Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow "Példaértékű klubot építenek Székesfehérváron"
"Példaértékű klubot építenek Székesfehérváron" Nyomtatás E-mail
Írta: Wéninger Ákos / Vidi   
2012. január 24.

Image1997 és 1998 között játszott csapatunkban, mára sikeres edző lett hazájában. Urbonast természetesen a fehérvári kötődésről is megkérdeztük.

 

Emlékeznek még arra az Urbonas-gólra, amit csapatunk korábbi litván játékosa a Diósgyőr otthonában szerzett?

Az immár 4 éve az FK Ekranas csapatát irányító szakember - aki ez idő alatt 4 bajnoki címet nyert csapatával - bizony nagyon is jól emlékezett erre a találatára, sőt annak ellenére, hogy nagyon régóta nem beszélt magyarul, még most is hibátlanul tud néhány mondatot elmondani, de természetesen az interjút angolul készítettük vele.

"Nagyon jól emlékszem a székesfehérvári stadionra, legalábbis ezt hittem egészen addig, míg 2010. novemberében - több mint 10 év után - újra Székesfehérvárra nem látogattam. Ekkor játszották a Magyarország - Litvánia meccset, és bizony nagyon meglepődtem, amikor megpillantottam a stadiont, hiszen az emlékeimben egy teljesen másik aréna képe maradt meg. Hihetetlen mennyire megváltoztak a körülmények ahhoz képest, amikor a Vidiben fociztam. Nem azt mondom, hogy akkoriban rossz stadionja lett volna a klubnak, de ez a mostani, európai szinten is modern létesítménynek számít. Nagyon megörültem, amikor hosszú idő után újra találkoztam Disztl Péterrel az Impact Kupán. Emlékszem, amikor Székesfehérvárra kerültem, a testvére, Laci volt az edzőm, de Péter is a csapatnál dolgozott már akkor is." - mesélte a rá jellemző vidámsággal honlapunknak Valdas Urbonas.

"Hazudnék, ha azt mondanám, hogy rendszeresen nyomon követem a Vidi eredményeit, azzal azonban tisztában vagyok, hogy az elmúlt években, egy példaértékű klubot kezdtek felépíteni Székesfehérváron. Ezt most én is megtapasztalhattam a csapatommal. Nem tudom, milyen eredmény született volna, ha tétmeccset játszunk a Vidivel, például egy BL-selejtezőt, ami akár tavaly nyáron össze is jöhetett volna, de az biztos, hogy nem véletlenül lett magyar bajnok a csapat."

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >