Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Chad Klassen: "Szeretném élvezni a játékot és az itteni új élményeket" Nyomtatás E-mail
Írta: Cs. T.   
2012. január 12.

ImageÚjonnan igazolt kanadai szélsőnk túl van a bemutatkozáson. Egyelőre még ismerkedik az új társakkal és a csapat játékával, de két mérkőzés alatt is pozitív benyomást tett mind a szurkolókra, mind az edzői stábra.

 

Nem volt könnyű helyzetben a Sapa Fehérvár AV19 újonnan igazolt támadója, Chad Klassen. A Graz elleni mérkőzés napján szállt le a gépe, így értelemszerűen azt a találkozót még kihagyta, de ezután rögtön két idegenbeli rangadón kellett bizonyítania. Azóta már tudjuk, megtette.

Az eddigiek során két különböző sorban is kipróbálta a szakmai stáb: a Linz ellen Palkovics Krisztián és Derek Ryan, a Zágráb ellen Benk András és Kovács Csaba voltak a sortársai.

"Klassen egy kiváló támadó játékos, aki jól kezeli a korongot, de nem riad vissza a test-test elleni küzdelemtől sem. Minden adottsága megvan ahhoz, hogy a későbbiekben egy profi ligában játszhasson" - mondta róla egykor főiskolai edzője, akinek szavait Énekes Lajos is csak megerősíteni tudja: "Chad nagyon jó adottságokkal megáldott támadó, aki mind az előre játékban, mind a letámadásokban nagy segítségünkre lesz. Még keressük, hogy mely társakkal lehet a leghatékonyabb. Az eddigi meccseken jól mozgott. Természetesen szoknia kell az új társakat és az új ligát. Az már most is látható, hogy szeret ütközni és gyorsan reagál a játékhelyzetekre. Nagy hasznára lesz a csapatnak" - mondta csapatunk másodedzője.

Végül lássuk, hogy az érintett maga miként vélekedik az új csapatáról:

- Nem az ismeretlenbe csöppentem, hiszen a fehérvári körülményekről alaposan kifaggattam Derek (Ryan - a szerk.) barátomat. Az EBEL-ről pedig több korábbi ligatársam is ellátott információval. Tudtam, hogy jó helyre, erős ligába kerülök.

- Mi az igazi posztod, hol tudsz a legjobban segíteni a csapatnak?

- Alapvetően szélső vagyok és bátran mondhatom, hogy mindkét oldalon megállom a helyem. Sőt, ha szükség lesz rá, akkor akár centerként is játszom.

- Miért igazoltál át egy másik kontinensre?

- Kiváló tapasztalat lesz ez nekem, nagyon örülök, hogy Európában is megmutathatom, hogy mit tudok. Szeretném élvezni a játékot és az itteni új élményeket - zárta szavait a Sapa Fehérvár AV19 újdonsült 27-ese.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >