Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Ismét biztonságban a bölcsisek Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2012. január 20.

ImageA bölcsődébe járó gyermekek biztonsága érdekében kezdődött meg tavaly a VIII. számú Bölcsőde felújítása. A közel hetvenmillió forintos beruházást Székesfehérvár Önkormányzata teljesen saját forrásból valósította meg. A munkálatok végeztével január elején vehették birtokba a gyermekek ismét a csoportszobákat.

 

A VIII. számú Bölcsőde a Tóvárosi Óvodával együtt 1973-ban készült. Az épületnél azóta több szerkezeti probléma előjött, amiket részleges felújításokkal időlegesen kijavítottak, ám jelentősebb korszerűsítés nem történt.

 

Image
.

Tavaly jelezték a Polgármesteri Hivatal szakemberei a fenti problémákat, amelyekről dr. Cser-Palkovics András polgármester személyesen is meggyőződött. Az intézménybejárás során is megerősítést nyertek a műszaki problémák és egy éve döntött a nagyfelújításról Székesfehérvár Önkormányzata.

"A beruházás célja az volt, hogy biztonságban tudhassuk a gyermekeket. Azaz, hogy megszűnjön a padlózat süllyedése és energiatakarékosabban lehessen működtetni a Tóvárosi Bölcsődét.” – emelte ki dr. Cser-Palkovics András. Székesfehérvár polgármestere azt is elmondta, hogy az Önkormányzat saját erőből finanszírozta a munkálatokat, közel 70 millió forintot fordítva arra, hogy a bölcsődébe járó gyermekek biztonságban legyenek.

 

Image
.

„A 460 m2 nagyságú, 3 gondozási egységet magába foglaló különálló bölcsődeszárnyban megsüllyedt a padozat, sőt az épületrész statikai állapota is veszélyes volt.” – idézte fel a beruházás műszaki okait Mészáros Attila önkormányzati képviselő.

A felújítás során teljes egészében elbontották a fent említett aljzatot és új betonacél hálós szerkezetű vasbeton gerendaráccsal töltötték fel az alatta lévő felületet. Beépítettek 64 műanyag, hőszigetelt homlokzati nyílászárót, megújult az udvari terasz, ahol jó időben a gyermekek alszanak, valamint udvari megközelítésű játéktárolókat és vizesblokkokat alakítottak ki.

 

Image
.

A hőveszteség csökkentése miatt mind az épület, mind a tető szigetelése megtörtént. Emellett az akadálymentesítésre is odafigyeltek: az épület keleti fekvésű bejáratánál, valamint a fektetőteraszról nyíló bejáratnál új, 5%-os emelkedésű, térkő burkolatú rámpa készült.

„2011 decemberében befejeződött a bölcsőde teljes felújítása, amelyet január elején a gyermekek birtokba is vettek.” – mondta el Stefanovicz Éva intézményvezető.

A csoportszobák, valamint az átadók és a mosdók burkolata is megújult. Az energiatakarékosság és a biztonság mellett megfelelő fényt biztosító, de alacsony fogyasztású modern világító testeket szereltek fel.

A felújítás idejére a III. számú Bölcsőde fogadta be a tóvárosi kisgyermekeket és gondozóikat, amiért ezúton is köszönetet mondanak az intézménynek!

 

Image
Fotó: ÖKK

Az ünnepélyes avatáson résztvevők egyetértettek abban, hogy példaértékű beruházás valósult meg a VIII. számú Bölcsődében. A helyi közösség összefogását testesíti meg ez a felújítás, hiszen önkormányzati forrásból, helyi kivitelező bevonásával a fehérvári gyermekeket szolgálja a bölcsőde.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >