Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Fánksütő verseny a Megyekorzón Nyomtatás E-mail
Írta: Dominkó Anita   
2012. február 07.

ImageFánksütő verseny lesz az ötödik Megyekorzón 2012. február 11-én, szombaton a Megyeházán. A részletekről a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke adott tájékoztatást a tegnapi sajtótájékoztatón.

 
-Ha február, akkor farsang, és ha farsang, akkor a fánk sem hiányozhat- kezdte tájékoztatóját Vargha Tamás, ehhez kapcsolódóan pedig megemlékezett a nemrégiben megrendezett hagyományos felsővárosi Szent Sebestyén napi búcsúról és fogadalmi szentmiséről. Mint mondta, ezért döntöttek úgy, hogy a farsang jegyében rendeznek ötödik alkalommal Fejér termékekből vásárt, amelyen ismét a megye több településéről vesznek részt a termelők és kiállítók.
 
Az időjárás miatt ez alkalommal nem a Megyeháza udvara, hanem az úgynevezett „C” terem ad otthont a rendezvénynek, amely az udvarról nyílik, és a Piac tér valamint a Szent István tér felől is megközelíthető. Kápolnásnyék, Polgárdi, Csákberény, Pázmánd, Sárbogárd, Dég, Balinka, Nadap mutatják be, és kínálják vásárlásra helyi értékeiket, termékeiket. Kaphatók lesznek a megszokott élelmiszerek: méz, lekvár, sajt mellett most különféle gyümölcskészítmények és zöldségfélék is.
 
Természetesen a kézműveseink is képviseltetik magukat hagyományos és újszerű technikákkal készült termékekkel: pl.: gyöngyékszerek, kerámia és bronz veretek is kaphatók majd. Újdonságként a februári Megyekorzó alkalmából fánksütő versenyt hirdetünk -hangsúlyozta az elnök.
 
A sajtó jelenlétében bemutatta a négytagú zsűri tagjait. Steiner Ferenc, a polgárdi Dock cukrászda mestercukrásza, Osztoticsné Mária és Bajákiné Peresztegi Mária felsővárosi hagyományőrzők, valamint Ocskay Gábor, a Sapa Fehérvár szakosztály-igazgatója lesznek azok, akik kóstolás után 1-től 10-es skálán pontozással döntenek majd a helyezésekről. Ocskai Gábor elmondta, örül a felkérésnek, mert szívesen fogyasztja a farsangi finomságot, főként, ha lekvár is van a közepében.
 
Steiner Ferenc mestercukrász a versenyzőknek előzetesen azt tanácsolta, figyeljenek az arányokra és a hozzávalókra. Például a tészta kidolgozásánál arra, hogy ne lehessen az élesztőt nagyon kiérezni.
 
Aki szeretné magát, vagy receptjét megméretni, attól egy tucat farsangi fánkot (szalagos, ill. csöröge/forgács) várunk szombaton reggel 8-tól 10 óráig beérkezni a rendezvény helyszínére.
 
A jelenléti ív kitöltését követően minden versenyző érkezési sorrendben kap egy sorszámot, amely alapján azonosítani tudják majd a pontszámok összesítését követően a helyezetteket. Az eredményhirdetés 11 órakor lesz. Az első három helyezett Fejér Termék csomagot kap ajándékba.
 
Ha a versennyel kapcsolatban kérdése van, írjon a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges email címre!
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >