Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Fehérvári Futópéntek a Haleszban Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2012. január 13.

ImageMinden pénteken 16 és 20 óra között rendezik meg ezentúl a Fehérvári Futópénteket a Halesz ligetben. Az egészséges életmód népszerűsítése jegyében Lajkó Csaba ultramaraton futó és sportolótársai segítik az érdeklődőket abban, hogyan kezdjenek neki a rendszeres mozgásnak. Minden korosztályra számítanak a szervezők az ingyenes közösségi programon!

 

Az újév a fogadalmak megtételének időszaka, amikor sokan próbálnak lépni az egészségesebb életmód felé. Ezt szeretnék támogatni a Fehérvári Futópéntek elnevezésű, most induló programsorozattal. Lajkó Csaba ultramaraton futó és sportolótársai Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok segítségével, a város egészségfejlesztési tervéhez kapcsolódva indítják el az új kezdeményezést.

Péntekenként 16 és 20 óra között várják az érdeklődőket a Halesz ligetben. Itt minden kezdő és újrakezdő, fiatal és idősebb futó tanácsot kap. A szakemberek segítenek a távok, a tempó és minden egyéb részlet megválasztásában, valamint figyelemmel kísérik és személyes példájukkal motiválják a fehérváriakat. Nem véletlenül a futást választották ki közösségi mozgásformaként.

Mint a szervezők mondják, ez az egyik legolcsóbb és legegyszerűbb sport, ami megszabadít a túlsúlytól, oldja a feszületséget és jó közérzetet biztosít. Lajkó Csaba mellett Máténé Varju Edit és Vakhal Róbert várja majd a mozogni vágyókat. A szervezők célja, hogy megismertessék a mozgás örömét a résztvevőkkel és felhívják a figyelmet az egészséges életmódra.

A futásba az érkezők folyamatosan bekapcsolódhatnak a megadott négyórás időintervallumban és a távokra sincs megkötés: mindenki annyit fut, amennyi számára jólesik. A Fehérvári Futópéntekhez ingyenesen, külön regisztráció nélkül lehet csatlakozni.

Az első alkalommal, 2012. január 13-án 16 órakor egy rövid bevezető ismertetővel is várják az érdeklődőket a Halesz ligetben. Ezt követően minden héten rendszeresen zajlik majd a Fehérvári Futópéntek.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >