Kezdőlap arrow Kék hírek
Kék hírek
Feloldották a tűzgyújtási tilalmat Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. augusztus 28.

Image

A nagy hőség megszünte után feloldotta a július 3-án, országosan elrendelt általános tűzgyújtási tilalmat a Földművelésügyi Minisztérium.
Tovább...
 
Tűzoltóautó kezeléséből vizsgáztak Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Szabó-Bisztricz Anett   
2015. augusztus 26.

 ImageKihelyezett tűzoltótechnika-kezelői típusvizsgát tartott a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokságon. A tűzoltók a Heros-Renault Aquadux-X3000 gépjárműfecskendő működtetéséről adtak számot. Az írásbeli feladatban a jármű főbb műszaki paramétereiről, tulajdonságairól kellett beszámolniuk, míg a gyakorlati részben a beépített szivattyú kezelését mutatták be.

Tovább...
 
Kutyusok a vödörben Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. augusztus 26.

Image

Dunaújváros térségében, az M6-os autópálya rendőrei járőrözésük során egy vízelvezető árokban kiskutyákat találtak.
Tovább...
 
Lezárják a Horog utca egy szakaszát Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2015. augusztus 25.

Image

A Széphő Zrt. által végzett távhővezeték-kiváltás kapcsán teljes útzárat vezetnek be a Horog utca Bakony utca – Cserepes köz közötti szakaszán 2015. augusztus 25-én, kedden 07.00 órától augusztus 26-án, szerdán 16.00 óráig.
Tovább...
 
Szemtanúkat keres a rendőrség Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. augusztus 25.

Image

Dunaújvárosban, a Szórád Márton úton rabolt ki egy asszonyt egy 29 éves elkövető 2015. augusztus 23-án délután. Egy ismeretlen férfi a sértett segítségére sietett. A férfit és a vele sétáló hölgyet a rendőrök tanúkihallgatás céljából keresik.
Tovább...
 
LAKÓ-PIHENŐ ÖVEZET - ÖN ISMERI A SZABÁLYOKAT? Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. augusztus 18.

Image

Kevesen tudjuk, hogy a lakó-pihenő övezetekben azon túl, hogy a megengedett maximum sebesség 20 km/óra, az egyenrangú kereszteződésekben a jobbkéz-szabály érvényes, nem lehetséges az átmenő forgalom és maximum 3.5 tonnás járművek hajthatnak be ezekbe az övezetekbe. „A szabályok betartása és az egymásra odafigyelés nem nagy dolog, de alapja egy jobb világnak.”
Tovább...
 
Fokozott ellenőrzés Nyomtatás E-mail
Írta: Rendőrség   
2015. augusztus 12.

Image

Fejér megye közútjain 2015. augusztus 12. napon 13 óra és 19 óra közötti időben fokozott rendőri jelenlétre kell számítani.
Tovább...
 
Vasárnap éjfélig meghosszabbították a hőségriasztást Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. augusztus 12.

Image

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatait, valamint az Országos Közegészségügyi Központ szakmai javaslatát figyelembe véve 2015. augusztus 16-án, vasárnap éjfélig meghosszabbította a harmadfokú hőségriasztást az Országos Tisztifőorvos. A hőhullám hatásainak csökkentése érdekében érvényben maradnak azok az intézkedések, amelyeket Székesfehérvár polgármestere hozott, és továbbra is locsolják a főbb közutakat a város területén.
Tovább...
 
Tűzmegelőzés a szabadban Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. augusztus 11.

Image

Az időjárás továbbra is kedvez a szabadtéri tüzek kialakulásának, hiszen jelenleg is hőségriasztás van elrendelve. A száraz és rendkívül meleg idő miatt továbbra is országos tűzgyújtási tilalom van érvényben.
Tovább...
 
Elhunyt Czeizel Endre Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. augusztus 11.

Image

81 éves korában elhunyt Czeizel Endre - tájékoztatta a sajtót az orvos-genetikus lánya, Czeizel Barbara. Az ismert tudós leukémiás volt - erre 2013-ban derült fény, amikor nyíltan beszélt róla. Már a 70-es években hatalmas ismertségre és népszerűségre tett szert amikor először jelent meg a televízióban ismeretterjesztő műsoraival. Legfőbb kutatási területe a genetika és a veleszületett rendellenességek megelőzése volt. 2014-ben mutatták be a kutatásaira épülő vitamint, amely fokozott védelmet nyújt terhesség alatt a babának és az anyának.
Tovább...
 
Újabb hőségriasztás lép életbe Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2015. augusztus 05.

Image

Szerdán 00.00 órától másodfokú hőségriasztást adott ki az Országos Tisztifőorvos 2015. augusztus 10-én, hétfőn éjfélig. Székesfehérváron több helyen segítik a hőség elviselését vízosztással, tűzcsapokra felszerelt ivókutakkal és klimatizált, illetve hűvös helyek megnyitásával.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 11 / 1266