Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek
Kék hírek
Hóesés, síkos utak, gépjárművek az árokban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 09.

ImageKatasztrofálisnak mondható a közlekedési helyzet Fejér megyében (is) az útviszonyokat tekintve. Éjszaka hatalmas hófelhő érte el térségünket, s bár már nem hull a csapadék, nyomai még igencsak láthatóak: Székesfehérvár és Tatabánya között 20 cm-es hó lepi az utakat, a hókotrók sokhelyütt nem járnak (még), s több gépkocsi és autóbusz is az árokba csúszott. Majk és Kőhányás között nagyon lassan lehet csak haladni, a vártnál is nagyobb a torlódás. Egyik olvasónk e területen járva, 8 óra után pár perccel küldte el szerkesztőségünknek az alább látható felvételt egy "kisiklott" autóbuszról.

Tovább...
 
2008 káresetei képekben és számokban Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2009. február 05.

ImageTavaly közel ugyanannyi esetben kérték a székesfehérvári tűzoltók segítségét, mint a korábbi esztendőben. A vonulások száma 2008-ban 1115 volt. 2007-hez képest tavaly a tűzesetekhez viszonyítva valamivel emelkedett a műszaki mentések száma. 2008-ban a téves jelzések száma csökkent, a vaklármáké megegyezett a 2007-es adatokkal.

Tovább...
 
Traffipaxok Fejér Megyében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 04.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság februári traffipax-előjelzésére bizonyára sokan kíváncsiak, így alább közzétesszük a listát. Ne feledjék azonban, hogy nemcsak a megjelölt útszakaszokon találkozhatnak rendőri ellenőrzéssel! Igyekezzenek hát betartani a közlekedési szabályokat – s nemcsak a megszegésért járó büntetés miatt, hanem saját és mások testi épségének, valamint a káresemények elkerülése végett is!

Tovább...
 
Autótűz Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2009. január 30.

ImageKigyulladt személygépkocsihoz riasztották a székesfehérvári tűzoltókat csütörtökön hajnalban. Székesfehérváron egy családi ház udvarán egy Volvo személygépkocsi utastere égett. A lángokat a lakóknak a tűzoltók kiérkezése előtt sikerült megfékezniük. A tűzben az utastér egy része kiégett. Személyi sérülés nem történt. A tűz keletkezésének okát vizsgálják.

Tovább...
 
Vádemelés a pátkai "Molotov-ügyben" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 28.

ImageA Fejér Megyei Főügyészség vádat emelt azon három polgárőr ellen, akik – minden valószínűség szerint - 2008. június 3-án Molotov-koktélt dobtak három családi házra Pátkán. (Az eset során személyi sérülés nem keletkezett.) Az épületekben élő romák akkor azt állították, hogy a polgárőrök voltak a tettesek, a helybeli lakosok viszont ezt nem akarták elhinni, és a helyi képviselő-testület még egy kiáltványt is megfogalmazott rendkívüli ülésén, amelyben aláírás-gyűjtésre szólította fel a polgárdiakat arra vonatkozóan, hogy kiállnak a polgárőrök ártatlansága mellett.

Tovább...
 
Korlátnak ütközött egy Subaru az M7-esen Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2009. január 27.

ImageSzalagkorlátnak ütközött egy személygépkocsi hétfőn délben az M7-es autópályán. A Siófok felől Székesfehérvár felé haladó Subaru a szabadbattyáni lehajtó után a külső szalagkorlátnak ütközött, majd a szélső sávban keresztbe fordulva állt meg. Az autó akkumulátora az ütközéskor kirepült a kocsiból. A Subarut vezető nőt a mentők kórházba szállították.

Tovább...
 
Pincetűz a Nyárfa utcában Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2009. január 26.

ImageKigyulladt egy családi ház pincéje vasárnap hajnalban Székesfehérváron. A Nyárfa utcában lévő családi ház körülbelül 15 négyzetméteres pincéjében a vegyes tüzelésű kazán körül felhalmozott papír és a begyújtáshoz használt tárgyak égtek. A tűzoltók légzőkészülékben mentek le a ház alatti helyiségbe, ahonnan sűrű füst ömlött ki. A lángokat sikerült hamar megfékezni. A pincéből a tűzoltók egy kemping gázpalackot hoztak ki. Személyi sérülés nem történt.

Tovább...
 
Szántóföldön állt meg egy Chevrolet Zámoly közelében Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2009. január 25.

ImageKözlekedési balesethez riasztották a székesfehérvári tűzoltókat szombaton délután. Zámoly és a Csákberény-Gánt-Csákvár elágazó között egy Chevrolet Lacetti lehajtott az útról, többször átfordult, végül a vízelvezető árok mellett, a szántóföldön a kerekein állt meg. Az autó jobb első és jobb hátsó kereke kitörött. A Chevrolet-t vezető férfit a mentők az elsődleges adatok alapján súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Tovább...
 
Megsüllyedt egy kisteherautó Fehérvár határában Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2009. január 24.

ImageAutóalkatrészeket szállító kisteherautó süllyedt meg csütörtökön délután a 7-es főúton Székesfehérvár határában. Az M7-es lehajtó előtt az Agárd felé tartó Fiat Ducato az útpadkán megsüllyedt és elakadt. A tűzoltók egy gépjárműfecskendő és a daru segítségével - a kisteherautót két oldalról megtartva - húzták vissza az útra az elakadt járművet. A mentés idejére néhány percig teljes útzárra volt szükség a 7-es főút ezen szakaszán. Személyi sérülés nem történt.

Tovább...
 
Kutyák alatt szakadt be a jég Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 22.

ImageBiztonságosnak látszik ugyan a tavakat borító jégtakaró, ám sok esetben nem hihetünk a szemünknek és a csúszkálási vágytól elvakult bíráló-képességünknek. A székesfehérvári Bányatóba két kutyus is „beleesett” kedd délután – még az ő súlyukat sem bírta el a jég! Az egyik magától ki tudott menekülni, a másikat pedig (egy rotweilert) a tűzoltók húzták ki. Dugólétrákat fektettek le, s kötélbiztosítással mentették meg a rémült és vacogó állatot.

 
Busszal ütközött egy autó a 62-es főúton Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2009. január 21.

ImageAutóbusszal ütközött egy személygépkocsi kedden kora este a 62-es főúton, Seregélyes-Szőlőhegy és Szabadegyháza között. A személygépkocsi sofőrje a roncsok közé szorult, őt a tűzoltók szabadították ki. A buszon utasok nem voltak.

Tovább...
 
<< Első < Előző 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1959 - 1969 / 2094