Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Egykori növendékek emléktárgyait várják a Felsővárosi Óvodában Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2012. január 27.

ImageFennállásának 125 éves évfordulóját ünnepli Székesfehérvár legrégebbi, még ma is működő óvodája. A Felsővárosi Óvodában mindenkit szeretnének megszólítani a jeles ünnep kapcsán. Azaz szerveznek programot az egykori óvodásoknak és kollégáknak, valamint a mai óvodapedagógusoknak és Felsőváros lakosságának. A jubileumi ünnepséget májusban tartják, de addig is minden hónapra jut majd program – szakmai és gyermekeknek szóló egyaránt.

 

A Felsővárosi Óvoda – Székesfehérvár „legöregebb” ma is működő óvodája – idén ünnepli alapításának 125 éves jubileumát. Ebből az alkalomból a 2011-2012-es nevelési év során gyermekprogramok és szakmai rendezvények egész sorát szervezi a nevelési intézmény, hogy bemutassa hagyományait és a Felsővárosi Óvoda mai működését.

A szakmai programokon megismertetik az óvoda nevelési programjának egyedi elemeit, az eddig elért eredményeiket. Január 26-án a második szakmai napon a városból és városkörnyéki óvodákból várták az óvodapedagógusokat a bábjáték óvodai alkalmazásának bemutatására, saját készítésű bábok, díszletek, egyéb kellékek szemléltetésére.

Az érdeklődő óvodapedagógusok még két alkalommal vehetnek részt szakmai programon. Március 12-én a hagyományostól eltérő szervezésű, új megoldásokat bemutató ünnepélyen vehetnek részt a gyermekekkel. Április 10-én pedig a népmese sokszínűségével, feldolgozási lehetőségeivel ismerkedhetnek meg.

A csütörtöki rendezvényen Földi Zoltán, Felsőváros önkormányzati képviselője is részt vett. Bisztriczné Macz Éva óvodavezetővel közösen már megkezdték a májusi jubileumi ünnepségek előkészítését. Szerveznek programot az egykori óvodásoknak és dolgozóknak, valamint a mai óvodásoknak és családjaiknak, sőt Felsőváros lakossága előtt is nyitottak a rendezvények. A Felsővárosi Óvoda szeretné minél szélesebb körben megszólítani azokat, akik egykor az intézménnyel kapcsolatban álltak.

Egyrészt, hogy részt vegyenek a 125. születésnapon, másrészt, hogy segítsék minél színesebbé tenni az ünnepet. Az elmúlt sok-sok évtizedből számos tárgyi emléket őriz az óvoda és biztosan sok mai felnőtt is megtartott néhány óvodáskori emléket.

A felsővárosi intézmény éppen ezért felhívással fordul a lakossághoz: 1972 előtti tárgyi emlékeket szeretnének kölcsönkérni a jubileumi kiállítás idejére. Fotók, óvodai felszerelések és bármilyen emléktárgy méltó helyet kap majd a tárlaton.

Az óvodában bármikor leadhatóak ezek a tárgyak. Örömmel várják azokat a ma már nyugdíjas korú volt óvodásokat, akik szívesen eljönnének az óvodába és mesélnének a gyermekeknek saját óvodás élményeikről. A Felsővárosi Óvoda azokkal a családokat is szeretné felkutatni, akiknél akár 3-4 generáció is hozzájuk járt az elmúlt évtizedekben.

A kapcsolatfelvételhez ők is bármikor megkereshetik személyesen, telefonon, vagy e-mailben az óvodát.

Elérhetőségek: Felsővárosi Óvoda 8000. Székesfehérvár, Havranek J. u. 2. Tel.: + 36 22 316 826 e-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >