Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Díjazták a KJF Turizmus Tanszék kurzusát Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2012. február 06.
Image A Kodolányi János Főiskola Turizmus Tanszékének Turisztikai projektmenedzsment kurzusa megosztott első díjat nyert a "Mit díjazna a munkáltató? Sikertörténetek a munkaerőpiac-orientált felsőoktatás témájában" Tempus pályázaton. Az elismerés azért is fontos, mert főiskolák közül egyedül a Kodolányi került be a legjobb négy intézmény közé.
 
Szondy Réka, a KJF sajtóreferense honlapunknak elmondta, hogy a turisztikai projektmenedzsment óra keretében szakmai, vállalkozói és üzleti szituációkat szimuláló esettanulmányokon keresztül létesítenek "papíron" szállodákat a Kodolányi János Főiskola Turizmus Tanszékének hallgatói.
 
A kurzus célja, hogy annak végén a hallgatók képesek legyenek egy szállodai komplexum beruházását érintő főbb feladatok meghatározására; olyan adatok szelektív gyűjtésére és rendszerezésére, amelyek mind a beruházási, mind az üzemeltetés szervezési kérdéseihez kapcsolódó döntéseikben megfelelő támpontokat szolgáltatnak.
 
"Ez az elismerés nagyon fontos állomása az oktatói munkámnak, hiszen az igen lényeges "külső szem", a munkáltatói oldal értékelte országosan a legjobbnak az általam kidolgozott, és néhány kolléga által oktatott turisztikai projektmenedzsment kurzust. A díj nem csak személyemnek szól, hanem a Turizmus Tanszék szellemiségének, annak, hogy minden kolléga minden esetben arra törekszik, hogy a legaktuálisabb elméleti és gyakorlati ismereteket adja át a hallgatók számára. A célom továbbra is, hogy minden kurzusban jelenjen meg a szakmai iránti elkötelezettség, a naprakészség, és a munkapiac elvárásainak való minél nagyobb arányú megfelelés." - mondta el a díjkiosztó után Kökény István, a KJF Turizmus Tanszékének adjunktusa, a kurzus vezetője.
 
A díj méltó módon tükrözi azt, hogy a Kodolányi János Főiskola és a Turizmus Tanszék mindig szem előtt tartotta és tarja, hogy belső tantárgyi "kínálatában" olyan módszerek, tanulásszervezési eljárások is jelen legyenek, melyek munkaerőpiac-orientáltak, és a minőséget helyezik előtérbe.
 
A kurzus sikere annak köszönhető, hogy benne az öt fő készség fejlesztése valósul meg: a csapatmunka, a kommunikáció, a szervezés és tervezés, a problémamegoldás és a professzionalizmus.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >