Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A szakszerű segítségnyújtást oktatják
A szakszerű segítségnyújtást oktatják Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2012. január 11.

ImageVáratlan rosszullétek, vagy balesetek esetén jöhetnek jól azok az ismeretek, amiket most négy órányi szabadidejét erre fordítva bárki elsajátíthat. Gyakorlatorientált elsősegélynyújtó tanfolyamokat szervez az év során Székesfehérvár Önkormányzata, amik diákoknak és felnőtteknek egyaránt szólnak. A programról sajtótájékoztatón számoltak be.

 

A Kossuth Lajos Általános Iskolában az első diákcsoport ma délelőtt elvégezte azt az elsősegélynyújtó tanfolyamot, amit Székesfehérvár Önkormányzatának kezdeményezésére a Humán Szolgáltató Intézet szervez. Tapasztalt mentőtisztek tartják a gyakorlatorientált képzést, aminek célja, hogy minden családban, vagy kisebb iskolai közösségben legyen olyan személy, aki egy rosszullét, vagy baleset esetén segíteni tud a mentő, vagy az orvos megérkezéséig.

"A város egészségfejlesztési tervéhez szervesen kapcsolódik ez a program, amit az Alcoa Alapítvány tizenötezer dollárral támogat. Egész évben zajlanak majd a tanfolyamok, amikre a 7. és 8. osztályos, valamint a középiskolás diákokat, illetve a felnőtteket is várjuk." - mondta el Östör Annamária.

Az egészségügyi tanácsnok kiemelte, hogy ő maga is részt vett az első tanfolyamon, így gyakorlati tapasztalatok alapján tudja ajánlani mindenkinek. A négy órás képzést "házhoz is viszik" a szervezők, azaz a tanulóknak saját iskolájukban, a felnőtteknek pedig akár munkahelyükön tartják meg az órákat. Emellett a Sarló utcai rendelőintézetben is berendeztek egy oktatószobát.

"A Kossuth Lajos Általános Iskolában négy diákcsoport és négy felnőtt, iskolai dolgozókból álló csoport jött össze." - mondta el Virágné Sziládi Judit.

Az iskolaigazgató fontosnak tartja ezt a képzést, ezért is örül, hogy intézményük elsők között vehet részt a programban. A diákoknak délelőttönként, a tanároknak pedig délutánonként az iskolában tartják meg az oktatók az elsősegélynyújtó tanfolyamokat. Minden érdeklődő csatlakozhat a kezdeményezéshez, hiszen a tanfolyamsorozat folyamatosan zajlik.

Az oktatási intézmények, munkahelyek és magánszemélyek egyaránt a Humán Szolgáltató Intézetnél jelentkezhetnek az Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges  címen, illetve a 22/505-467 telefonszám 101-es mellékén.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >