Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Gólzáporos győzelem, playoff hangulat
Gólzáporos győzelem, playoff hangulat Nyomtatás E-mail
Írta: Cs. T.   
2012. január 08.

ImageA Sapa Fehérvár AV19 csapata egy kilenc gólt hozó találkozón gyűrte le a Moser Medical Graz 99ers együttesét és újabb nagy lépést tett a rájátszásba jutás felé!

 

Sapa Fehérvár AV19-Moser Medical Graz 99ers: 6-3 (1-1, 2-0, 3-2)

Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 3500 néző, vezette: Dremelj, Trilar, Lesnjak, Siegl Sapa Fehérvár AV19: Bálizs - Horváth, Durco, Sofron, Vas, Ladányi, DaCosta, Pratt, Palkovics, Ryan, Mihály, Sille, Orbán, Magosi, Sikorcin, Benk, Láda, Nagy, Tóth A. Vezetőedző: Kevin Primeau

Moser Medical Graz 99ers: Weinhandl - Jarret, Bisaillon, Lysak, Blatny, Dahlman, Klimbacher, Lembacher, Iberer, Latendresse, Harand, van Ballegooie, Reinthaler, Lefebvre, Ganahl, Woger, Wilfan, Moderer, Maier Vezetőedző: Mario Richer Gólszerzők: Ryan, Vas, Láda, Palkovics, Ladányi, Sofron, illetve Lysak, van Ballegooie, Blatny

A találkozó előtt fél órával már tömve volt az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, igazi rájátszás hangulat uralkodott a Raktár utcában. A mérkőzés előtt Harlan Pratt szülei végezték el a korongbedobást, akik a karácsonyi ünnepekre érkeztek hazánkba. A bemelegítő fehérváriak között ott volt a betegségéből felépülő Orbán Attila és Nagy Gergő, sőt a kispadra már leülhetett Adam Munro is. Az új szerzemény - Chad Klassen - ezúttal még civilben figyelte újdonsült társait.

A szurkolók jókedvét tovább fokozta a Sapa, hiszen azonnal nekirontottak ellenfelüknek Mihályék. Ryan első ziccerét még hárította Weinhandl, de a pakk DaCostához került, aki lőtt és a kapusról kipattanó korongot Ryan már a hálóba pofozta (1-0). Villámrajt! Továbbra is támadásban maradt a Fehérvár, Horváth lövését kellett fognia az osztrákok hálóőrének. Egy emberelőny jelentette az esélyt az előny növelésére, de kis híján a graziak egyenlítettek: egy korongvesztés után Lysak helyzetét fogta bravúrral Bálizs.

Az Ördögök letámadása tökéletesen működött, a legtöbbször szinte azonnal visszaszerezték a korongot Silléék. Újabb fehérvári emberhátrány következett, de Bálizs bravúrjai megmentették a csapatot a góltól. Egyenlő létszámnál Sofron kiugrását fogta a grazi kapus, majd Vas éles szögből leadott lövését is hárította. Újabb hátrány következett, de Ladányi korongot szerzett, sajnos azonban csak a kapuvasat trafálta telibe. A 20. percben a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, Bálizs hiába védett kétszer is, harmadszorra - Lysak lövésénél - már ő is tehetetlennek bizonyult (1-1).

A második húsz percet így azzal a kellemetlen érzéssel kezdhettük, hogy hiába uraltuk az első harmadot mégis döntetlen állásról folytatódott a találkozó. Sofron és Durco összjátéka volt az első veszélyes akciónk, majd Láda fordult kapura, de passzát Tóth Adrián nem tudta a hálóba juttatni. Ezután magukhoz tértek Ibererék és Bálizs minden tudására szükség volt, hogy ne kerüljünk hátrányba. Dahlmann kapu elé lőtt korongja volt a legveszélyesebb lehetőség, de a Blatny ütőjéről gólba tartó korongot "Brunya" szenzációs reflexszel hárította.

Nem a fehérvári volt ekkor a jobban játszó csapat a jégen. Szerencsére a 33. percben Vas Marci a legjobbkor ragasztott hatalmas gólt a bal kapufa mellé (2-1). Három percre rá pedig az ismét centert játszó Láda került helyzetbe és csatárokat megszégyenítő magabiztossággal lőtte a hálóba első EBEL gólját (3-1). A záró játékrészt így két gólos fórral és ráadásul emberelőnyben kezdhettük. Sőt, van Ballegooie buta szabálytalansága miatt ez kettős előnyre változott. Majd az egyik kiállítás letelte után Klimbacher is mehetett a büntetőpadra, így továbbra is öt a háromban támadhattunk.

Kevin Primeau ki is kérte az idejét, de sokáig csak helyzetekig és kapuvasig jutott a Sapa, mígnem - immár szimpla előnyben - egy kapu előtti kavarodás után Palkovics kotorta a korongot a hálóba (4-1). Eldőlni látszott a találkozó, de az osztrák csapat nem adta fel. Van Ballegooie emberelőnyből szépített (4-2). Újra megélénkült a mérkőzés: Ganahl-t állították ki két percre és ezt az előnyt is gólra váltottuk Ladányi révén. Durco lövése az egyik bekkről oldalra pattant, a születésnapos "Godó" pedig óriási erővel zúdította azt Weinhandl kapujába (5-2). Nem sokáig tartott a három gólos fór, Horváth kiállítása során a pakkot Blatny gyötörte közvetlen közelről a fehérvári kapuba (5-3). Futószalagon jöttek a grazi helyzetek, míg a Sapa gyors kontrákkal veszélyeztetett.

Egy ilyen megugrás során Sofron tette el a korongot Weinhandl mellett eldöntve ezzel a mérkőzést, az extázisba került szurkolósereg legnagyobb örömére (6-3). Ezzel a győzelemmel ismét egy lépéssel közelebb kerültünk a rájátszásba jutáshoz. Szép volt fiúk! Mint ismeretes, a találkozó folyamán a Sapa Fehérvár AV19 szurkolói összefogtak, hogy sikerüljön összegyűjteni a klubra kirótt 3000 eurós büntetést.

Örömmel és büszkeséggel adjuk közre a szurkolók ezzel kapcsolatos közleményét:

"A mai mérkőzésen bebizonyosodott, hogy mi, a szurkolók újra képesek vagyunk összefogni! A bejáratnál már jóval a kezdés előtt szépen gyűltek a felajánlások, ki euróban, ki forintban dobta be az erre szánt összeget. Örömteli volt egy harmadon keresztül számolni az összegyűlt pénzt, ami végül a klubra kirótt büntetés legnagyobb részét már fedezi. Összesen 340.000 forint és 1200 euró gyűlt össze. Továbbra sem vagyunk telhetetlenek és hiszünk a sok kicsi sokra megy elvben. A csapat január 13-i mérkőzésén újra kitesszük az urnát a bejárathoz, hiszen sok megkeresés érkezett hozzánk, hogy a kezdési időpont miatt a Graz 99ers ellen sokan nem tudtak eljönni. Mindenkinek szeretnénk megadni a lehetőséget, hogy támogatni tudja a kezdeményezést. Az összefogásunk erejét az is jellemzi, hogy Szolnokról, Hatvanból és az ország több pontjáról is jelezték a Sapa Fehérvár AV19 szurkolói, ők is támogatnak bennünket. Mindenkinek köszönjük az eddigi segítséget és támogatást! Hajrá, Volán!"

A Sapa Fehérvár AV19 ezúton köszöni minden tisztelt szurkolójának, aki felajánlásával hozzájárult a pénzösszeg összegyűjtéséhez!

Mestermérleg, Kevin Primeau: Jól játszottunk ezen a nagyon fontos mérkőzésen. Az elején kicsit idegesek voltak a fiúk, a korai gólunk azonban jótt tett. Nem kényelmesedtünk el, végig fókuszáltunk, így sok gólt lőve győztünk. Figyelembe véve a sok hiányzót, ez a teljesítmény igen biztató a jövőre nézve.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >