Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Vetélkedő Székesfehérvár hadtörténelméről
Vetélkedő Székesfehérvár hadtörténelméről Nyomtatás E-mail
Írta: H. T.   
2012. február 07.

ImageSzékesfehérvár hadtörténelmével kapcsolatos versenyt rendez 7-10. évfolyamosok számára a Krajczáros Alapítvány, illetve a Honvédség és Társadalom Baráti Kör. A „Felnövekvő nemzedékek részvétele a kegyeleti kultúránk jobbításában” című vetélkedőre február 13-ig lehet jelentkezni egy előzetes feladat megoldásával.

 
Székesfehérvár történelme szorosan összeforr a város hadtörténelmével, az itt szolgálatot teljesített és teljesítő alakulatokkal, katonákkal. A hadtörténelem akkor válik igazi értékké, ha annak ismerete és tisztelete helyet kap a mai fiatalok gondolkodásában, látásmódjában.
 
Ennek jegyében szervezi meg a versenyt a Krajczáros Alapítvány, illetve a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvár Önkormányzatának támogatásával 2012. február 16-án, csütörtökön 15.00 órai kezdettel a Helyőrségi Klub színháztermében.
 
A vetélkedőn ismeretközvetítő módon, élményszerűen tekintik át Székesfehérvár történelmét a kezdetektől napjainkig. A versenyen 7-10. évfolyamos diákok vehetnek részt négyfős csapatokban.
 
A tanulóknak egy előzetes feladatot kell teljesíteniük: keressenek egy 1930 előtti katonasírt a város bármely temetőjében és készítsenek róla egy fényképet. A versenyen két percben be kell mutatniuk a sírban nyugvó katonát, annak pályafutását vagy az érintett történelmi korszakot.
 
A sírról készített digitális fotót február 13-án 16.00 óráig kell eljuttatni a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges email címre, ez egyben a csapat nevezését is jelenti. Szükséges mellékelni a csapattagok neveit és iskolájuk elérhetőségét.
 
A nevezés elfogadásáról február 14-ig visszajelzést küldenek a szervezők.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >