Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A KÖZÖSSÉG ALKOTÓ JÉZUS Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ö. Szabolcs   
2012. január 24.

ImageBár Jézus minden egyes lélekkel is kapcsolatot akar teremteni, mégis az egyént közösségben akarja látni. Bizonyára azért, mert tudja, hogy életünk már az első perctől kezdve függ másoktól. Életképtelenné válunk, ha elszakadunk anyánktól-apánktól, családtól, társaktól...

 

Az előbbi és a mostani vasárnapok evangéliumában tetten érhető, hogyan hozza létre Jézus a maga külön családját. Természetfeletti életünk is éppúgy igényli a közösséget, mint ahogy az a természet rendjében is van. Jézus az egyént megtérése után közösségben akarja tovább formálni és szentté tenni. Örök titok marad mindannyiunk megtérése, .meghívása.

Ezek az egyszerű halászok sem értették, hogy miért épp őket szólította meg. Egyenként hívta őket, de nem külön .foglal- kozott velük, hanem közösségben. Ha a sportolók nyelvén akarnám kifejezni magam, azt mondanám: Jézus most állítja fel „aranycsapatát”, apostoli közösségét.

Azt is látjuk, hogy a legkülönbözőbb helyzeteket használja fel a meghívásra. Egyeseket munka közben, hálójuk rendezése közben. Másokat épp akkor, amikor üldözni készülnek követőit, mint ahogy Saullal tette a Damaszkuszi uton. Natánaelt elmélkedése közben.

A többször férjet cserélő szamariai asszonyt pedig a kútnál, amint a korsóját teliti meg vizzel.

Annyi bizonyos: felejthetetlen az a nap, amikor Jézus meghívja az embert:”Jőjj, és kövess engem”. János, a halász, még az órát is feljegyezte:”Akkor tíz óra volt”.

És téged mikor hívott meg?

 
< Előző   Következő >