Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow ÁTFOGÓ ENERGETIKAI FEJLESZTÉS SIÓFOK VÁROS KÓRHÁZ-RENDELŐINTÉZETÉBEN
ÁTFOGÓ ENERGETIKAI FEJLESZTÉS SIÓFOK VÁROS KÓRHÁZ-RENDELŐINTÉZETÉBEN Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2012. február 07.

ImageElkészült az az átfogó energetikai fejlesztés, amely tavaly ősszel kezdődött Siófok Város Kórház-Rendelőintézetében. Az éves szinten legalább 30 millió forint megtakarítást eredményező projekt keretében a födém- és a homlokzat hőszigetelését, valamint a nyílászárók cseréjét végezték el, illetve korszerűsítették a fűtési rendszert. A munkálatokhoz 458 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert el az Intézmény az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében. Az Európai Unió támogatásával megvalósuló projekt teljes költsége meghaladja a 630 millió forintot.

 
Tomek Noémi, a Feminago Kreatív Stúdió Kft. munkatársa honlapunknak elmondta, hogy a környék 54 településének mintegy 80 ezer lakosa, valamint a nyaralók és az idényjellegű munkások egészségügyi ellátását végző intézmény központi tömbjében 2011 őszén kezdődtek meg a felújítási munkálatok.
 
A Kohéziós Alap társfinanszírozásával megvalósult beruházás célja az energetikai hatékonyság növelése, az energia-felhasználás mértékének csökkentése, valamint a költséghatékony intézményi működés megvalósítása volt. Az energetikai célok mellett kiemelt szerepet kapott a projektben az egészségügyi ellátáshoz szükséges minőségi környezet kialakítása.
 
Siófok Város Kórház-Rendelőintézete az elmúlt években átlagosan bruttó 100 millió Ft-ot fordított az energiafogyasztás finanszírozására. A most lezárult fejlesztésnek köszönhetően az érintett épületek energetikai besorolása „A+”-ra, azaz fokozottan energiatakarékosra változott, ami számszerűsítve évente mintegy 30,5 millió Ft-tal csökkenő energia-ráfordítást jelent.
 
Az elmúlt hónapokban a létesítmény központi épülettömbjének hét épületszárnyában (A, B, C, D, E, F, G szárnyak) 1112 db nyílászárót cseréltek ki, 8518 m2 épülethomlokzat és 6110 m2 födém utólagos hőszigetelését végezték el.
 
Sor került továbbá a fűtési rendszer korszerűsítésére, melynek során a korábbi, rossz műszaki állapotú radiátorok helyett a mai műszaki normarendszernek megfelelő, 700 darab, szabályozó egységgel ellátott radiátort szereltek fel.
 
A projekt teljes költsége 630 004 373 Ft, melyből 458 220 212 Ft pályázati forrás. A fennmaradó részt, 171 784 261 Ft-ot Siófok Város Kórház-Rendelőintézete biztosította, saját költségvetése terhére. A támogatás intenzitása 72,73%.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >