Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Szijjártó: Nem alkalmazhat kettős mércét az unió! Nyomtatás E-mail
Írta: hirado.hu   
2012. január 11.

ImageA monetáris tanács tagjainak számát és az alelnökök számát is növelte 2004-ben a kormány, az Európai Unió akkor azonban mindezt nem kifogásolta. A kettős mérce alkalmazása egy tagállam esetében nem helyes, és az Európai Unió által sem követett gyakorlat – jelentette ki Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője az m1 Ma reggel című műsorában.

 

Hozzátette: a hamarosan Brüsszelben tárgyaló Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter tarsolyában nemcsak ez az érv lesz. Arra a kérdésre, hogy Fellegi milyen mandátumot kapott a kormánytól, azt felelte: a miniszter megerősítheti, hogy idén és 2013-ban is 3 százalék alá tudjuk vinni az államháztartási hiányt, és azt is, hogy nyitottak vagyunk mindenről konzultálni.

Mint mondta: a miniszter minden hitelformátumról megállapodhat, amely megerősíti a piaci finanszírozást. A Malévról szólva elmondta: 2003-ban kényszerpályára állították a céget, és bebizonyosodott, hogy ez a pálya finanszírozhatatlan.

Véleménye szerint egy újabb szocialista csontvázról van szó. Hozzátette: a szenzációhajhász írások közé sorolja azt a hírt, miszerint az állam akár fizetne is azért, hogy megszabaduljon a Malévtól.

Arról, hogy az Index hírportál szerint Orbán Viktor miniszterelnök nem írta alá a kormánypolitikát többször is bíráló Majtényi László fiának, Majtényi Györgynek a tanári kinevezését, azt mondta: vannak még az elmúlt évről áthúzódó kinevezési ügyek, ezeket le fogják zárni.

Mindenkitől türelmet, nyugalmat szeretne kérni – fűzte hozzá Szijjártó.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >