Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Reális különbség Albacomp Fehérvár - Naturtex Szedeák 96-68
Reális különbség Albacomp Fehérvár - Naturtex Szedeák 96-68 Nyomtatás E-mail
Írta: Albacomp   
2012. január 16.

ImageJó kezdés után kicsit tompább folytatás következett, de a meccs hajráját már látványosan uralta az Albacomp. / Albacomp Fehérvár - Naturtex-Szedeák 96-68 (27-18, 14-11, 23-16, 32-23) / Székesfehérvár, 2000 néző. / Albacomp: Simon 14/3, El-Amin 15/6, Hollis 13, Keller Á. 21, Chism 14 Csere: Hendlein 12/6, Juhos, Bódi, Madár 3/3, Supola 4. Edző: Braniszlav Dzunics. / Szeged: Drahos 8/6, Levy 12, Tanács 11/6, Ivosev 16/3, Dukic 13/3 Csere: Vida 5, Csorvási 3. Edző: Fodor Péter.

 

A bemutatásnál nagy tapsot kapott Fodor Péter, a korábban Fehérváron is dolgozó szegedi vezetőedző udvariasan visszatapsolt a közönségnek, de több alkalma már nem nagyon volt az este folyamán, hogy összecsapja tenyerét. Az Albacomp El-Amin és Chism pontjaival kezdett, de már az első negyedben mindegyik kezdőjátékosa betalált, sőt, a csereként beállt Hendein Rolival is kosarat dobattak a társak, ha már első kísérleteit nagy brusztolás közepette még kihagyta.

A magyar mezőny értékpontszám-listáját vezető Ivosev csak ritkán mutatott valamit, a szegediek inkább Djukicsban bízhattak, de a fehérvári védekezés neki sem nagyon ízlett. Hamar tizenöt pont lett a különbség, ebből faragott valamit a negyed végére a Szeged. Míg Debrecenben az előző fordulóban ragyogóan dobta a triplákat az Alba, ezúttal a hazai gyűrű nem volt elég befogadó - sorra jöttek vissza a kísérletek. Főleg Supola próbálkozott, de semmi nem jött össze neki sem, a kosárszegény második negyedben akár közelebb is kerülhetett volna az ellenfél.

De a Fodor-csapatnak sem ment sokkal jobban a játék, sok eladott labda, rossz támadás rontotta ekkor a színvonalat. Szerencsére a félidő végén Simon Balázs csak beemelt egy hármast, így szűken hoztuk ezt a negyedet is. A lepattanók sokkal egyértelműbben mutatták afehérvári fölényt, Keller, Hollis és Chism kapkodták a labdákat, miközben a túloldalon az elvileg magas poszton játszók, Ivosev és Djukics is inkább a gyűrűtől távolabb mozogtak. A fordulás utáni kosárszünetünket rövid felzárkózásra használta fel a Szeged, El-Amin törte meg a hazai csendet.

De a harmadik játékrész hajrájáig nem igazán tudott elhúzni az Alba, akkor Hendlein jó ütemben dobott két triplát, lepattanókat szerzett és ezzel átlendítette a holtponton a csapatot. Hiába volt gyors és ügyes Levy, hiába talált be kintről Drahos, a lendületbe jövő Albacomp már egyértelműsítette a két csapat közti különbséget.

A vége felé többen is szép megoldásokkal szórakoztatták a publikumot, Keller Ákos ponterős játéka mellett Wayne Chism is jól használta ki a rendelkezésére álló időt, Madár András és Mo El-Amin pedig javította a meccs tripla-statisztikáját. Nem volt kérdéses a győztes kiléte, az év első hazai meccsén hozta az Albacomp Fehérvár, amit szurkolói vártak.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >