Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Megengedhetetlen fenyegetés
Megengedhetetlen fenyegetés Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2012. január 12.

ImageBombariadó volt tegnap reggel a Hétvezér Általános Iskolában. A tanintézményt és a környező utcákat kiürítették, az iskolában tegnap nem is volt tanítás. Székesfehérvár polgármestere elítélte a cselekményt, szavai szerint megengedhetetlen, hogy valaki ily módon veszélyeztesse a gyerekek biztonságát és az oktatás rendjét.

 

A fenyegetésről tegnap reggel értesült a Hétvezér Általános Iskola, a bejelentés szerint az intézményben robbanóanyagot helyeztek el, melyet működésbe fognak hozni. Az iskolát kiürítették, a tanulóknak és a felnőtteknek, összesen 550 főnek el kellett hagynia az épületet, ahol tegnap nem is volt  tanítás.

A gyerekek nagy részét a szülők hazavitték, körülbelül 60 diákot a Videoton Oktatási Központba irányítottak, de oda is folyamatosan érkeztek a szülők a gyerekeikért. A környező utcákat kiürítették, 26 házból összesen 38 főt átmenetileg szintén a VOK-ban helyeztek el, ellátásukról a város önkormányzata gondoskodott.

A rendőrség, a mentők és a katasztrófavédelem munkatársai is a helyszínen voltak és elkezdődött az ügy részletes kivizsgálása.

Székesfehérvár polgármestere elítélte a cselekményt. Dr. Cser-Palkovics András szerint megengedhetetlen, hogy valaki vagy valakik – bármilyen indokból is – ily módon zavarják meg a tanítás rendjét és veszélyeztessék a gyerekek és a pedagógusok biztonságát.

A város vezetője hozzátette: Székesfehérvár Önkormányzata támogatja a hatóságokat az ügy részletes kivizsgálásában és minden segítséget megad, hogy helyreálljon a tanítás rendje a Hétvezér iskolában. Dr. Cser-Palkovics András ezúton is köszönetét fejezte ki a pedagógusoknak és a gyerekeknek, hogy fegyelmezetten, türelemmel viselték az üggyel járó kellemetlenségeket.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >