Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Csak a szokásos... Soproni KC - Albacomp Fehérvár 75-72
Csak a szokásos... Soproni KC - Albacomp Fehérvár 75-72 Nyomtatás E-mail
Írta: Albacomp   
2012. január 24.

ImageMásodik vereségét szenvedte el a bajnokságban az Alba - a második félidőben ismét sújtott minket a soproni átok: Soproni KC - Albacomp Fehérvár 75-72 (21-22, 18-21, 19-12, 17-17) / Albacomp: Simon 17, El-Amin 17/6, Hollis 4, Chism 14, Keller 9. Csere: Hendlein, Juhos 2, Bódi, Madár 3/3, Supola 6/3. / Sopron: Thomas 15/6, Rubin 9, Molnár 17/12, Takács 4/3, Egemonye 12. Csere: Lakatos, Vesztergom 4/3, Keresztes 5, Boldizsár 9/9.

 

Mintha csak illusztrálni akarná a két csapat az utóbbi évek soproni meccseit, az első negyedben gyorsan tízpontos előnyre tettek szert a hazaiak. De ezt ugyanilyen sebesen eltüntette az Albacomp, amelyben El-Amin vállalta magára a pontgyártás feladatát, többek között két triplával. Ezt csak azért kell külön megjegyezni, mert a találkozó további részében nagyon nem mentek a kinti dobások - nekünk.

Ellenben az ellenfél rendesen megszórt minket, és ez a különbség akár perdöntőnek is tűnhet, még akkor is, ha végül csak egyetlennel több jó tripla kellett volna a döntetlenhez. Az első félidőben nagy gond még nem volt, rendre válaszolt az Alba a Sopron felzárkózási kísérleteire, palánk alatt Chism, mezőnyből Simon és El-Amin révén, és ha a védekezés hatékonysága nem is mindig idézte a korábbi meccsekét, a helyzet nem volt rossz.

Ellenben szünet után nem találta az egyszer leejtett fonalat a csapat, miközben a másik oldalon Molnár és Boldizsár tripláival nyerő fegyvert talált a Sopron. A részünkről rettentő kosárszegény harmadik negyedben tehát fordult a kocka, de a meccs nem itt dőlt el.

Inkább a negyedik játékrész elején, amikor ismét megugrottak tízzel a hazaiak, és továbbra is jól védekezve akadályozták meg, hogy ezt gyorsan ledolgozzák Kellerék. Mivel a hajrában már az Albacomp is jól zárt, lassacskán mégis sikerült felzárkózni, sőt, El-Amin egyenlítésért büntetőzhetett.

Csak egyet dobott be, a túloldalon ellenben bement kettőből kettő - és a legvégén még így is egyenlíthettünk volna, hiszen Supola tisztán dobhatott triplát. A labda gondolkodott, majd kiszédült - így tehát míg első vereségünket tizenegy fordulóval korábban egy utolsó másodperces beeső tripla okozta - most a kimaradót átkozhattuk.

A szezon egészét nézve nagy tragédia nem történt - ha meg a hagyományokat, hát csak az, ami szokott. A Sopron motiváltan, jól küzdött, a Szolnok után másik élcsapatot is elkapott, az Albacomp pedig nem törte meg a nyolcéves átkot. De változatlanul a táblázat élmezőnyében vagyunk, szombaton pedig éppen a közvetlen rivális Falcót fogadjuk nagy rangadón.

Addig szerdán még kupavisszavágó is lesz a Vodafone Sportcentrumban, kétszer is szurkolhatunk tehát a héten hazai pályán a fiúknak.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >