Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Előzetesben az emberöléssel gyanúsított lány és férfi Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2012. január 24.

ImageA Székesfehérvári Városi Bíróság tegnap délelőtt előzetes letartóztatásba helyezte azt a 35 éves téti fiktív lakcímmel rendelkező férfit, valamint volt élettársának 15 éves lányát, akiket a fejér megyei nyomozók azzal gyanúsítanak, hogy január 13-án éjszaka betörtek a férfi 86 éves nagymamájához, akit olyan súlyosan bántalmaztak, hogy meghalt, majd miután értékeit magukhoz vették, elmenekültek a helyszínről.

 

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, az idős asszony halálával kapcsolatban a Móri Rendőrkapitányság indított közigazgatási hatósági eljárást január 15-én, amikor házában rátaláltak holttestére. Mivel több gyanús körülmény is felmerült az eljárás során, ezért az ügyben január 18-án nyomozás elrendelésére került sor a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán.

Németh - Kész Mónika r. szds., a FM RFK szóvivője honlapunknak elmondta, hogy a boncolás során megállapítást nyert, hogy az asszony testén égési sérülések voltak, valamint ezen túl fejét nagy erejű tompa erőbehatás érte, ami halálához vezetett. A nyomozás során begyűjtött információk és adatok alapján a főkapitányság bűnügyi szakemberei arra a következtetésre jutottak, hogy az elkövető a tetőt megbontva jutott be a házba, majd miután bántalmazta a nénit, értékeit magához vette, és az ajtót kívülről kulccsal bezárva, eltávozott.

A fentiek függvényében a nyomozók azt feltételezték, hogy a bűncselekményt egy helyismerettel rendelkező, a nénihez közel álló személy követte el. Így került látókörükbe a 86 éves asszony 35 éves Győr közelében lakó unokája, akinek anyagi természetű vitája volt korábban nagymamájával.

Mint később kiderült, az inkriminált időszakban a férfi társaságában tartózkodott volt élettársának 15 éves lánya is, akit eltűnés miatt körözött a Győri Rendőrkapitányság, mert elszökött a Győri Befogadó Otthonból, ahova átmeneti elhelyezésre került az ősszel, így felmerült a gyanú, hogy ő is részt vett a bűncselekmény elkövetésében.

Így a férfi mellett - aki ellen a nyomozók körözést adtak ki - a lányt is keresni kezdték. Január 20-án olyan információ került a rendőrség birtokába, miszerint a két személy Almásfüzitőn tartózkodik. A fejér megyei nyomozók így a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak a segítségével pénteken este egy almásfüzitői lakásban fogták el a 35 éves férfit és a 15 éves lányt.

Miután előállításra kerültek a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra, a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett elkövetése miatt.

A büntetett előéletű 35 éves férfit – aki korábban betöréses lopás, testi sértések, zaklatás, illetve ittas járművezetés miatt volt büntetve és jelenleg a Győri és a Móri Rendőrkapitányságon is folyamatban van vele szemben büntetőeljárás - , valamint a 15 éves lányt – aki rendszeresen kivonja magát az intézeti nevelés alól – a fejér megyei nyomozók bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, mely alapján azt tegnap elrendelte a Székesfehérvári Városi Bíróság.

 
< Előző   Következő >