Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Ádámok és Évák ünnepe a Magyar Kultúra Napján Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2012. január 24.

ImageElsöprő sikerrel vitték színpadra a város iskolásai Madách Imre Az ember tragédiáját a Magyar Kultúra Napján a Vörösmarty Színházban. Az Ádámok és Évák ünnepe című kezdeményezést a 7-8. osztályos általános iskolások és a középiskolások számára hirdette meg még novemberben a Vörösmarty Színház. A program célja volt, hogy a diákok jobban megismerjék a magyar irodalom egyik klasszikusát és közelebb kerüljenek a színház világához is. Minden csapatnak egy-egy színász mentora volt és sorsolással döntötték el, hogy melyik iskola melyik színt adja elő.

 

A produkcióban a Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, az Árpád Szakképző Iskola és Kollégium, a Belvárosi I. István Középiskola Bugát Pál Tagintézménye, a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola, a Vasvári Pál Gimnázium, a Comenius Angol - Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium, a Lánczos Kornél Gimnázium, a Tatay Sándor Alapítványi Gimnázium, a Nemes Nagy Ágnes Kollégium valamint a Belvárosi I. István Középiskola Jáky József Tagintézménye és a József Attila Középiskolai Kollégiumvett részt.

 

Image
.

Összesen mintegy 240 fehérvári fiatal lépett színpadra.

 

Image
Fotó: Bácskai Gergely

A Vörösmarty Színház társulatának tagjai közül számos színész, többek között Kozáry Ferenc, Csizmadia Gergely, Gulyás Balázs, Guttin András, Juhász Illés, Tűzkő Sándor és Stelly Zsófia is vállalta, hogy mentorként segíti a diákok előadását.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >