Kezdőlap arrow Kék hírek
Kék hírek
Biztonságban az ünnepi időszakban Nyomtatás E-mail
Írta: Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó százados   
2014. december 08.

Image

Az adventi időszak alatt a hagyományoknak megfelelően az otthonokban gyertyát gyújtanak, ezzel is felkészülve a karácsony szellemiségére. Az égő gyertya, mécses használata komoly veszélyt hordoz magában. A lángja, magas hőmérsékletéből adódóan képes meggyújtani a környezetében lévő éghető anyagokat. Szomorú statisztika, hogy az ünnepek időszakában megemelkedik az otthonokat pusztító tűzesetek száma, azonban a következő egyszerű szabályok betartásával valóban csak a családra kell koncentrálni a szeretet óráiban.
Tovább...
 
Most lehet égetni! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. november 04.

Image

A Polgármesteri Hivatal tájékoztatja az érintetteket, hogy a kommunális hulladékszállítási közszolgáltatásba bevont (belterületen) az avar és növényi hulladék nyílttéri égetése november 3. napjától november 7. napjáig 08:00 és 20:00 között megengedett.
Tovább...
 
HARMADFOKÚ, PIROS FIGYELMEZTETÉS Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. október 21.

Image

Az Országos Meteorológiai Szolgálat többek között harmadfokú, piros figyelmeztető előrejelzést adott ki október 22-re, szerdára, Fejér megye területére. A figyelmeztetés alapján a széllökések meghaladhatják a 110 kilométer/órás sebességet. A szél mellett a várható csapadékmennyiség 24 óra alatt meghaladhatja a 30 millimétert, amely a másodfokú, narancssárga figyelmeztetési szintet jelenti.
Tovább...
 
TISPOL ellenőrzések eredményei Fejér megyében Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. október 15.

Image

A közlekedésrendészeti akció során a rendőrség Fejér megyében is elsősorban a tehergépjárműveket, autóbuszokat, illetve azok vezetőit ellenőrizte.
Tovább...
 
MŰKÖDIK MÁR AZ ÉJJELLÁTÓ TÉRFIGYELŐ A PETŐFI PARKBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2014. október 13.
Elkészült és tesztüzemben ugyan, de már tökéletesen működik a Petőfi parkban az új térfigyelő kamera. Az Önkormányzat Informatikai Központ által felszerelt kamera képe este is tökéletesen felismerhető arcképet képes adni. A parkba azért volt szükséges ilyen komoly térfigyelő kamera felszerelése, mert éjszaka a park csendje a garázdákat is vonzza, akik nem egyszer okoztak már kárt a park korábban elkészült részén. A kamera az új szoborcsoportot is állandóan figyeli – tájékoztatott Székesfehérvár Városgondnoksága.
Tovább...
 
Tájékoztató az avar- és kerti hulladékégetésről Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2014. október 13.

Image

Október 1-jétől október 15-ig 08.00 és 10.00 óra, valamint 16.00 és 19.00 óra között lehet avart és növényi hulladékot égetni a kommunális hulladékszállítási közszolgáltatásba be nem vont ingatlanon, Székesfehérváron.
Tovább...
 
Átvették az önkéntes tűzoltók az új szakfelszereléseiket és védőeszközeiket Nyomtatás E-mail
Írta: Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó százados   
2014. október 10.

Image

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség közös pályázatán 2014-ben huszonkét önkéntes tűzoltó egyesület indult és kapott támogatást Fejér megyében. A tűzoltó szakfelszereléseket és védőeszközöket ma vették át, Székesfehérváron, a megyei igazgatóságon.
Tovább...
 
Terelések és lezárások a 10. Fehérvári Lecsófőző Vigasság idején Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2014. szeptember 19.

Image

Már mától zajlanak a 10. Fehérvári Lecsófőző Vigasság helyszíni előkészületei, így több terület lezárására kerül sor, amelyeket a csatolt térképen feltüntettek a szervezők. Számos helyi és helyközi autóbuszjárat terelőútvonalon közlekedik majd a hétvégén, ezek részletes leírása is olvasható az alábbi közleményben. A szervezők azt kérik, hogy a rendezvényhelyszínektől távolabb rakják le autóikat az érkezők és inkább gyalogosan közelítsék meg a Dózsa György utca, valamint a Zichy liget környékét.
Tovább...
 
Elsőfokú belvízvédelmi készültség Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. szeptember 03.

Image

A kialakult belvízhelyzetre tekintettel elsőfokú belvízvédelmi készültséget rendelt el a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság. Székesfehérvár polgármestere ezúton tájékoztatja a városban élőket, hogy a védekezésben érintett szakmai szervezetek egymással együttműködve mindent megtesznek azért, hogy a közelmúltban lehullott nagy mennyiségű csapadék ne veszélyeztesse a mélyebben fekvő városrészeket.
Tovább...
 
Mustgáz  veszélyes is lehet a szüreti időszak Nyomtatás E-mail
Írta: Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó százados   
2014. szeptember 02.

Image

Ősszel kezdetét veszi a szüret időszaka, ilyenkor jellemző veszélyforrás a mustgáz. Évente mintegy ötven alkalommal riasztják a katasztrófavédelem tűzoltóit mustgáz miatt, gyakran halálos kimenetelű balesethez is vezethet a figyelmetlenség.
Tovább...
 
Villám csapott a kazalba Nyomtatás E-mail
Írta: Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó százados   
2014. szeptember 02.

Image

Szalmakazalba csapott a villám Aba Belsőbáránd közelében, egy mezőgazdasági területen. Már a bejelentésből kiderült, hogy vízhiányos területen csaptak fel a lángok, ezért a székesfehérvári hivatásos tűzoltók három gépjárművét riasztották az esethez. A területen összesen hat kazalban 2500 darab bálát tároltak, amelyekett közvetlenül veszélyeztetett a tűz.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 11 / 1184