Kezdőlap arrow Kék hírek
Kék hírek
Előzzük meg a szén-monoxid-mérgezést! Nyomtatás E-mail
Írta: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagy   
2018. január 19.
Az idei fűtési szezonban eddig csaknem húsz szén-monoxid-szivárgásos esethez riasztották a tűzoltókat Fejér megyében. Az érintett lakások felében érzékelő berendezés figyelmeztetett a veszélyre. A problémát leggyakrabban a nyílt égésterű fali gázkazán, átfolyós vízmelegítő, vagy a levegő-utánpótlás hiánya okozta. Három esetben pedig cserépkályhával fűtöttek, amikor visszaáramlott a szén-monoxid a lakótérbe. A szén-monoxid rendkívül mérgező gáz, amely jól elkeveredik a szoba levegőjével, és mivel színtelen, szagtalan, érzékszerveinkkel felismerhetetlen.
Tovább...
 
Lassan észhez tér az időjárás Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. január 08.
ImageAz elmúlt évek tapasztalatai alapján már nem lehet szokatlannak nevezni - ugyanakkor helyénvalónak sem - azt, hogy karácsonykor csak nosztalgikus emlékeink vannak a hóról, s december végén, január elején 14-16 fokos a hőmérséklet, szépen süt a nap, sok helyütt előcsalva a hóvirágot és a fák rügyeit.
Tovább...
 
Forgalomkorlátozás lesz a Városi Szilveszter idején Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. december 30.
ImageA Városi Szilveszter idején lezárják a Mátyás király körút Ybl Miklós utca és Várkörút közötti szakaszát, a Zichy ligetben az 1. számtól a 9. számig húzódó szakaszt pedig zsákutcaként kétirányúsítják. Az autóbuszok terelőúton közlekednek.
Tovább...
 
Adventkor is figyeljünk a gyertyákra! Nyomtatás E-mail
Írta: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagy   
2017. december 08.
ImageAz adventi időszakban megemelkedik a lakástüzek száma. Fejér megyében tavaly két lakásban is az ünnepi díszítés égő gyertyája okozott tüzet. Fontos, hogy családunk és otthonunk biztonsága érdekében a karácsonyi készülődés alatt se feledkezzünk meg az alapvető tűzvédelmi tudnivalókról.
Tovább...
 
Óvatosság és biztonság adventkor is! Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2017. december 01.
ImageFokozott óvjuk értékeinket, és a szokásosnál is jobban ügyeljünk a közlekedésre az adventi időszakban a megnövekedett forgalom miatt. – erre hívja fel a polgárok figyelmét a rendőrség és a közterület-felügyelet. December folyamán a két szerv közös járőrszolgálatot lát el Székesfehérvár Belvárosban és környékén a lakosság biztonsága érdekében.
Tovább...
 
Garázdaságok felderítésében is segítettek a közterület-felügyelők Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2017. november 21.
ImageIllegális közterületi árusokat kaptak el Székesfehérváron, a térfigyelő kamerarendszernek köszönhetően. Mindkét eset a Belváros közvetlen közelében történt, az árusok a járókelőket zaklató módon kínálták különféle árucikkeiket. A felderítés újabb jó példája a közterület-felügyelet és a rendőrség együttműködésének.
Tovább...
 
Várják a jelöléseket a fogyasztóvédelmi szakmai díjra Nyomtatás E-mail
Írta: Simon Rita   
2017. november 16.
ImageVárja a jelöléseket az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért a Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjra. Az elismerések átadására 2018-ban is sor kerül, amelyről sajtótájékoztató keretében számolt be Róth Péter, Székesfehérvár alpolgármestere és Németh László, az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért elnöke.
Tovább...
 
Lezárják a Börgöndi út egy szakaszát csütörtöktől Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2017. november 09.
ImageA Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációjának részeként átépítik a Börgöndi út - Basa árok átereszt. Emiatt csütörtökön reggel 8 órától előreláthatólag három hétre az átmenő gépjárműforgalom elől lezárják a Börgöndi utat és az autóbuszok útvonala is módosul.
Tovább...
 
Itt a hidegfront és a brutális szél Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. október 29.
ImageMarkáns hidegfront érte el Magyarország területét. Az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére és járásra, így Fejér megyében a sárbogárdi és az enyingi járás kivételével a legmagasabb fokozatú, azaz vörös riasztás van érvényben ma éjfélig.
Tovább...
 
Látni és látszani 2017  egymásért Fejérben is Nyomtatás E-mail
Írta: Rendőrség   
2017. október 27.
ImageA Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság az országos kampányhoz csatlakozva a látás és a láthatóság jelentőségére hívja fel a közlekedők figyelmét.
Tovább...
 
In memoriam Feketéné Thuróczy Nóra Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. október 26.
ImageŰjabb veszteség érte Székesfehérvár sportéletét. Súlyos betegség után elhunyt Feketéné Thuróczy Nóra, a fehérvári és magyar kosárlabda sportág kimagasló alakja, 183-szoros válogatott kosárlabdázó. Pénteken, az Alba Fehérvár Szolnok elleni hazai meccsének kezdetén gyászszünettel emlékeznek a sportolóra. Székesfehérvár Önkormányzata ezúton is részvétét nyilvánítja szeretteinek.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 11 / 1455