Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Fogyasszunk okosan! Nyomtatás E-mail
Írta: Cs. D. E.   
2012. február 06.
A székesfehérvári Fogyasztóvédelmi Információs és Oktató Pont Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatával való együttműködésben – három kategóriában - pályázatot hirdet a „Fehérvári Fogyasztókért szakmai díj” elnyerése érdekében. A pályázat részleteiről és az előzményekről sajtótájékoztatón számolt be Róth Péter alpolgármester és Domokos Tamás, az Echo Innovációs Műhely Közhasznú Egyesület módszertani igazgatója. Az eseményen jelen volt Németh László fogyasztóvédelmi szakértő is.

 

A tudatos fogyasztói magatartás kialakítása érdekében a Gazdasági Versenyhivatal és Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata egy modellprogramot indított el. A program részeként kezdte meg működését a székesfehérvári Fogyasztóvédelmi Információs és Oktató Pont a Civil Központban tavaly ősszel. A projekt célja egy olyan fogyasztóvédelmi tevékenység kialakítása, mely nem az utólagos reklamáció területén szolgáltat, hanem az oktatást és a tudatos vásárlóvá nevelést célozza meg.

 

A székesfehérvári Fogyasztóvédelmi Információs és Oktató Pont amellett, hogy segíti az iskolai interaktív oktatást, elindította a középiskolásoknak szóló fogyasztóvédelmi disputát, pályázatot hirdetett a „Fehérvári Fogyasztókért szakmai díj” elnyerésére is.

 

Róth Péter alpolgármester a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a város igyekszik megadni minden segítséget a fehérváriaknak a tudatos fogyasztói magatartás kialakításában. Ezért biztosítja a város a Fogyasztóvédelmi Információs és Oktató Pont számára a helyszínt, ahol működhet: a székesfehérvári Civil Központ épületét. Továbbá segíti a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos közérdekű információk megjelenését az önkormányzat nyilvánossági csatornáinak rendelkezésre bocsájtásával. Az alpolgármester kiemelte, hogy az öntudatos polgári léthez elengedhetetlen egy olyan fogyasztói magatartás megszületése, amelynek segítségével kezelni lehet azt a kiszolgáltatottságot, ami az egyes embert, mint fogyasztót érheti a hétköznapokban. S

 

zékesfehérvár alpolgármestere szerint a közös fogyasztóvédelmi akciók minden fehérvári számára hasznosak lesznek és hozzásegítik a város polgárait az öntudatos fogyasztói léthez. Domokos Tamás az Echo Innovációs Műhely Közhasznú Egyesület módszertani igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a modellprojekt célja a Fehérvári Civil Központban olyan Fogyasztóvédelmi Információs és Oktató Pont működtetése, amely a társadalmi szervezeteket és oktatási intézményeket szolgálja ki szakmailag felkészült módon a tudatos fogyasztói magatartás kialakítására és a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos szervezeti kompetenciák erősítésére.

 

Kitért arra, hogy Székesfehérvár több éve országosan is egyedülálló fogyasztóvédelmi tevékenységet végez. Ennek keretében hatékonyan működik együtt a fogyasztóvédelmi hatóság, azaz a Fejér Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége, Székesfehérvár Önkormányzata és a civil szektor. Az eseményen jelen volt Németh László fogyasztóvédelmi szakember is, aki több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a fogyasztóvédelem területén.

 

A sajtótájékoztatón beszámoltak a székesfehérvári Fogyasztóvédelmi Információs és Oktató Pont Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatával való együttműködésben meghirdetett„Fehérvári Fogyasztókért szakmai díj” pályázatának részleteiről.

 

A szakmai díj három kategóriában került meghirdetésre. A pályázatra a kereskedelem, a szolgáltatás és a gyártás területén működő, Székesfehérváron tevékenységet végző egyéni és társas vállalkozások, nonprofit szervezetek jelentkezhetnek, továbbá a lakosok is jelölhetnek díjra városi kereskedőket, üzleteket illetve gyártókat. A jelöltek alkalmasságát a Fogyasztóvédelmi Információs és Oktató Pont munkatársai ellenőrzik szakmai szempontból az érintett hatóságok bevonásával. A szervezők minden kategóriában egy-egy nyertest hirdetnek.

 

Jelentkezni, illetve jelöltet állítani a http://www.echoinn.hu/fehervarifogyasztokert weboldalon vagy a Fogyasztóvédelmi Információs és Oktató Pontban, a Fehérvári Civil Központban (Székesfehérvár, Rákóczi út 25. fszt. 9.) telefonon vagy személyesen lehet 2012. február 29-ig. A pályázattal kapcsolatban további információ kérhető a Fogyasztóvédelmi Információs és Oktató Ponttól a 06-22-504-201 telefonszámon, illetve az Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges email címen.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >