Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Győzni a felsőházért
Győzni a felsőházért Nyomtatás E-mail
Írta: Sapa Fehérvár AV19   
2012. január 13.

ImageRendkívül közel került céljának eléréséhez a Sapa Fehérvár AV19, hiszen egyetlen pontra van a csapat az EBEL rájátszásától. Pénteken, az Olimpija Ljubljana ellen kiváló alkalom kínálkozik a playoff mezőnyéhez való csatlakozásra.

 

Megállíthatatlanul menetel a playoff felé a Sapa Fehérvár AV19. A fiúk kedden 15 ezer horvát szurkoló szeme láttára hoztak el két pontot Zágrábból. A klub történetének legnagyobb nézőszámú mérkőzésén tehát szép siker született. "Igen fontos győzelem volt ez, amelyért keményen megdolgoztunk. Érdekesen alakult az első harmad, a megszokottnál fáradtabban és több hibával játszott mindkét csapat. Mindenki ideges volt, aztán az idő előrehaladtával egyre gyorsabb lett a tempó.

A hazaiak szerezték meg a vezetést, ez azonban nem bénította, hanem inspirálta a mieinket. Még keményebben dolgoztunk, és meg is fordítottuk az állást. A Zágráb a találkozó utolsó öt percében átvette az irányítást és igazolta, hogy remek együttek.

Az utolsó másodpercben aztán egyenlíteni is tudtak. A hosszabbításban aztán Vas Márton a mi javunkra döntötte el a meccset. Sok-sok biztató dolgot láttunk a játékosainktól, ám néhány hibát is észrevettünk. Természetesen mindenkinek kijár a dicséret" - méltatta a keddi erőfeszítéseket Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 pályaedzője. Érdekesség, hogy a mieink szereplése kiszámíthatóan kiszámíthatatlan mostanában.

Az elmúlt tizenegy fordulóban a győzelmet mindig vereség, míg a vereséget mindig győzelem követte. Reméljük, péntek 13-a ide vagy oda, ez a sorminta most megszakad. Bizakodásra okot adhat a hazai pálya előny is, hiszen nem kell utaznia a fiúknak hétvégén: mind az Olimpija Ljubljana, mind az Acroni Jesenice házhoz jön.

"A Ljubljana elleni összecsapásokból eddig nyertesen jöttünk ki a szezonban, és azon leszünk, hogy ez így is maradjon. A legnehezebbnek a védelmük feltörése ígérkezik, hiszen eközben figyelnünk kell a remek csatáraikra is. A kapuk előtti munka lesz a döntő a végeredmény kialakításában. Az emberelőnyös játékunk elmarad a várakozásainktól, igyekszünk javítani a hatékonyságunkon" - tette hozzá a szakember.

A Sapa Fehérvár AV19 összeállításában nem várható változás, bár elképzelhető, hogy Sikorcin és/vagy Johansson játékra jelentkezik. A kapuban Adam Munro kezd.

Sapa Fehérvár AV19 - Olimpija Ljubljana

Székesfehérvár, 2012. január 13. 19:15

Vezeti: JELINEK, SMETANA, Hofer, Nagy A.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >