Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek
Kék hírek
Fagyott  de még nem biztonságos Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 11.

Csábítóan hívogatja ugyan a Velencei-tó jege a korcsolyázni vágyókat, ám nem árt az óvatosság: a tó közepéig még nagyon veszélyes bemenni, hiszen néhol a kettő centimétert sem éri el a jégvastagság. Az északi részen helyenként három centiméteresre is megduzzadt a jég – a váltakozó vastagság és a jégbuckák miatt csak a kijelölt helyeken ajánlatos csúszkálni. Ez Gárdonynál az Agárd napsugár és Pop-strand előtti teret foglalja magába.

 
Beszakadt a Velencei-tó jege egy férfi alatt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 09.

Jól van az az 55 éves férfi, aki alatt ma beszakadt a Velencei-tó jege. Az említett úr az északi partnál próbált siklani a jégen, amikor egy – valószínűsíthető – hőforrás felé ért és a vízbe szakadt. A kialakult lékből egy tőle nem messze lévő férfi húzta ki síbotjával. A balesetet viszonylag jó állapotban vészelte át: mindössze tíz percet tölthetett az egy Celsius-fok körüli vízben, így a teste egy kicsit lehűlt ugyan – a mentősök speciális fóliába burkolva normalizálták testhőmérsékletét – ám, „különösebb baja” nem esett.

 
Garázstűz Szabadbattyánban Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2009. január 09.

ImageCsaládi házzal egybeépített garázs gyulladt ki csütörtökön reggel Szabadbattyánban, a Petőfi utcában. A székesfehérvári tűzoltóság két gépjárműfecskendővel és a vízszállítóval vonult a tűzesethez. A tűzoltók kiérkezése előtt a garázsban parkoló személygépkocsit kitolták, és a lakók is elhagyták az épületet. A körülbelül 30 négyzetméteres garázs teljes terjedelmében égett, s a lángok átterjedtek a garázs fölötti, tetőtér-beépítéses szobák ablakkereteire és tetőszerkezetére.

Tovább...
 
Trabant borult fel Csákvár és Lovasberény között Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2009. január 07.

ImageKözlekedési balesethez riasztották a székesfehérvári tűzoltókat szerdán reggel. Csákvár és Lovasberény között egy Trabant az úttól körülbelül két méterre a szántóföldön fejtetőre borult. Az autót vezető nőt a mentők súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A Trabantot a tűzoltók állították kerekeire és áramtalanították. A balesethez a tűzoltóság egy gépjárműfecskendővel és a műszaki mentőszerrel vonult.

Tovább...
 
Táblának ütközött egy autó a Szent Flórián körúton Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2009. január 06.

ImageKözlekedési balesethez riasztották a székesfehérvári tűzoltókat pénteken este. Székesfehérváron a Szent Flórián körúton, a Palotai úti körforgalom előtt egy Lada Samara az út menti árokba hajtott, ahol kidöntötte a három lábon álló jelzőtábla középső oszlopát. Az autóban elöl utazó, könnyebben sérült nőt a tűzoltók szabadították ki a kocsiból. A sofőrnek nem esett baja. A balesethez a székesfehérvári tűzoltóság egy gépjárműfecskendővel és a műszaki mentőszerrel vonult.

Tovább...
 
Ikerház gyulladt ki az Öreghegyen Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2009. január 03.

Újév első napján, január 1-jén, hajnali 1 óra 29 perckor még javában folytak a munkálatok a pákozdi tűzesetnél, amikor újabb jelzés érkezett az ügyeletre. Székesfehérvár Öreghegy városrészében egy tetőtér-beépítéses ikerház egyik felének tetőszerkezete kapott lángra. Személyi sérülés nem történt.

Tovább...
 
Hajléktalanok lakta épület kapott lángra a Szedres dűlőn Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2009. január 03.

ImageJanuár 1-jén délben újabb tűzesetről érkezett jelzés. Székesfehérváron, a Szedres dűlőn egy régi családi ház gyulladt ki, amelyet hajléktalanok laktak. Az épület egyik szobájában ágymatrac és ruhaneműk égtek. A ház füsttel telítődött. A mentők egy nőt és egy férfit égési sérülésekkel és füstmérgezéssel kórházba szállítottak, őket a házon kívül az épület bejáratánál találták meg a tűzoltók a kiérkezéskor. A lángokat a tűzoltók fékezték meg.

Tovább...
 
Tűzesetek Újévkor Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2009. január 01.

ImageMozgalmasan telt a szilveszter és az Újév kezdete a székesfehérvári tűzoltóknak. Egy égő nádtetős parasztház oltása közben köszöntött rájuk az Újév, s nem sokkal később hajnalban Székesfehérváron kérték a segítségüket, ahol egy ikerház kapott lángra. Január elsején délben pedig a Szedres dűlőn gyulladt ki egy hajléktalanok lakta ház.

Tovább...
 
Tűz a Szárcsa Csárdában Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2008. december 29.

ImagePorig égett egy szauna a Szárcsa Csárda és Fogadó földszintjén szombaton délután. A tűzben az épület sűrű füsttel telítődött. A tűzoltók az épület egyik emeleti szobájából egy férfit és egy nőt mentettek ki. Személyi sérülés nem történt.

Tovább...
 
Romantikus eljegyzés Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 27.

Egy mélygarázsban keletkezett tűzesethez sietett védőruhába öltözve, fényképezőgéppel a kezében Bisztricz Anett, a Székesfehérvári Tűzoltóság szóvivője – akinek tudósításaival honlapunk olvasói is gyakran találkozhatnak a Fehérvári Hírek oldalain -, ám a lángok és a füst helyett egy eljegyzési gyűrű várta. Kovács Zsolt tűzoltó főtörzsőrmester, akivel két és fél éve szerettek egymásba, ezen a „szokásosnak” egyáltalán nem nevezhető módon kérte meg szíve hölgye kezét...

 
Tűzoltós karácsony a csecsemőotthonban Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2008. december 26.

ImageAjándékokkal lepték meg a székesfehérvári tűzoltók a székesfehérvári csecsemőotthon apró lakóit december 23-án. A csecsemőotthon karácsonyfáját idén a tűzoltók ajánlották fel, és ők, valamint családtagjaik díszítették fel. A nem sokkal később kezdődő ünnepségen a szabadnaposokon kívül már a teljes szolgálati csoport részt vett. A családias rendezvényen a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének székesfehérvári alapegysége a tűzoltók felajánlásaként két gyermekülést ajándékozott az intézménynek.

Tovább...
 
<< Első < Előző 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1981 - 1991 / 2095