Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Farsangi karnevál a Városi Képtárban
Farsangi karnevál a Városi Képtárban Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2012. február 09.

Image Idén a farsangi bálok és az elnyűtt kölcsönzői kosztümök helyett 2012. február 18-án, szombaton, 19 órától a Városi Képtár izgalmas kulturális karnevált ajánl egy kis gasztronómiai felhanggal. Az immár második alkalommal megrendezésre kerülő Találkozások estre szeretettel várják azokat az egyedülállókat, párokat és baráti társaságokat, akik szívesen töltenének el néhány karneváli órát. Művészjelmez- és tárgyalkotó versenyt is rendeznek, utóbbira február 13-áig várják a gyűjtemény darabjai által ihletett pályaműveket.

 
Részletes program:
 
18.00 A Fő utcától a Zichy-ligetig és vissza: művészjelmez- és használati tárgy bemutató
 
19.00 Képtári Karnevál: Művészjelmez- és tárgyalkotó versenyünk zsűrizése
 
19.30 Farsangi gourmet egy témára: a Toros és Pálinkafesztiválhoz kapcsolódóan újraértelmezzük a toros fogalmát, valamint jóízű ismerkedés mellett pálinkakóstolással javítjuk felnőtt vendégeink hangulatát
 
20.30 Balogh József harmonikaművész gondosodik a kellemes folytatásról
 
20.30 Toros- és pálinkacsendélet alkotó művészi alakoskodás válogatott felületeken és technikákkal A Városi Képtár farsangi programjához kapcsolódóan olyan kosztüm- és/vagy használati tárgy alkotásokat várnak, amelyek valamilyen formában kötődnek a Városi Képtár gyűjteményi anyagához, életre keltik, újra- vagy átértelmezik valamely műtárgyat.
 
Ihletmerítéshez egy kiadós Képtár látogatást ajánlanak, de elég egy kattintás is a www.deakgyujtemeny.hu oldalra, ahol szinte minden műalkotás reprodukciója megtalálható.
 
A versenyre jelentkezők alkotásukat 2012. február 18-án, szombaton késő délután bemutatják a Fő utca - Zichy-liget vonalon rendezett felvonuláson, majd a Városi Képtár épületében Találkozások II. című rendezvényen, ahol az alkotásokat szakmai zsűri bírálja el.
 
A bemutatott jelmezeket és tárgyakat három kategóriában értékes ajándékokkal díjazzák.
 
A nevezéseket 2012. február 13-ig a következő kategóriákban várják: - Általános iskolai felsős csoportok - Középiskolai csoportok - Felnőtt csapatok, vagy egyéni versenyzők Jelentkezni Szirmai Nóra múzeumpedagógusnál lehet a 06 22/329-431-es telefonszámon, vagy mobilon a 06 20/3-954-580-on.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >