonegy tanács, hogy ne kelljen a tűzoltókkal szilvesztereznünk:
Tovább...
 
Advent idején több a lakástűz Nyomtatás E-mail
Írta: Szabó-Bisztricz Anett   
2019. december 10.
Advent idején egyre több lakástűzhöz riasztják a tűzoltókat, holott egy kis odafigyeléssel elkerülhető lenne a katasztrófa....
Tovább...
 
Több városrészt érint majd a jövőheti áramszünet Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. december 10.
Az E.ON tájékoztatása szerint, az általuk a szolgáltatás minőségének javítása miatt végzett karbantartási munkákhoz kapcsolódóan december 10. és 12. között, kedden, szerdán és csütörtökön Székesfehérvár több utcájában áramszünet lesz.
Tovább...
 
Teljes szélességében lezárják a Várkörutat Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. november 22.
Az építkezéseken használt toronydaru elbontása miatt teljes útzárra kell számítani november 23-án, szombaton 05.00 óra és november 24-én, vasárnap 24.00 óra között a Várkörúton. A lezárás a körforgalom zárásával a Petőfi utcáig tart majd mindkét oldalon. A munkavégzés idején az érintett területen a gyalogosforgalom is korlátozva lesz, illetve a helyijáratos autóbuszok terelőútvonalon közlekednek.
Tovább...
 
In memoriam Milcsinszky Alajos Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. november 20.
Életének 89. évében elhunyt Milcsinszky Alajos, Székesfehérvár köztiszteletben álló címzetes kanonoka, nyugalmazott plébánosa. Városunk díszpolgára négy évtizeden át szolgálata, építette a közösséget. Minden korosztály számára hitelesen és jó hatással adta át a keresztény értékeket, közvetítette a keresztény kultúrát.
Tovább...
 
Áramszünet lesz Feketehegy-Szárazréten Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2019. november 18.
Az E.ON tájékoztatása szerint, az általuk a szolgáltatás minőségének javítása miatt végzett karbantartási munkákhoz kapcsolódóan november 18. és 20. között, hétfőtől szerdáig Székesfehérvár több utcájában áramszünet lesz.
Tovább...
 
Áramszünet lesz jövő héten Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. november 07.
Az E.ON tájékoztatása szerint, az általuk a szolgáltatás minőségének javítása miatt végzett karbantartási munkákhoz kapcsolódóan november 11-13-ig, hétfőtől szerdáig Székesfehérvár több utcájában áramszünet lesz.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 11 / 1637