Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Gyermekekért díjat kapott a Székesfehérvári Püspökség Nyomtatás E-mail
Írta: Bertáné Pintér Katalin   
2012. január 13.

ImageÖsszesen 3 millió forint gyűlt össze 12 nap alatt a Székesfehérvári Püspökség Adventi udvari jótékonysági vásárában azzal a céllal, hogy támogassák a fogyatékkal élőket segítő civil szervezeteket és rászoruló családokat, valamint az Autizmus Spektrum Zavarral élő embereket és családjaikat.

 

A székesfehérvári püspökség kertjében tavaly decemberben hatodik alkalommal nyílt meg a színes programokkal tarkított jótékonysági és kézműves vásár.

Ugrits Tamás püspöki irodaigazgató az Adventi Udvar főszervezője összegezte a rendezvényt, és elmondta, hogy az adventi készületben a teljes embert szerették volna megszólítani, hiszen az ünnepre való készülés mind lelki-szellemi, mind pedig testi értelemben is fontos.

Image
.

 

Az imaalkalmak, a Családok gyertyája, az idézetes kártyák, a szép műsorok mellett sikeres volt a Fehérvári kézművesek vására, színvonalas, értékes munkáikkal. Sokat nyújtott a jótékonysági vásár, ahol a látogatók arcán tükröződött, hogy jó adni és jó kapni is. A kicsiben elkezdett segítségnyújtás képes újabb segítségnyújtást indukálni – fogalmazott az irodaigazgató, hozzátéve, hogy egyre több ember szívében ébred fel a vágy, hogy adjon, amit a vásár összegzése is igazol.

Minden várakozást felülmúlt az az érdeklődés, amely a csökkent munkaképességűeket és fogyatékkal élőket foglalkoztató műhelyeket egybefogó Édenkert összefogás (mányi, piliscsabai, érdi és biatorbágyi műhelyek) iránt nyilvánult meg, aminek eredményeként a vásárban összesen 1.400.000 forint bevételhez jutott a szervezet.

Image
.

 

Az Egymillió Csillag a szegényekért akcióban az egyházmegyei karitász 400.000 forintot gyűjtött össze fűtőanyagra az adventi udvarban. Az adományból 20 család részesült egyenként, illetve családonként 10 mázsa tüzelőben, amit az érintettek már meg is kaptak.

A családokat körültekintően választották ki, mindegyikük szociálisan rászoruló. Vannak köztük székesfehérváriak, és 20 kilométeres körzetében, vidéken élők is. Idén nem kellett a Karitásznak szervezni a tüzelő szállítását, mert ezt Pallag Csaba vállalkozó kedvezményesen vállalta, aki testvérével együtt további 40-40 mázsa fát ajánlott fel térítésmentesen, amit 6 család kapott meg.

Image
.

 

Spányi Antal megyés püspök elmondta, hogy az Adventi Udvar legnagyobb hozadéka, hogy sikerült felébreszteni az emberekben a segítségnyújtás örömének érzését. „Az ember többnek érzi magát, azáltal hogy tud jót tenni - fogalmazott”.

A Katolikus Rádió és a Székesfehérvári Egyházmegye közös kiadványához, „A Mindenkiért eljött” című zenés–prózás karácsonyi CD-hez kapcsolódó adománygyűjtésből 900.000 forint gyűlt össze az autizmussal élők társadalmi integrációját segítő Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány támogatására. Az adományt a megyéspüspök a sajtó nyilvánossága előtt adta át az alapítvány elnökének.

Image
.

Az eseményen a kiadványt támogató VTCD Videoton Kompaktlemez-gyártó Kft. képviselője, Kövecses László kereskedelmi igazgató elmondta, hogy szívesen csatlakoznak a Püspökség példaértékű jótékonysági akciójához. Az átadáson végezetül Deresné Tanárki Mária a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ vezetője adott tájékoztatást az Udvarban összegyűlt adományokról.

Image
Fotó: Gersztheimer Zsolt

 

Mint mondta, saját készítésű termékeikből, amelyet a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ fiataljai bocsátották áruba, összesen 300.000 forint gyűlt össze.

Az igazgatónő egy meglepetést is tartogatott erre az alkalomra: a Gyermekvédelmi Központ 5 éve alapított „Gyermekekért” – díját idén először a Székesfehérvári Püspökségnek adta át, kiemelve a Spányi Antal megyés püspök által irányított karitatív tevékenységet.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >