Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Fogyatékosság-barát és Valóban Felelős Vállalat
Fogyatékosság-barát és Valóban Felelős Vállalat Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2012. január 11.

ImageFogyatékosság-barát és Valóban Felelős Vállalat elismerésben részesült a Székesfehérváron és Tatabányán több mint 2000 fővel szivattyúmotorokat és szivattyúkat gyártó Grundfos Magyarország Gyártó Kft.

 

A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása terén tíz éves tapasztalattal rendelkező Grundfos csaknem 100 fő fogyatékkal élőt foglalkoztat. 2011-ben speciális oktatási anyagot és "élmény alapú, együttműködést fejlesztő" programcsomagot valósított meg, valamint egy széles körű intézményi együttműködési programot indított a minél sikeresebb toborzás elősegítésére.

A Fogyatékosság-barát munkahely elismerést a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, az American Chamber of Commerce in Hungary, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és a Salva Vita Alapítvány közösen adja azoknak a munkáltatóknak, amelyek vállalják, hogy folyamatosan fejlesztik a fogyatékossággal élő emberek foglalkoztatásával, megtartásával kapcsolatos gyakorlatukat. A díj célja, hogy az álláskereső fogyatékkal élő emberek és a foglalkoztatásukra nyitott munkáltatók egymásra találását elősegítse.

A Magyar Public Relations Szövetség (MPRSZ) CSR Best Practice 2010. pályázatán csupán egyetlen cég érdemelte ki a Valóban Felelős Vállalat kategóriában a zsűri elismerését. A címre azok a cégek pályázhattak, amelyeknél a felelősségvállalás, a fenntarthatóság és az üzleti etika menedzsment szemlélet, rendelkeznek CSR stratégiával, amely minden szinten áthatja napi működésüket, beleértve az általuk gyártott/forgalmazott terméket és nyújtott szolgáltatást. A CSR programokat a stratégia mentén valósítják meg az érdekgazda csoportok bevonásával, folyamatos ellenőrzéssel és visszacsatolással.

"A Grundfos Magyarország Gyártó Kft. szinte a kategória iskolapéldáját nyújtja, komplex és kerek egész a pályázat, a cég felelős üzleti magatartása valóban példaértékű. A CSR minden vonatkozásában érdemi vállalásokat fogalmaz meg és hajt végre működése során, mindezt a válság idején is, következetesen. Szakmailag nemhogy nincs mit kritizálni tevékenységében, de példaértékű az üzletvitel és a felelősség érvényesítése. Csak gratulálni tudunk a Grundfos teljesítményéhez, és örülünk, hogy ilyen értékes gyakorlati példával gazdagodik a CSR hazai elterjesztése érdekében vállalt ismeretterjesztő munkánk. Bízunk abban, hogy a Grundfos példája mind több követőre talál majd a következő években Magyarországon is." - nyilatkozta Szeles Péter, az MPRSZ elnöke.

A Grundfos a 2011. évtől háromfős CSR szervezettel és nagyköveti rendszerrel tudatos keretrendszerben gondolkodva, 2012-től pedig stratégiai szinten, komoly ambíciókkal működteti CSR tevékenységét.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >