Kezdőlap arrow Kék hírek
Kék hírek
Áramszünettel indul a hét Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. július 06.
Az E.ON tájékoztatása szerint, az általuk a szolgáltatás minőségének javítása miatt végzett karbantartási munkákhoz kapcsolódóan július 6-án és július 7-én, hétfőtől keddig Székesfehérvár több utcájában áramszünet lesz.
Tovább...
 
A szén-monoxid-mérgezés nyáron is létező veszély Nyomtatás E-mail
Írta: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados   
2020. július 02.
Sokan a fűtési szezonhoz kötik ezeket az eseteket, holott több háztartásban egész évben gázüzemű, fali vízmelegítővel, kazánnal állítják elő a meleg vizet, így a szén-monoxid-mérgezés veszélye egész évben fenyeget. Fontos, hogy klímát, páraelszívót, vagy beépített szagelszívó-ventilátort szakember telepítsen, hiszen ezek együttes használata is befolyásolja a lakás légáramlását. A nyári melegben lecsökkenhet a kémény huzathatása, így fokozott a veszélye annak, hogy visszaáramlik a szén-monoxid a lakótérbe.
Tovább...
 
In memoriam Kovács József Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. június 23.
Újabb pótolhatatlan veszteség érte Székesfehérvár kulturális életét. Életének 83. esztendejében elhunyt Kovács József népművelő, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház korábbi igazgatója.
Tovább...
 
Áramszünet lesz a Havranek József utcában Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. június 22.
Az áramszolgálatatás javítása érdekében karbantartási munkát végez az E.ON. Emiatt áramszünet lesz június 23-án, kedden és június 24-én, szerdán Székesfehérváron a Havranek József utcában.
Tovább...
 
Székesfehérváron már most is tilos az égetés! Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. június 05.
Sokan érdeklődnek a Környezetvédelmi Irodán az avar és kerti zöldhulladék égetésének helyi szabályairól, a héten elfogadott törvénymódosítási javaslat kapcsán. Országosan jövő évtől tiltják majd ezt a tevékenységet, Székesfehérváron azonban már most január elseje óta tilos az égetés.
Tovább...
 
In memoriam Dr. Dienes Ottó Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. június 01.
Szomorú szívvel adjuk hírül a közösségünket ért újabb veszteséget: 84. évében elhunyt Dr. Dienes Ottó Pro Civitate-díjas és a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatával kitüntetett tanár, író.
Tovább...
 
Szombaton lezárás lesz a Várkörúton Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2020. május 28.
Daruzási munkák miatt szombaton lezárják a Várkörutat a Nemzeti Emlékhely körforgalomtól a Petőfi utcáig. Az autóbuszok módosított útvonalon közlekednek, kérik a lakosság türelmét és körültekintő tervezését.
Tovább...
 
Forgalom- és parkolási korlátozás a Belvárosban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. május 01.
Május elsejétől napközben korlátozzák a parkolást a Belvárosban. A Bartók Béla téren és a környékbeli utcákban változik a forgalmi rend.
Tovább...
 
Előzze meg a konyhatüzet! Nyomtatás E-mail
Írta: Szabó-Bisztricz Anett   
2020. április 29.
A járványügyi helyzet miatt az emberek nagy része több időt tölt otthonában, az éttermek, szórakozóhelyek korlátozott nyitva tartása, majd bezárása miatt megnövekedett a konyhában sütéssel, főzéssel töltött idő. A tűz keletkezése szempontjából a konyha az egyik legkockázatosabb helyiség.
Tovább...
 
Sikeresen pályáztak a Fejér megyei önkormányzati tűzoltóságok Nyomtatás E-mail
Írta: Szabó-Bisztricz Anett   
2020. április 28.
Harmadik alkalommal indulhattak az önkormányzati tűzoltóságok a katasztrófavédelem pályázatán. Az eljárás felgyorsult, így a tűzoltóságok idén korábban juthatnak az elnyert támogatási összeghez. Fejér megye mind a négy önkormányzati tűzoltósága nyert az eszközfejlesztési pályázaton.
Tovább...
 
Tartósan vízhiányos időszak van Nyomtatás E-mail
Írta: Katasztrófavédelem   
2020. április 24.
A vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 15/C. § (9) bekezdése alapján a Hivatalos Értesítő 21. számában április 20-án a belügyminiszter közzétette, hogy kezdetét vette az úgynevezett tartósan vízhiányos időszak. Az aszályos időszakkal összefüggésben életbe lépnek a vízkészletjárulékkal kapcsolatos speciális szabályok. A vonatkozó törvényi szabályozás alapján nem kell a vízhasználónak vízkészletjárulékot fizetnie tartósan vízhiányos időszakban az öntözés, halgazdálkodás és rizstermelés során felhasznált víz mennyisége után.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 11 / 1667