Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Kiürítették a fehérvári iskolát bombafenyegetés miatt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2012. január 11.

ImageA Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Központi Ügyeletére szerda reggel 07 óra 19 perckor érkezett bejelentés arról, hogy a fehérvári Hétvezér Általános Iskolába éjszaka 01.00 órakor bombával fenyegető e-mail érkezett. A bejelentést az iskola igazgatója tette, aki elmondta, hogy amint elolvasta az üzenetet, egyből telefonált. A fenyegető levélben az állt, hogy az iskola épületében több helyen bombát helyeztek el, és azokat délben fel fogják robbantani.

 

Németh - Kész Mónika r. szds., a FM RFK szóvivője honlapunknak elmondta, hogy a jelzést követően így a Székesfehérvári Rendőrkapitányság valamennyi közterületen szolgálatban lévő járőre az iskolához sietett, aminek megkezdték a kiürítését.

Tekintettel arra, hogy a bejelentés kora reggel érkezett a rendőrségre, és a tanítás még nem kezdődött el, voltak olyan diákok, akik időközben érkeztek szüleikkel az iskolába, így őket a rendőrök hazaküldték. Azokat a gyerekeket és tanárokat, akik az épületben tartózkodtak, megkérték, hogy fáradjanak ki az épületből. Így 07 óra 40 percre az iskola épülete teljesen kiürült. Az udvaron mintegy százan tartózkodtak.

A rendőröknek sikerült időközben felvenni a kapcsolatot a VOK-kal, ahova ideiglenesen elhelyezésre kerültek a tanárok és a diákok. A rendőrök közben megkezdték a környező lakóházak kiürítését is, és lezárták mind a gyalogos, mind a járműforgalom elől az Álmos Vezér, az Előd, a Töhötöm és a Gáza utcát.

Az első három utcából összesen 26 lakóházból 38 lakó hagyta el ideiglenes otthonát. Ők rokonaikhoz, illetve szintén a VOK épületébe mentek. A mozgásukban korlátozott, illetve idős személyeket a rendőrök szolgálati gépkocsikkal szállították át az intézménybe.

A lezárással érintett útszakaszokon a buszközlekedés korlátozása miatt felvették a kapcsolatot a Volán munkatársaival. Az épület átvizsgálását összesen hét bombakutató 09 óra 40 perckor megkezdte. Négy a Székesfehérvári, egy a Gárdonyi, míg kettő kolléga a Bicskei Rendőrkapitányságról érkezett. Közben megindult a nyomozás, melynek során a székesfehérvári nyomozók megkezdték az adat- és információgyűjtést, és már tanúk kihallgatása is megtörtént.

 Az ügyben közveszéllyel fenyegetés miatt indult büntetőeljárás.

 
< Előző   Következő >